واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو خبرگان رهبری: استاد شهریار با الهام ازقرآن واهل بیت دراشعارش شهرت جهانی یافت تبریز - ایرنا - نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز گفت: استاد شهریار با الهام گرفتن از قرآن و اهل بیت (ع) در اشعارش آوازه جهانی پیدا کرد و برای همیشه ماندگار شد.
آیت الله محسن مجتهد شبستری روز چهارشنبه در همایش "قرآن و استاد شهریار" ، با تاکید بر اینکه شهریار از مفاخر ایران ، تبریز و دنیای اسلام است ، اظهار کرد: بیشتر شعرهای شهریار اقتباس شده از قرآن است ، بر این اساس تاثیرگذاری بالایی دارد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در خصوص استاد شهریار ، یادآوری کرد: شهریار دوره عرفانی و معنوی زیبایی را گذرانده و از انقلاب اسلامی خوب استقبال کرده و اشعارش از سطح بالایی برخوردار است.
آیت الله مجتهد شبستری با اشاره به ماندگاری و تاثیرگذاری شعرهای دعبل خزاعی، کمیل و حصان ثابت از شعرای بزرگ در صدر اسلام و اقبال لاهوری و عابد تبریزی ،افزود: این شاعران که طبع شعر بالایی داشتند با الهام از قرآن و اهل بیت (ع) توانستند در اذهان مردم همیشگی شوند.
امام جمعه تبریز همچنین برگزاری مسابقات سراسری قرآن کریم در تبریز را فرصت مناسبی برای ترویج و توسعه بیش از پیش فعالیت های قرآنی در آذربایجان شرقی دانست و اظهار کرد: استان به عطر قرآنی و نور آیات قرآن کریم منور شده است.
آیت الله شبستری با بیان ویژگی مشترک قرآن و نور که نور از اسماء قرآن است ،اضافه کرد: سرعت سیر نور و دادن قدرت تشخیص اشیا از همدیگر از ویژگی های نور است که قرآن این سرعت سیر و نفوذ و توانایی تشخیص به افراد و جوامع را دارد.
وی گفت: نور معنوی قرآن توسط پیامبر اعظم اسلام (ص) در آن زمانی که وسایل ارتباطی و تبلیغی نبود ، از سرزمین حجاز به سرعت در دنیا منتشر شد و سعادت و تشخیص حق از باطل را که از ویژگی های فرقان (قرآن) است را به اسلام آورندگان داد.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: توسعه فرهنگ قرآنی در جامعه از آسیب های اجتماعی جلوگیری می کند.
محمد اسماعیل سعیدی اظهار کرد: جامعه هر چه قدر از مفاهیم و فرهنگ قرآنی دور شود آسیب های اجتماعی به همان اندازه در جامعه افزایش می یابد.
وی افزود: بر اساس تحقیقات مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی فاصله گیری از فرهنگ قرآن موجب بروز و ظهور آسیب های اجتماعی می شود.
سعیدی گفت: بررسی آسیب های اجتماعی در کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در اولویت است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی هم این همایش را فرصت مناسبی برای معرفی بیشتر ابعاد معنوی و عرفانی استاد شهریار و اشعار مذهبی و دینی وی دانست.
علی اکبر صفی پور افزود: قرآن راه های سعادت بشر را برای انسان می گشاید و راهنمای زندگی است.
وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه شورای توسعه و ترویج فرهنگ قرآن در آذربایجان شرقی ،گفت: این دبیرخانه با هدف بسط و گسترش فعالیت های قرآنی در تبریز تشکیل شده است.
صفی پور همچنین گفت: در این همایش پنج مقاله علمی ، پژوهشی و ادبی در خصوص موضوع همایش ارایه می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه آذربایجان شرقی نیز اظهار کرد: شهریار با تمسک به قرآن عرشی شد و در تاریخ ماندگار شد.
حجت الاسلام سیدشهاب الدین حسینی افزود: شهریار مانوس با قرآن و عترت بود و شعر"علی ای همای رحمت" مصداق این موضوع است.
وی خاطر نشان کرد: تبریز مشاهیر و علمای بزرگی را به جهان اسلام معرفی کرده که شهریار و علامه طباطبایی نمونه ای از این بزرگان است.
حجت الاسلام حسینی با اشاره به برگزاری همایش قرآن و علامه طباطبایی در دهم اسفند از برنامه جنبی سی و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در تبریز ، گفت: علامه طباطبایی با نگارش تفسیر المیزان بی نظیرترین و بی همتاترین تفسیر قرآن را به جهان اسلام معرفی و به یادگار گذاشت.
در این همایش همچنین از کتاب "مرغ صبح خوان" به اهتمام محمد طاهری خسروشاهی در خصوص مقالاتی در حوزه نقش اعتقادات مذهبی در منظومه فکری شهریار با شمارگان یکهزار جلد ، توسط نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز رونمایی شد.
اجرای تواشیح توسط گروه تواشیح طارق تبریز از دیگر بخش های همایش امروز بود.
همایش علمی و پژوهشی قرآن و استاد شهریار از برنامه های جنبی مسابقات سراسری قرآن کریم در تبریز امروز در مجتمع فرهنگی و هنری 29 بهمن این شهر برگزار شد.
سی و هفتمین دوره مسابقات بزرگسالان سراسری قرآن کریم با شرکت 470 نخبه قرآنی از ششم تا یازدهم اسفندماه جاری در تبریز برگزار می شود.
مسابقات برادران در سالن اجتماعات مصلی اعظم امام خمینی (ره) و خواهران در مجتمع فرهنگی پتروشیمی تبریز برگزار می شود.
استان آذربایجان شرقی با سه میلیون و 724 هزار و 620 نفر جمعیت، یکی از استان های بزرگ و پرجمعیت ناحیه شمال غربی ایران محسوب می شود. کلان شهر تبریز طبق سرشماری سال 90 یک میلیون و 695 هزار و 94 نفر جمعیت دارد.
7223/6183
07/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]