واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی: گسترش بیداری اسلامی مهمترین راهکار مقابله با داعش است مشهد - ایرنا - عضو هیات علمی دانشکده علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: مهمترین راهکار مقابله با داعش در کنار مقابله فیزیکی، کاهش نارضایتیهای اجتماعی در بین مردم کشورهای همجوار از جمله عراق و گسترش بیداری اسلامی است.
![گسترش بیداری اسلامی مهمترین راهکار مقابله با داعش است](http://img7.irna.ir/1393/13931206/81520715/81520715-6300079.jpg)
دکتر "سید محمدعلی تقوی" عصر چهارشنبه در نشست علمی "غیریت سازی و خشونت در خاورمیانه" در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد افزود: کارکردهای ناموفق آمریکا در عراق از جمله در تامین امنیت، ارائه خدمات عمومی و سیاستهای نادرست دستاویزی به منظور ایجاد گروهک داعش فراهم کرد.
وی گفت: هر اندازه بهار عربی در کشورهای منطقه و اسلامی کاهش یافته و یا رو به افول برود به همان اندازه داعش قدرتمندتر می شود لذا باید با سیاستهای مناسب و افزایش سطح بصیرت ملتهای منطقه برای مقابله با این گروهک تروریستی تحت حمایت استکبار گام برداشت.
این استاد دانشگاه افزود: داعش به دلیل یک سری تحولات سیاسی و اجتماعی متاثر از مسائل کشورهای منطقه به خصوص عراق ایجاد شده لذا برای مقابله اساسی با آن باید از راهکارهای سیاسی و اجتماعی اساسی در سطح بین المللی بهره گرفت.
وی ادامه داد: کاهش نارضایتیهای اجتماعی در منطقه خاورمیانه دیگر راهکار مهم برای از بین بردن داعش است.
عضو هیات علمی و استاد علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران نیز در این نشست گفت: خلاء نبود مطالعات صلح در منطقه به شدت احساس می شود زیرا در هیچیک از رشته های دانشگاهی کشور مطالعات سیاسی مرتبط با صلح وجود ندارد.
دکتر "مجتبی مقصودی" ادامه داد: "انجمن سراسری مطالعات صلح" با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به تازگی تاسیس شده و در چارچوب آن اساتید و صاحبنظران علوم سیاسی پیرامون راهکارهای ایجاد و گسترش صلح و پرهیز از افراطیگری در منطقه و جهان بحث و تبادل نظر می شود.
وی گفت: این انجمن هم اکنون در مرحله عضوگیری است و بعد از آن شعبه هایی در سطح کشور راه اندازی خواهد شد.
این استاد علوم سیاسی تاکید کرد: باید برای کاهش خشونت در منطقه خاورمیانه ضمن ایجاد رشته های مطالعات صلح، به مسائل آموزشی دانشگاهی نیز بیشتر توجه شود.
وی افزود: خاورمیانه منطقه ای بسیار پر قومیت و پرتنش است که همواره در آتش اختلافات می سوزد و با جنگ و منازعات و خشونتهای بی پایان دست به گریبان می باشد.
او اضافه کرد: وجود کشورهای غنی از منابع نفتی، تنوع دینی و مذهبی گسترده، دولتهای اقتدارگر موروثی و عرض اندام بازیگران بین المللی، ناهمگونی دینی و مذهبی، قومی و نژادی، ضعف نهادهای مدنی و سیاسی موجب شده که به پدیده فرقه گرایی در منطقه خاورمیانه بیش از پیش دامن زده شود.
دکتر مقصودی گفت: تمکین نکردن دولتهای منطقه خاورمیانه به مطالبات سیاسی و اجتماعی، گسترش موج تنفر و نیز تکفیر دینی، مذهبی و قومی بستری برای ایجاد و گسترش خشونت در این منطقه فراهم کرده است.
وی افزود: ایران با توجه به نقش اساسی و راهبردی در تحولات جهان و خاورمیانه می تواند از طریق تعامل با کشورهای منطقه و گسترش اسلام اعتدالگرا در کاهش افراطیگری در منطقه بسیار نقش آفرین باشد.
یکی از اساتید علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد نیز گفت: با توجه به شرایط خاورمیانه 50 گروه جهادی در این منطقه ایجاد و این مساله زمینه ساز فرقه گرایی، قتل عام قومی و مذهبی شده و خاورمیانه را با مخمصه ای بسیار شدید و بغرنج دست به گریبان کرده است.
دکتر "محسن مدیرشانه چی" افزود: اگر با تعامل کشورهای منطقه این مسائل در سطح کلان بین المللی رفع و با همگرایی جدی با این مسائل مبارزه شود منطقه خاورمیانه با توجه به ظرفیتها و منابع عظیم انرژی و جغرافیایی خود در عرصه های مختلف جهانی نقش تاثیرگذاری خواهد داشت.ک/2
2095/1858
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]