تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830603874




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ساخت ایران


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ساخت ایران تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» امروز -شنبه- در یادداشت سردبیر خود به قلم «علیرضا خانی» با عنوان «ساخت ایران» نوشته است: هفته گذشته در تحلیل 9 محوری که توسط رهبر انقلاب به عنوان توصیه های اقتصادی ارائه شد، درباره نقص و نقض آشکار نظام مالیاتی و فرار مالیاتی بسیاری از صاحبان ثروت های کلان و رصد ناشده، مطالبی ارائه شد که البته نمی دانیم چه میزان تأثیر بگذارد. اما سرفصل دیگری که ایشان در توصیه های خود ارائه کردند توجه به مصرف محصولات داخلی توسط «مردم» و «مسئولان» است.


یکی از باورهایی که متاسفانه میان بسیاری از تحصیلکردگان به غلط رواج یافته، استنباط نادرست از اصطلاح «تولید جهانی ـ مصرف جهانی» است. اقتصاد خوانده هایی که از مکتب سیاست اقتصاد باز (open Market Policy) دفاع می کنند با توسل به این الگو معتقدند چنانچه اجناس چینی ارزان تر از کالای ایرانی تولید می شود، عرضه آن در بازار از مطلوبیت (utility) برخوردار است بنابراین لاجرم باید آن کالاها به بازار کشور ما وارد شود و تولیدکنندگان ایرانی، به کار دیگری یا تولید محصولات دیگری که از مزیت نسبی برخوردار است، رو آورند.
این ایده به ظاهر علمی، باور خطرناکی است که می تواند کل تولید ملی یک کشور را نابود کند. آنان توجه ندارند که مزیت نسبی به معنای برخورداری نسبی هر کشور، منطقه یا اقلیم جغرافیایی از مزیت های طبیعی یا حاصل تلاش انسانها برای تولید محصولاتی خاص است. بخشی از این مزیت های نسبی بیشتر در مورد کالاهایی است که با اقلیم و شرایط جغرافیایی مربوط است. مثلاً مالزی، اندونزی و فیلیپین در تولید روغن پالم و آناناس مزیت نسبی دارند و تقریباً هیچ کشور دیگری نمی تواند با آنها در تولید این محصولات رقابت جدی کند. دلیل اصلی این اتفاق موقعیت اقلیمی آن کشورهاست هر چند موقعیت اقلیمی شرط لازم است اما شرط کافی نیست و چنانچه تولید این محصولات از مدیریت کارآمد برخوردار نباشد، البته نابود می شود.
اما نکته مهم دیگر اینکه، در توزیع مزیت نسبی، معمولاً همه نقاط عالم باید سهمی از این مزیت ها ببرند. مزیت نسبی به شرایط اقلیمی، مدیریت، نیروی کار، دانش و فناوری و بهره وری تولید و هنر بازاریابی ارتباط مستقیم دارد.
شرایط اقلیمی، برای تولیدات کشاورزی از مهمترین مزیت های نسبی است اما تولید محصولات صنعتی از سایر عوامل ایجاد مزیت نسبی بهره می برد که کاملاً تابع «انسان» است بدان معنی که از درایت و مدیریت انسان ها تبعیت می کند.
با این منطق، وقتی کشورهایی در تولید محصولات صنعتی مثلاً لوازم خانگی، الکترونیک، ساختمانی و ... از مزیت نسبی برخوردار می شوند، آن مزیت نسبی از آسمان برسرشان نباریده بلکه خود آن را خلق کرده اند.
متأسفانه رویکرد اشتباه و کج فهم شده ی «تولید جهانی» در ایران باعث شده، بسیاری از کسان به جای حرکت به سمت خلق مزیت نسبی در تولید، به سمت واردات حرکت کنند که این امر به معنای خلق مزیت نسبی در کشورهای دیگر است.
اما توجه به واردات و بی توجهی به تولید ملی، آنچنانکه بارها گفته شده، نیازمند فرهنگ مرتبط است و این فرهنگ خلق نمی شود مگر اینکه متولیان امر به این موضوع «اعتقاد» محکم داشته باشند. همه مسئولان به زبان می گویند که در کشوری که جمعیت جوان انبوه و نرخ بیکاری 2 رقمی دارد، آمار واردات تکان دهنده است و این واردات یعنی انتقال فرصت های شغلی داخل به خارج. اما در عمل کار چندانی نشده است و آمار واردات مرتباً سیر صعودی دارد.
مطمئناً برای اینکه این ایمان را در مردم بوجود آوریم که باید محصول داخلی بخرند، حتی اگر کیفیت پایین تری داشته باشد، ابتدا باید این ایمان را در مسئولان بوجود آوریم که علاوه بر سخنرانی و ادعا، چه قدر در عمل به شعار تولید ملی و توجه به مصرف کالای داخلی وفا دارند.
برای این کار لازم است آمار صادقانه ای اعلام شود که چه میزان از تجهیزات، خودروها، کالاها و ملزومات دفاتر و منازل وزیران، معاونان، نمایندگان مجلس و مدیران اقتصادی و در یک کلام صاحب منصبان سه قوه ساخت ایران است؟!
منبع: اطلاعات
اول**1368**



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 88]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن