تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 2 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842633158




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بناهای همسو با طبیعت دیروز، سازه های بی هویت امروز


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بناهای همسو با طبیعت دیروز، سازه های بی هویت امروز سمیرم، اصفهان- ایرنا- محله های قدیمی و با صفای هماهنگ با طبیعت در گوشه و کنار کشور جای خود را به اماکنی با معماری یک شکل و بدون هویت داده است.


به گزارش ایرنا، معماری از شاخص های هویت و اصالت هر تمدن و فرهنگ قلمداد می شود و در گذشته با طبیعت و داشته های هر محل در گوشه و کنار جهان هماهنگی کاملی داشته است.
در یک قرن اخیر و با توسعه صنعت و شهرنشینی به تدریج در بسیاری نقاط ایران و جهان ، هماهنگی میان معماری و طبیعت و حتی فرهنگ ملی از بین رفته و شهرهایی یک شکل بر اساس فرهنگ وارداتی ناشی از توسعه صنعتی شکل گرفته است.
در این میان در برخی کشورها مانند ایتالیا، یونان، روسیه تا حدودی وفاداری به تلفیق حظ بصری مدرن با عناصر هویت بخش ساختاری موجب درهم تنیدگی بافت مدرن شهری و تاریخی شده که علاوه بر دلپذیر ساختن فضای بصری آن برای شهروندان، در جذب گردشگر نیز بسیار موثر است.
اما در کشور اسلامی و متمدن ایران غفلت از چنین ویژگی ها و مزایای منحصر به فردی تبدیل به یکی از آفت های شهر سازی شده و بی توجهی به آن در تعدد و رشد قارچ گونه سازه های نوین مشهود و هویداست.
مدرس معماری دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است ادغام میراث فرهنگی با بخش گردشگری اشتباه بود چرا که باعث شد تمرکز از روی مباحث میراث فرهنگی برداشته شده و بیشتر به سمت و سوی توسعه گردشگری متمایل شود.
احمد آقایی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت معماری کهن و اسلامی و ایرانی در دوران معاصر اضافه کرد: متاسفانه افراد مسئول و مدیرانی هم که به حوزه میراث فرهنگی، معماری و باستان شناسی وارد شدند اطلاع چندانی از معماری اصیل نداشته یا افرادی سیاسی بودند و به این مجموعه ضربه زدند.
وی خاطر نشان کرد: امروز شاهدیم در شهرهایی مانند یزد و اصفهان چیزی به نام معماری ایرانی دیگر وجود ندارد و حتی معماری اقلیمی همان محل هم دیگر دیده نمی شود.
به اعتقاد وی، انتخاب مصالح در معماری برای اقلیم خاص اصفهان چه در معماری داخلی و چه معماری داخلی ساختمان ها رنگ و بوی اصالت ندارد هر چند امروزه تهیه آن مصالح بومی با مشکلات و هزینه بیشتری همراه است.
آقایی با ابراز تاسف از معماری ساختمان های اداری و دولتی گفت: تنها ساختمان مرکزی بانک ملی و استانداری اصفهان تا حدودی به معماری ایرانی و بومی شباهت دارد.
این مدرس معماری دانشگاه دو عامل پول و منفعت مادی و مد را علت های دور شدن از معماری کهن عنوان کرد و افزود: فروش تراکم منجر به درآمدزایی می شود و از همین رو ساخت برج های بلند با معماری غربی به علت سود بیشتر دنبال شده و متاسفانه مردم هم آن را پذیرفته اند.
این محقق دانشگاهی با اشاره به معماری بی هویت امروز مورد استفاده در کشور ادامه داد: یکی دیگر از دلائل بی توجهی به معماری ایرانی و اسلامی تدریس آکادمیک صرف در دانشگاهها است طوریکه دانشجو بعد از خروج از محیط علمی دیگر توجهی به آموخته های قبلی نداشته و بر اساس مد معماری روز کار می پذیرد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمیرم اصفهان افزود: برای بازگشت به هویت اصیل معماری به یک همت جمعی از سوی برخی سازمان ها از جمله راه و شهرسازی، شهرداری ها، مجلس شورای اسلامی و بویژه کمیسیون عمران و فرهنگی نیاز است.
این کارشناس دانشگاهی گفت: معماری گذشته به گونه ای بود که احساس می شد سازه ها و بناها از دل طبیعت و بر حسب آب و هوای همان محل روییده است اما امروز این موضوع برعکس شده و محیط طبیعی را هم به هم زده است.
وی نمونه این بر هم زدن طبیعت را به کار بردن سازه سنگی ناهمخوان با طبیعت پارک تقرچه سمیرم عنوان کرد و افزود: نصب دکل های بزرگ برق در این فضاها اشتباه بوده و کل فضای طبیعی محل را تحت الشعاع قرار داده است.
نویسنده و محقق تاریخ و تمدن ملل اسلامی نیز گفت: معماری اسلامی و ایرانی سال های سال است فراموش و سرکوب شده و این از سوی هر شخص یا گروهی باشد خیانت به فرهنگ و تمدن ما ست.
محمد حسین ریاحی با اشاره به نوشته ها و یادداشت های متعدد خود نسبت به از دست رفتن هویت معماری کهن ایرانی افزود: بارها از این مسائل و موارد گفته ام و نوشته ام اما کسی توجهی نکرد و گوش شنوایی برای آن پیدا نشد.
