واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۱۳ب.ظ)
معاون وزير نيرو: کاهش ۱۰ درصدي مصرف برق معادل ۲۰ هزار ميليارد تومان صرفهجويي است معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي، صرفهجويي ۱۰ درصدي در مصرف برق را موجب کاهش ۲۰ هزار ميليارد توماني هزينههاي دولت در احداث نيروگاههاي جديد دانست.
بهگزارش خبرگزاري موج، هوشنگ فلاحتيان در هفتمين همايش بزرگ «انرژي و اقتصاد مقاومتي» در جمع صدها تن از اعضاي سازمان بسيج مهندسان استان آذربايجانشرقي و مخترعان و طراحان ملي بنياد نخبگان اين استان، گفت: اگر ما بتوانيم فقط در مصرف سوخت نيروگاههاي کشور با هدف «اقتصاد مقاومتي» 20 درصد صرفهجويي کنيم، براساس قيمتهاي بينالمللي سوخت، حدود 20 هزار ميليارد تومان معادل بودجه عمراني کل کشور ، امکان کاهش هزينه وجود دارد.
وي افزود: اين درحالي است که وزارت نيرو همهساله براي پاسخگويي به رشد تقاضا و افزايش مصرف برق کشور که بهطور متوسط سالانه هشت درصد رشد دارد، سالانه به ساخت چهار هزار تا پنجهزار مگاوات واحد جديد نيروگاهي اقدام ميکند و اگر مشترکان بخشهاي خانگي، صنايع، تجاري، کشاورزي و ... حدود 10 درصد در مصرف برق صرفهجويي کنند، در چنين شرايطي، ظرفيت کنوني نيروگاههاي کشور کفاف مصرف را ميکند و اجبار براي هزينه ساخت واحدهاي جديد نيروگاهي نيز معادل 20 هزار ميليارد تومان رفع ميشود.
وي افزود: ساخت سالانه پنجهزار مگاوات نيروگاه يعني هزينه 10 هزار ميليارد تومان در بخش توليد و 10 هزار ميليارد تومان در بخش انتقال و شبکههاي توزيع است.
فلاحتيان سپس اقتصاد مقاومتي را بسيار مهم و کارساز توصيف و خاطرنشان کرد: ظرفيت نامي توليد برق در کشور ما بيش از 70 هزار مگاوات است که براي تامين و گذر از پيک بار کشور که معمولا در چهار ماه گرم سال اتفاق ميافتد و امسال در بيشترين حد، معادل 48،800 مگاوات به ثبت رسيد، ظرفيتسازي شده است و با اين شرايط، چرا بايد مديريت مصرف را کنار بگذاريم و بهدنبال هزينههاي کلان باشيم درحالي که ميزان سرانه مصرف برق در کشور ما جزو بالاترينها در جهان است.
وي خطاب به اعضاي سازمان بسيج مهندسان و بنياد ملي نخبگان، تصريح کرد: نبرد ما براي استقرار «اقتصاد مقاومتي» نبردي نو و ضروري است و بايد اين موضوع بيش از هر سازمان ديگري، بر روي ميز شما باشد چراکه موفقيت ما وقتي تضمين است که اقتصادي پويا داشته باشيم و آن هم محصول «اقتصاد مقاومتي» تبيينشده از سوي مقام معظم رهبري است.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در بخش ديگري از سخنان خود با مقايسه شمار مشترکان، ميزان پيک بار و ... طي سالهاي 82 و 93، اظهار داشت: پيک بار کشور از 27 هزار مگاوات در سال 82 به 49 هزار مگاوات در سال 93، شمار مشترکان از 18 ميليون مشترک در سال 82 به 32 ميليون مشترک در سالجاري و فروش برق نيز از 114 ميليارد کيلوواتساعت در سال 82 به 217 ميليارد کيلوواتساعت رسيده است و اين آمار نشان ميدهد که طي 10 سال اخير، بيشتر شاخصها دوبرابر شده، بنابراين مديريت و اصلاح الگوي مصرف، امري بسيار حايز اهميت است.
فلاحتيان در ادامه به برنامههاي صادرات و تبادل برق با کشورهاي همسايه اشاره و برنامههاي راهبردي صنعت برق کشور در افق 1404 را تشريح کرد.
وي لزوم توجه به کاهش تلفات، اتوماسيون توزيع و ثبات در توليد نيروگاهها را بسيار مهم ارزيابي کرد و در اين راستا، تلفات 15 درصدي انرژي برق در کشور را بسيار بالا دانست و خاطرنشان کرد: بخش مهمي از اين تلفات ناشي از استفاده غيرمجاز، انشعابهاي غيرمجاز و حتي سرقت تجهيزات برق است که موجب بروز خاموشيها نيز ميشود.
وي متوسط ميزان خاموشي براي هر مشترک در کشور را روزانه دو دقيقه (سالانه بيش از 700 دقيقه)، اما؛ ميزان خاموشي در کشورهاي پيشرفته را تنها سالانه 10 دقيقه اعلام و بر لزوم فرهنگسازي سراسري در اين امر تاکيد کرد.
وي افزود: مطمئن باشيم که با آرزو کردن، هيچ مشکلي حل نميشود مگر اينکه کار جهادگونه، پايداري، تغيير رويکردها از افکار قديم به جديد، مديريت با رويکرد علمي و جهادي و در نهايت اقتصاد مقاومتي را سرلوحه فعاليتهاي خود قرار دهيم.
فلاحتيان استفاده از نخبگان، تکيه بر شرکتهاي دانشبنيان، جذب مشارکت بخش خصوصي و حرکت به سمت سياستهاي اصل 44 را از سياستهاي مهم در تحقق اين اهداف ذکر کرد.
وي سپس آذربايجان را مرکز جوانان مستعد دانست و اظهار داشت: بخش بزرگي از مديران کلان کشور از آذربايجان بوده است که توانمنديهاي خود را در عقبه تاريخي عميق، سياست، دفاع مقدس و ميدانهاي علمي و ... به نمايش گذاشتهاند.
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي همچنين با اشاره به ويژگيهاي جامعه مهندسان بهويژه نخبگان و جامعه بسيج مهندسان، حفظ اخلاق و ارزشهاي جامعه، رعايت حقوق مردم، اخلاق زيست محيطي بهعنوان سرمايه اجتماعي، توجه ويژه به حفظ منافع ملي، حفظ و حراست از آثار فرهنگي، رعايت استانداردهاي ملي و بينالمللي، بهروز بودن، ارائه راهکارهاي علمي و عملي، ارائه راهکارهاي لازم براي مصرف بهينه در توليد انرژي، توجه به ابعاد اقتصادي طرحها و تغيير رويکرد از مديريت عرضه به مديريت تقاضا در مصرف انرژي را ازجمله اين ويژگيها برشمرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]