تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 13 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):تلاوت کننده سوره حدید و واقعه و الرحمن در آسمانها و زمین اهل بهشت خوانده می شوند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

پراپ فرم رابین سود

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799245111




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تازه ترین تحولات مذاکرات دولت کابل با طالبان افغانستان؛ قول مساعد پاکستان و بازیگری روسیه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تازه ترین تحولات مذاکرات دولت کابل با طالبان افغانستان؛ قول مساعد پاکستان و بازیگری روسیه اسلام آباد - ایرنا - روند مذکرات طالبان افغانستان با دولت کابل این روزها با سفر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان به اسلام آباد، سفر اخیر فرمانده ارتش پاکستان به کابل، ورود روسیه به عنوان بازیگر جدید و حامی روند مذاکرات و ... ، نسبت به هر زمان دیگر در گذشته شکل جدّی تری به خود گرفته است.


ژنرال راحیل شریف فرمانده ارتش پاکستان در سفر اخیر خود به کابل و دیدار با اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان موضوعات مهمی را درباره مذاکرات احتمالی میان دولت وحدت ملی کابل و طالبان افغانستان با وی مطرح کرد.
به گفته منابع آگاه، ژنرال راحیل شریف چند نکته درخصوص پیشرفت مذاکره های طالبان و دولت کابل عنوان کرد. نکته اول اینکه طالبان افغانستان برای انجام مذاکره با کابل اعلام آمادگی کرده است و این احتمال وجود دارد که اولین دور این مذاکرات در هفته اول ماه مارس (تا چند روز دیگر) برگزار شود.
نکته دومی که ژنرال راحیل شریف در این دیدار مطرح کرد، این بود که اگر طالبان افغانستان با پیشبرد مذاکرات و با انجام محتویات آن مخالف کنند، در این صورت اسلام آباد اعضای طالبان افغانستان در خاک پاکستان را تحت فشار خواهد گذاشت تا این کشور را ترک کنند.
نکته سومی که ارتش پاکستان بر آن تاکید داشت این بود که اگر طالبان افغانستان زیر بار مذاکره با دولت کابل نرود و بخواهد در برابر فشار پاکستان برای خارج شدن از خاک این کشور هم مقاومت کند، در این صورت اسلام آباد با همکاری کابل، دست به اقدام علیه طالبان افغانستان خواهد زد.

** چهار کشور، گزینه های میزبانی برای مذاکرات کابل و طالبان
به گفته منابع دیپلماتیک افغانستان، چهار کشور شامل چین، پاکستان، قطر و شهر دبی امارات متحده عربی گزینه های ممکن برای میزبانی مذاکرات طالبان افغانستان با دولت کابل هستند که البته در این بین، قطر کم ترین شانس را برای میزبانی خواهد داشت.
منابع دیپلماتیک افغانستان گفته اند که محل مذاکره برای دولت کابل چندان مهم نیست بکله کابل صرفا به دنبال آن است که این مذاکرات برگزار شود.
دولت کابل این روزها در حال نهایی کردن ترکیب هیات مذاکره کننده خود با طالبان است و احتمالا این هیات در آینده نزدیک برای مذاکره با مقامات پاکستان به اسلام آباد سفر خواهد کرد.
گفته می شود که در سفر روزهای اخیر یک هیات طالبان افغانستان به اسلام آباد، اعضای این هیات علاوه بر دیدار با مقامات امنیتی-اطلاعاتی پاکستان، با نواز شریف نخست وزیر این کشور نیز دیدار کرده اند.
گمانه زنی های دیگری نیز وجود دارد مبنی بر اینکه در روزهای اخیر نماینده ویژه دولت چین در امور افغانستان با سفر به پاکستان در شهر اَتَک (تقریبا در 65 کیلومتری اسلام آباد) با نمایندگان طالبان افغانستان دیدار کرده است.
گفته ها حاکی از آن است که اکنون میان سرکرده های طالبان افغانستان در خصوص انجام مذاکره با دولت کابل و یا انجام ندادن آن اختلافاتی به وجود آمده است. با این حال یک لابی قوی حامی پاکستان در درون گروه طالبان افغانستان وجود دارد که مصرانه خواهان محقق شدن مذاکرات است.
مواضع آمریکا در خصوص این مذاکرات نیز تقریبا مشخص است. ظاهرا واشنگتن مخالفتی با این مذاکرات ندارد. سالهای گذشته واشنگتن اقدام به برگزاری مذاکره های مستقیم با طالبان افغانستان در دوحه کرد اما حامد کرزی رییس جمهوری سابق افغانستان با واکنش تند به این اقدام، گفت که آمریکا با وارد شدن به مذاکرات مستقیم با طالبان، دولت کابل را دور زده است و احترامی به مواضع و نقطه نظرهای دولت کابل قائل نشده است.
به همین دلیل در اوضاع فعلی، دولت واشنگتن ظاهرا خود را چندان به موضوع مذاکرات نزدیک نکرده است ولی از دور، آن را به دقت رصد می کند.
دولت کابل متعقد است که اگر طالبان با پیشبرد مذاکره ها مخالفت کند، افغانستان چیزی را از دست نخواهد داد. دولت جدید افغانستان ریسک اعتماد به وعده های همکاری دولت اسلام آباد را برای اقدام علیه طالبان افغانستان درصورت حضور نیافتن آنان در پای میز مذاکرات صلح، پذیرفته است.
ولی اگر تمامی این تلاش ها از جمله وعده پاکستان برای همکاری با دولت کابل علیه طالبان افغانستان درصورت حضور نیافتن آنان در پای میز مذاکرات به نتیجه نرسد، ممکن است روابط کابل و اسلام آباد حتی در مقایسه با زمان دولت حامد کرزی، دچار تنش های بیشتری شود زیرا دولت جدید افغانستان به ریاست اشرف غنی برای جلب حمایت پاکستان از مذاکرات طالبان و تحت فشار قرار دادن طالبان و ترغیب آنان به مذاکره با دولت کابل، تقریبا به تمام خواسته های اسلام آباد از جمله عدم تعمیق روابط با دهلی نو پاسخ مثبت داده است.
اقدام اشرف غنی در انتخاب اسلام آباد و ترجیح دادن آن به دهلی نو به عنوان یکی از نخستین مقصدهای سفرهای خارجی رسمی خود، لغو قرارداد خریداری تسلیحات از هند و اخیرا نیز اعزام افسران نظامی افغانستان به پاکستان برای گذراندن دوره های آموزشی، از جمله گام های دولت کابل برای توجه به خواسته های اسلام آباد و نشانه های اعتماد آن به پاکستان محسوب می شود.
اما آیا پاکستان از پیشبرد مذاکره میان دولت کابل و طالبان و برقراری صلح کامل در افغانستان چه سودی خواهد برد؟ پاسخ این است که دولت کنونی پاکستان برخلاف دولت های پیشین به ویژه دولت پرویز مشرف، حاضر نیست به هر قیمتی، به حمایت از طالبان ادامه دهد و مایل نیست حفظ نفوذش در میان طالبان و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای مسلط شدن بر افغانستان، به قیمت سردی روابط اسلام آباد - کابل و مسدود شدن کوتاه ترین مسیر دسترسی پاکستان به کشورهای آسیای مرکزی تمام شود. مسیر افغانستان، کوتاه ترین مسیر دسترسی پاکستان به آسیای مرکزی محسوب می شود. ضمن اینکه پاکستان به هیچ وجه مایل نیست دولت جدید کابل به دهلی نو به عنوان اصلی ترین رقیب منطقه ای پاکستان، نزدیکتر شود.
پاکستان پیش تر چنین تصور می کرد که اتحاد شمال افغانستان (اتحادی که بیشتر متشکل از افراد غیرپشتون و تاحیکی تبار است و احمد شاه مسعود یکی از شخصیت های اصلی آن بود) مواضع ضدپاکستانی دارد و فکر می کرد اتحاد شمال هرگز با رشد تعاملات میان کابل و اسلام آباد موافق نیست اما اکنون به این نتیجه رسیده است که اتحاد شمال افغانستان نیز خواهان تعمیق روابط با پاکستان بوده و نظریه ضدپاکستانی را پرورش نمی دهد.
به همین دلیل پاکستان در ادامه همکاری های دوجانبه با افغانستان، حاضر به پذیرفتن تعداد زیادی از دانشجویان افغانی (به ویژه غیرپشتون ها) در دانشگاه های پاکستان شده است تا بتواند ارتباط خوبی با اتحاد شمال افغانستان برقرار کند.