وی که سال ها در زمینه جغرافیای تاریخی جهان اسلامی در آسیای میانه، شبه قاره، خاورمیانه، کشورهای عربی و شمال افریقا تحقیق کرده اظهار کرد: در برخی تمدن ها مانند عثمانی نیز شاهد افول معماری بودیم اما اعراب برخی بناها را هر چند نمادین حفظ کرده اند.
وی با تاکید بر هویت و قوام معماری اصفهان در ایران ادامه داد: آل بویه، سلجوقی، ایلخانی و صفویه دوران های طلایی معماری اصفهان بود که با بی توجهی و بی تدبیری کمرنگ و کمرنگ تر شدند.
ریاحی افزود: معماری و ساخت و ساز اجداد و پدران ما همگی معنا و مفهوم داشت و از کوبه در، دالان، سکو، آویزه ها، نشیمن گاه، حوض، بستک، شیشه های رنگی و آینه ها تا بازارها و گذرهای هر محله به نوعی علاوه بر کاربرد اجتماعی کارایی فرهنگی، معنوی و روانی هم داشت.
این محقق تاریخ و تمدن ملل اسلامی ادامه داد: باید دولت، مجلس، شهرداری ها و تشکل های مردمی و مهندسی با محوریت وزارت راه و شهرسازی مجدانه برای بازیابی هویت معماری کهن ایرانی و اسلامی همت کنند.
این محقق اصفهانی با بیان اهمیت حفظ فرهنگ بومی و اعتقاد داشتن به هویت اصیل خاطر نشان کرد: مهندسان و معماران توانمند کشور باید در یک حرکت خودجوش و دلسوزانه با طراحی و هدایت به سمت معماری کهن ایرانی این گشایش را ایجاد کنند.
وی تاکید کرد: امروز خانه ها و آپارتمان هایی بدون طراحی خاص و هدفدار ساخته می شود که روحیه مردم را گرفته و خستگی و خمودگی ارمغان تلخ این سازه ها به روح و روان عموم است.
ریاحی بیان داشت: معماری سند هویت ارزنده یک ملت و تمدن است و ما باید برگردیم و ببینیم چه هویتی با چه پشتوانه ای داشته ایم که کسانی که در آن محیط و خانه ها بزرگ شده اند چه روحیه و جسم سالمی داشتند و امروزی ها به کدام سو می روند.
استاد دانشگاه اصفهان با تصریح بر تطابق فرهنگ ایرانی با آن معماری کهن ادامه داد: امروزه دستشویی در کنار آشپزخانه و اتاق استراحت طراحی و ساخته می شود که قطع به یقین بیشتر امراض و بیماری های روحی و جسمی ناشی از همین عوامل به نظر ساده یا به اذعان برخی مدرن است.
وی افزود: ما امروز با فرهنگ و میراث کهن خودمان قهر کرده ایم و از درخت و باغچه و حوض ماهی محروم مانده ایم پس نباید انتظار داشته باشیم خلق و خویمان با اصالت ایرانی و اسلامی مان تطابق کند.
رییس سابق دانشگاه فرهنگ و هنر اصفهان گفت: غربی ها خودشان برای خودشان و فرهنگشان هستند و من مسلمان ایرانی نمی توانم خلق و خوی خود را با آن فرهنگ وفق بدهم، بنابراین از بسیاری از نعمت ها و روحیات متعالی و معنوی محروم می مانم.
ریاحی ابراز امیدواری کرد: همه با هم دست به دست هم بدهند و از رشد قارچ گونه سازه ها و ساختمان های بی هویت و صرفا تجملی جلوگیری کنند تا ایران و اسلامی به فرهنگ و تمدن اصیل خود در معماری و ساخت و ساز بازگردد.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان نیز گفت : به منظور حفظ اصالت و هویت اسلامی و بومی اصفهان محدودیت هایی برای ساخت و سازهای بی هویت و غربی در نظر خواهیم گرفت.
رضا امینی با اشاره به اهمیت حفظ و احیای هویت معماری اسلامی و ایرانی اظهار کرد: طراحی و معماری هر منطقه به گونه ای است که بر اساس بوم هر منطقه در دوره های تاریخی و با توجه به اصالت محلی در قالب طرح های تفصیلی تعریف و تصویب می شود.
به گفته امینی ، در سایر کشورها نیز نیازهای هر منطقه را بر اساس موقعیت و هویت آن محل در قالب شهر پیش بینی کرده و برای آن سرانه ای تعریف می کنند.
امینی ادامه داد: بر اساس همین ظرفیت ها و مطالعه قبلی برای نقاط مختلف شهر سهم ساخت و ساز و ارتفاعات نیز مشخص می شود.
وی دو متولی این امر را وزارت راه و شهرسازی و وزارت کشور عنوان کرد و گفت: یک حلقه واسطه بین این دو وزارت بدون هیچ ذهنیت قبلی ضرورت ها و نیازهای شهر را پیش بینی و مشخص می کنند.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان خاطر نشان کرد: مجرای قانون برای نوع معماری را ما تعریف نمی کنیم بلکه وزارتخانه و سپس مشاورانی که انتخاب می شوند این مسائل را دنبال می کنند.
امینی تصریح کرد: باید رویکردهای معماری اسلامی و ایرانی را به مشاوران بگویند تا بعد از ابلاغ و تصویب به سایر شهرها با توجه به اقلیم بومی و فرهنگ هر منطقه اقدام شود.
وی با تاکید بر اینکه رعایت رویکرد اسلامی در معماری ضروری و لازم است اضافه کرد: نباید اجازه دهیم مصالح بومی و اصالت شهر و دیار خودمان مخدوش شود و به سبک غربی بگراید.
رییس شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه اداره سیما و منظر شهری شهرداری اصفهان این موارد را پیگیری می کند افزود: در کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر نیز محدودیت هایی برای ساخت و سازهای بی هویت و غربی ایجاد می کنیم.
گ/7147/ 6022 /1596






06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن