واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قائم مقام وزیر صنعت در گفتوگو با فارس خبر داد
برنامهریزی برای تبدیل ایران به یکی از 3 شریک مهم تجاری ترکمنستان
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت گفت: واردات کنونی کالا از ترکمنستان در سال حدود 100 میلیون دلار است و در نظر داریم در سالهای اخیر جزو 3 شریک اول اقتصادی و تجاری ترکمنستان باشیم.
«مجتبی خسروتاج» معاون توسعه بازرگانی داخلی و قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت که در راس یک هیات عالی رتبه سیاسی و اقتصادی که برای افتتاح دهمین نمایشگاه اختصاصی جمهوری اسلامی ایران به عشقآباد سفر کرده در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در عشقآباد اظهار داشت: واردات کنونی کالا از ترکمنستان در سال حدود 100 میلیون دلار است و در نظر داریم که در سالهای اخیر جز 3 کشور شریک اول اقتصادی و تجاری ترکمنستان باشیم.
وی ضمن تشریح اهداف سفر خود به عشقآباد گفت: روز گذشته نمایشگاه اختصاصی ایران در عشقآباد با حضور معاونین رئیس جمهور ترکمنستان، رئیس مجلس و سایر مقام عالیرتبه دولت ترکمنستان افتتاح شد.
خسروتاج افزود: این نمایشگاه در واقع تجربه 10 ساله را پشت سر گذاشته است به همین دلیل موقعی که شما از این نمایشگاه بازدید میکنید به جزء موارد بسیار محدود و جزیی، عمدتا کالاهای صنعتی که میتواند بیانگر ظرفیتهای تولیدی کشور در بخش صنعت باشد در معرض نمایش است. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: بلوغ و پیشرفت شرکتهای تجاری و صنعتی زمانی شکوفا میشود که آنها برای حضور در بازارهای جهانی شرکت کنند و در کشورهای هدف نیاز آن کشور را دانسته و متناسب با ظرفیت و درخواست بازار این کشورها گام بردارند، این موضوع در نمایشگاه شرکتهای ایرانی در عشقآباد مشاهده میشود که این شرکتها با مطالعات قبلی بازار و نیازهای ترکمنستان را مورد بررسی قرار دادهاند. وی افزود: در بازدیدی که معاون رئیس جمهور ترکمنستان از این نمایشگاه داشت، وی از حضور شرکتهای مورد نیاز ترکمنستان سخن گفت و رضایت خود را از این نمایشگاه اعلام داشت. قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران تصریح کرد: در این نمایشگاه بازدیدکننده، غرفهداران و مجریان همگی ابراز رضایت داشته و این نشان از برنامهریزی خوب بوده است، بنابراین میتوانیم بر گسترش همکاریها در آینده امیدوار باشیم که نمایشگاههای به مراتب بهتر و با ظرفیت بیشتری در این کشور برگزار کنیم. خسروتاج گفت: ترکمنستان امروز به دلیل منافع خوبی که از بخش نفت و گاز پیدا میکند، مرتب در حال اجرای پروژه عمرانی بویژه در بخش انرژی، گاز، پتروشیمی، پالایشگاهها و راهسازی است. وی افزود: اگر شرکتهای ایرانی بخواهند در ترکمنستان فعال شوند، جدایی از کالاهای کشاورزی و لوازم خانگی باید در زمینههای دیگر نیز مانند صنعتی فعالیت خود را افزایش دهند. معاون توسعه بازرگانی داخلی و قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور تجارت اعلام کرد که برخی موانع نیز در سر راه روابط میان 2 کشور است که این موانع در ملاقاتهای با مقامات ترکمنستان بررسی شد از جمله صدور ویزا، تسهیلات در تردد کامیونها، ضرورت کاهش اخذ عوارض و سود بازرگانی. وی گفت: در آینده نزدیک قرار است سفر رسمی رئیس جمهوری اسلامی ایران به عشقآباد صورت گیرد و امیدواریم که این سفر بتواند دستآوردهای بسیار مثبتی را برای اقتصاد و توسعه ایران و گسترش همکاری بیشتر با ترکمنستان بدنبال داشته باشد. انتهای پیام/
93/12/07 - 11:54
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]