** روسیه، بازیگر جدید روند مذاکرات دولت کابل و طالبان افغانستان
تازه ترین تحولات در خصوص روند مذاکره میان دولت کابل و طالبان افغانستان، حاکی از ورود روسیه به صحنه و حمایت آن از این مذاکرات است. حتی گفته می شود که اخیر یک هیات طالبان افغانستان به مسکو سفر کرده و پیش از این نیز نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان، در قطر چند بار با هیات طالبان افغانستان دیدار کرده است.
روسیه که بخوبی با روحیه ضدآمریکایی طالبان افغانستان آشناست، از این منظر وارد صحنه شده است و قصد دارد با حمایت از مذاکرات طالبان و دولت کابل، عرصه را برای ادامه حضور آمریکایی ها در افغانستان تنگ کند.

** سفر نماینده ویژه سازمان ملل در امور افغانستان به پاکستان/ فاز جدید در روند مذاکرات کابل و طالبان
نیکلاس هیسام Nicholas Haysom نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان روز گذشته (جمعه) وارد اسلام آباد شد و بطور جداگانه با سرتاج عزیز مشاور نخست وزیر در امور خارجی و امنیت ملی، طارق فاطمی دستیار ویژه نخست وزیر در امور خارجی و اعزاز احمد چودری قائم مقام وزارت امور خارجه پاکستان دیدار کرد.
این مقام عالی سازمان ملل در دیدارهای روز گذشته، در جریان تحولات اخیر در روابط و همکاری های پاکستان و افغانستان به ویژه در زمینه های سیاسی، امنیتی و مبارزه با تروریسم و همکاری های منطقه ای دو کشور همسایه قرار گرفت.
مقامات پاکستانی نیز در دیدار با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان، اعلام کردند که اسلام آباد همواره از نقش سازمان ملل در افغانستان حمایت می کند. دیپلمات های ارشد پاکستان همچنین بر ضرورت همکاری نزدیک میان اسلام آباد و نمایندگی ویژه سازمان ملل در افغانستان (UNAMA) تاکید کردند.
سفر نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور افغانستان به پاکستان، در شرایطی که اتفاق های جدیدی در روند مذاکرات میان طالبان افغانستان و دولت کابل به سرعت درحال رخ دادن است، حکایت از تحولاتی تازه در این زمینه دارد و به عبارت دیگر، می توان این سفر را پیشرفت روند مذاکرات از مرحله حرف به عمل تلقّی کرد.
پاکستان و چین از طرفداران و حامیان اصلی روند مذاکرات میان دولت کابل و طالبان افغانستان هستند ضمن اینکه اخیرا گزارش هایی از ورود روسیه در حمایت از این گفت و گوها منتشر شده است و مواضع آمریکا نیز حاکی از آن است که مخالفتی با انجام مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و طالبان ندارد.
آساق*2*271**274**1723



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن