واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۷ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۲۱ق.ظ)
افتتاح سامانه 1540 سامانه ارتباطاتي 1540 براي اعلام تخلفات و مخاطرات زيست محيطي با حضور معصومه ابتکار راه اندازي شد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در مراسم افتتاح سامانه 1540 پل ارتباطي مردم با سازمان حفاظت محيط زيست و نمايش کشفيات دفتر بازرسي در نيمه دوم سال 93، تنظيم روشهاي مختلف براي برقراري ارتباط با مردم را يکي از اهداف اصلي سازمان حفاظت محيط زيست خواند و افزود: رسانهها، شبکههاي مجازي و پورتال سازمان راههاي خوبي براي تعامل مسوولان و مردم در حوزه محيط زيست است، اما؛ سامانه 1540 يک راه تماس ساده و فراگير براي تمام افراد جامعه است که از طريق آن ميتوانند به سرعت مسائل و يا تخلفات را جهت پيگيري به اطلاع مسوولان سازمان برسانند.
وي با بيان اينکه سامانه 1540 ساز و کاري براي اطلاع، پيگيري و رسيدگي به مسائل محيط زيست است، به مردم اطمينان داد: کليه پيامها مردمي توسط مسوولان سازمان پيگيري خواهد شد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اينکه هرگونه تخلفي در حوزه محيط زيست و مسووليتهاي سازمان حفاظت محيط زيست که از سوي مردم گزارش شود، مورد رسيدگي و حل و فصل تا رفع مخاطره قرار ميگيرد، اظهار کرد: تنوع زيستي و گستره جغرافيايي کشور ايجاب ميکند از توان و ظرفيت اجتماعي و مدني براي حفاظت از محيط زيست کشور بهره ببريم.
معاون رئيس جمهور، مردم را بهترين ناظران ثبت و ضبط تخلفها و آسيبها دانست و ادامه داد: هم اکنون نيز بخش مهمي از اطلاعاتي که در اختيار سازمان حفاظت محيط زيست جهت بررسي و پيگيري قرار ميگيرد از سوي مردم و خبرنگاران ارسال ميشود.
ابتکار تصريح کرد: تلاش کردهايم به رويکردي جامع نگر، با تخلفات زيست محيطي در تمام حوزهها و زمينهها برخورد کنيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه قاچاق حيات وحش از جمله تخلفاتي است که در سراسر دنيا از گردش مالي بالايي برخوردار است، اظهار کرد: قاچاق حيات وحش و فرآوردههاي آن از جمله تخلفاتي است که قوانين مختلف و سختي از سوي سايتيس يا اينترپل براي آن وضع شده است و البته در ايران نيز ما از طريق هماهنگيهاي صورت گرفته با دستگاههاي مرتبط، توانستهايم گامهاي خوبي در حوزه شکار غيرمجاز برداريم.
وي گفت: تنوع زيستي کشور؛ به ويژه تنوع گونههاي جانوري در شرايطي است که شکار غيرمجاز ميتواند برخي از آنها را به سمت انقراض پيش ببرد.
گردآوري و نمايش بخشي از کشفيات سازمان حفاظت محيط زيست در حوزه شکار غيرمجاز، پيام روشني براي متخلفان
معاون رئيس جمهور ضمن اشاره به اينکه شکارهاي غيرمجاز منجر به لطمات زيادي به طبيعت کشور ميشود، گفت: گردآوري و نمايش بخشي از کشفيات سازمان حفاظت محيط زيست در حوزه شکار غيرمجاز، پيام روشني براي کساني است که به دنبال تخلف يا فرار از قانون هستند؛ زيرا ما براي حفاظت از تنوع زيستي تمام تلاش خود را ميکنيم و اميدواريم مردم نيز همکاري کنند.
ابتکار ادامه داد: در حالي که بسياري از مردم ادعا ميکنند از ممنوعيت شکار بياطلاع هستند، ما امسال رسماً اعلام کرديم پروانهاي براي شکار چهارپايان صادر نخواهيم کرد و تنها در مواردي که معيشت مردم منطقه به صيد پروندگان وابسته باشد، مطابق با ظرفيت منطقه پروانه صيد پرندگان صادر شده است.
وي در اين خصوص تصريح کرد: سياست سازمان حفاظت محيط زيست درخصوص صيد و شکار در سال 93 ممنوعيت صدور شکار چهارپايان و صيد پرندگان در شرايط خاص بوده است و براي سال 94 هم سياستهاي اين حوزه پس از قطعيت، اعلام خواهد شد.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست در مراسم افتتاح سامانه ارتباط مردمي 1540، 3 پيام دريافت شده از سوي شهروندان در اين سامانه را شنيد و در اين خصوص گفت: هر سه پيام درخصوص تکاليف شهرداري بوده است و مردم بايد بدانند که تنها امور مربوط به سازمان حفاظت محيط زيست را بايد از طريق اين سامانه اطلاع دهند؛ چرا که هر نهادي تکاليفي مخصوص دارد.
سيداحمد نبوي، مدير کل بازرسي، ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات سازمان حفاظت محيط زيست نيز در خصوص راه اندازي اين سامانه، گفت: از 9 ماه قبل دستور راهاندازي اين سامانه از سوي رئيس سازمان حفاظت محيط زيست داده شده بود، ولي؛ براي راه اندازي آن بايد اقداماتي، از جمله پرداخت بدهي مالي باقي مانده از دوره گذشته به مخابرات صورت ميگرفت.
وي افزود: در حال حاضر تمامي استانها به اين سامانه و يک اتاق کشيک متصل شدهاند تا گزارشهاي مردمي را ثبت و پيگيري کنند.
نبوي با بيان اينکه پس از راهاندازي اين سامانه، ماهانه گزارشي از ميزان تماسها، محورهاي مورد پيگيري و نتيجه اقدامات به رسانهها خواهد داد، گفت: در اين صورت ميتوانيم موضوعات مورد نظر مردم را اعم از آلايندههاي هوا، آب، خاک، پسماند و کشتار حياتوحش دستهبندي کنيم و حتي از اين طريق متوجه شويم که نظرات و خواستههاي مردم در حوزه محيط زيست چگونه است.
مدير کل بازرسي، ارزيابي عملکرد و پاسخگويي به شکايات سازمان حفاظت محيط زيست از کشف حدود 1000 اسلحه در حوزه شکار غيرقانوني از 4 استان کشور طي يک سال گذشته خبر داد و افزود: مکشوفهها از استانهاي تهران، خراسان رضوي، سمنان و آذربايجان غربي شامل 950 قطعه اجزاي حيوانات از شاخ، پوست کامل و بخشي از پوست برخي گونههاي حيات وحش و حتي گونههاي در حال انقراض حيوانات و سلاحهاي شکاري و 1000 قبضه سلاح شکاري ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]