واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رایزن فرهنگی ایران در اسپانیا :اصلاح فرهنگ جامعه از برجسته ترین اهداف بلند انقلاب اسلامی بود مادرید- ایرنا- "علیرضا اسماعیلی" رایزن فرهنگی سفارت ایران در اسپانیا گفت که یکی از برجسته ترین اهداف بلند انقلاب اسلامی، اصلاح فرهنگ جامعه و فراهم کردن زمینه های رشد و تعالی فرهنگی بوده است.
به گزارش ایرنا ، وی روز پنجشنبه در کنفرانس «انقلاب اسلامی ایران ، انقلابی فرهنگی» که در دانشکده علوم سیاسی مادرید برگزار شد ، خاطرنشان کرد که پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1979 و وقوع انقلابی «اسلامی» در پایان قرن بیستم، این انقلاب را از ابعاد و جهات مختلف موضوع پژوهش های بسیاری قرار داد.
وی افزود :در دنیایی که کار دین تمام شده به حساب می آمد، وقوع انقلاب اسلامی با عنوان "انقلابی به نام خدا" و با تکیه بر آموزه های اسلام شگفتی ساز و اعجاب آمیز بود، آن هم در سرزمینی مثل ایران که "جزیره ثبات" معرفی شده و کمتر پیش بینی در این خصوص داشتند.
اسماعیلی با اشاره به این که انقلاب اسلامی، یک انقلاب فرهنگی است، تصریح کرد که شکل گیری انقلاب ،ناشی از تحول و رشد فرهنگی جامعه و روی آوردن اقشار مختلف به ویژه قشر جوان و فرهنگی جامعه به ارزش های اسلامی بود و آرمان اصلی انقلاب هم تحقق جامعه ای نمونه و برخوردار از شاخص های رشد و تعالی انسانی و اسلامی است.
رایزن فرهنگی ایران گفت :پایه گذار انقلاب اسلامی امام خمینی(ره) « فرهنگ» را اساس ملیت و استقلال یک ملت دانسته و تخریب فرهنگی جامعه توسط رژیم پهلوی را یکی از بزرگترین آسیب های آن دوران بر شمرده و جبران آن را دشوارتر از جبران خرابی های مادی می دانستند.
اسماعیلی افزود :بخش فرهنگ، دامنه شمول وسیعی از فعالیت ها را در بر می گیرد به صورتی که می توان آن ها را به چند بخش عمده فرهنگ و هنر، تربیت بدنی، اطلاعات و ارتباطات جمعی، جهان گردی، جوانان و زنان تقسیم کرد.
رایزن فرهنگی کشورمان تصریح کرد :مجموعه فعالیت هایی که این بخش ها را شکل می دهد شامل اموری مانند کتاب و کتابخوانی، اداره کتابخانه های عمومی و مراکز فرهنگی و هنری، میراث فرهنگی، توریسم، موسیقی،تئاتر، رسانه های جمعی، فعالیت های دینی، برگزاری اردوهای آموزشی و مسابقات داخلی و خارجی و غیره هستند .
اسماعیلی به عنوان نخستین دستاورد خاطرنشان کرد :انقلاب اسلامی ایران راه سومی را به جز راه لیبرالیسم و سوسیالیسم برای همه کشورها خصوصا کشورهای در حال توسعه در دهه های پایانی قرن بیستم معرفی کرد، راهی که موجب تغییر هنجارهای روابط بین الملل شده و قدرت انقلاب اسلامی را برای هنجارسازی در زمینه عدالت، آزادی، حق طلبی، استقلال جویی و هویت گرایی معرفی نمود.
رایزن فرهنگی اشاره کرد که قدرت گفتمان سازی انقلاب اسلامی ، دیگر دستاورد فرهنگی آن است و این قدرت گفتمان سازی را می توان در مواردی مثل آرمانگرایی واقع بینانه، مردم سالاری دینی ، پیوند عقل و دین و تلفیق سنت و مدرنیته مشاهده نمود.
رایزن کشورمان خاطرنشان کرد :در حالی که تعداد دانشجویان دانشگاههای کشور پیش ار انقلاب 170 هزار نفر بوده ، امروزه این تعداد به بیش از 4 میلیون نفر بالغ شده است.
وی گفت :در خصوص رشد تخصص در کشور باید اشاره کرد، کشور ما در سال 1357، با 34 میلیون نفر جمعیت، نیازمند ورود پزشک از خارج بود اما اکنون با جمعیتی بیش از دو برابر پزشک مازاد داشته و به دیگر کشورها صادر می کند.
اسماعیلی اشاره کرد که بر اساس آمار موسسه بین اللملی اطلاعات علمی ISI تعداد مقالات علمی چاپ شده محققان ایرانی در مجلات معتبر بین المللی در طول 10 سال اخیر بیش از 600 درصد رشد داشته که این میزان سه برابر متوسط رشد جهانی در این دوره بوده است و در زمینه دستاوردهای علمی در خصوص دانش های نوین همچون سلولهای بنیادین ایران در سطح مترقی ترین کشورها قرار دارد.
وی افزود :امروزه شاهد افزایش چشم گیر حضور زنان و دختران در مراکز علمی و پژوهشی هستیم، به عنوان نمونه سهم دختران ایرانی در مراکز آموزش عالی دهها برابر قبل از انقلاب افزایش یافته و ما در حال حاضر شاهد سهم بیش از 60 درصد زنان در مراکز آموزش عالی هستیم.
اروپام *4*491** 1917
08/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]