واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بوی پساب کارخانه قند تربت حیدریه مردم را آزار می دهد تربت حیدریه - ایرنا - بوی پساب کارخانه قند تربت حیدریه مردم این شهر، روستاییان و ساکنان نزدیک این واحد صنعتی را آزار می دهد.
به گزارش ایرنا بوی نامطبوع حاصل از پساب کارخانه قند که به کال روستای حیدرآباد تربت حیدریه سرازیر می شود موجب نارضایتی ساکنان و کسبه این منطقه شده است.
پسماند این واحد صنعتی علاوه بر آلودگی هوا و بوی نامطبوع، زمینهای کشاورزی پیرامون خود را نیز تحت تاثیر قرار داده است.
به رغم بهره برداری کارخانه قند تربت حیدریه از تصفیه خانه، مردم شمال این شهر از بوی نامطبوع فاضلاب گلایه مند و معتقدند با ادامه این روند سلامت آنان در خطر است.
یکی از اهالی تربت حیدریه روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: فاضلاب کارخانه قند از طریق کانال به روستای حیدرآباد سرازیر می شود که این امر باعث بوی نامطبوعی در خیابان خرمشهر این شهر شده و همه را آزار می دهد.
"رضا حسن زاده" افزود: بوی بد فاضلاب کارخانه قند به قدری است که در اواسط روز و با گرم شدن هوا امکان ماندن در مغازه ها و حتی عبور از این منطقه وجود ندارد.
وی گفت: بیشتر کسبه محل اعتراض خود را به معاونت بهداشتی شهرستان تربت حیدریه اعلام کرده اما هنوز پیگیری جدی نشده است.
یکی دیگر از شهروندان تربتی نیز گفت: ریختن پساب و فاضلاب کارخانه باعث شده برخی از ساکنان این منطقه به شدت از بوی بد آن فراری شوند.
"حسین نوروز زاده" افزود: برخی از مالکان زمینهای کشاورزی مجاور نیز این آبها و فاضلاب را به مزرعه خود هدایت و جهت آبیاری از استفاده می کنند که این امر سلامت مصرف کنندگان را به خطر می اندازد.
وی گفت: پراکندگی بوی بد فاضلاب کارخانه قند برخی اوقات از میدان بسیج تا میدان ترمینال شهر تربت حیدریه باعث شده نفس کشیدن برای مردم مشکل شود.
او ادامه داد: با توجه به نزدیک شدن به ایام نوروز و ورود مسافر و زائر به تربت حیدریه مسوولان باید هرچه سریعتر جهت حل این معضل اقدام کنند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه نیز در این خصوص گفت: با توجه به دریافت گزارشهای مردمی و نیز استشمام بوی ناخوشایند طی چند روز گذشته کارشناسان اداره سلامت محیط و حرفه ای از محل تصفیه خانه کارخانه قند بازدید کردند.
دکتر "حسین عزیزی" افزود: با توجه به مشاهدات و بررسی صورت گرفته مشخص شد مشکل به علت نقص فنی در راهبری سامانه تصفیه خانه فاضلاب کارخانه قند بوده و در نهایت اقدام به تخلیه فاضلاب این کارخانه به داخل کال شده است.
وی بیان کرد: آنچه مشخص است طراحی تصفیه خانه کارخانه قند باید بگونه ای باشد که در برابر شوکهای وارده قابلیت انعطاف داشته باشد زیرا این موضوع ممکن است در آینده نیز تکرار شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: این امر از لحاظ این معاونت که نهاد ناظر بر سلامت مردم است یک دغدغه و چالش محسوب شده لذا در حال پیگیری برای رفع مشکل هستیم و مسوولان کارخانه قند تربت حیدریه نیز در همین مسیر تلاش می کنند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه نیز در این خصوص گفت: کارخانه قند این شهرستان نخستین کارخانه صنعتی در منطقه می باشد که از سال 1329 تاکنون فعال است.
"سعید پشم چی" ادامه داد: در آن زمان فعالیت این کارخانه در شش ماهه دوم هر سال آغاز و در مدت 62 سال گذشته فاضلاب کارخانه در مکان همجوار به نام "کال خرایه" رهاسازی شده است.
وی اظهار داشت: فاضلاب کارخانه قند تربت حیدریه حاوی مواد آلی و آهکی است که می توان گفت نوعی کود جهت کشاورزی نیز محسوب می شود لذا در پایین دست در زمینهای کشاورزی روستای سیوکی مورد استفاده قرار می گرفت.
رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه گفت: از سال 1389 این اداره موضوع را پیگیری کرد تا در نهایت سامانه فاضلاب کارخانه ساخته شد و اینک آب آن به صورت تصفیه در مجموعه کارخانه بازچرخانی می شود.
وی ادامه داد: با احداث سامانه فاضلاب علاوه بر کاهش آلودگی محیطی بهره وری در آب مصرفی نیز صورت گرفت و از مصرف بیش از حد آب در روند تولید جلوگیری شده است.
رییس اداره حفاظت محیط زیست تربت حیدریه با بیان اینکه امسال بهره برداری آزمایشی تصفیه خانه با آبگیری فاضلاب صورت گرفت افزود: با آغاز کار آن متاسفانه سازه سیمانی و سنگی تصفیه خانه دچار آسیب شد و حین تصفیه فرایند را مختل نمود که این اختلال در روند تصفیه از ابتدای بهمن شروع و در اواخر همان ماه به اوج خود رسید.
پشم چی گفت: این معضل بگونه ای بود که همه روزه گروههای کارشناسان محیط زیست و مدیران کارخانه قند با انجام آزمایش از جمله افزایش PH نسبت به آهک پاشی مداوم و جا به جایی در حوضچه های هوازی و بی هوازی اقدام کردند .
وی افزود: هیچیک از این اقدامات منجر به کاهش آلودگی نشد و تنها راه باقی مانده تخلیه 38 هزار مترمکعب فاضلاب به کانال خرایه بود تا ضمن استفاده روستاییان از آن، طی شش روز آب فاضلاب کارخانه قند تربت حیدریه تخلیه شود.
او ادامه داد: پس از آن نیز 10 هزار مترمکعب آب سالم دپو شده وارد کانال شد تا آلودگیهای ایجاد شده را شستشو داده و به حداقل برساند.
پشم چی بیان کرد: با وجود همه تمهیدات اندیشیده شده از سوی مدیران کارخانه قند تربت حیدریه این واحد مشمول جرائم زیست محیطی قرار گرفت که اکنون در حال رفع مشکل است.
رییس کارخانه قند تربت حیدریه نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اعلام کرد: هرگونه مصاحبه تنها با هماهنگی آستان قدس رضوی امکانپذیر است.
امیرپور گفت: اکنون مشکل فاضلاب کارخانه قند تربت حیدریه رفع شده که امیداواریم این مشکل دیگر به وجود نیاید.
کارخانه قند تربت حیدریه زیر نظر آستان قدس رضوی است از قدیمی ترین و بزرگترین واحدهای صنعتی خراسان رضوی محسوب می شود که بیشترین اشتغال منطقه را به خود اختصاص داده است.
کارخانه قند تربت حیدریه در سال 1329 با ظرفیت اسمی تولید 750 تن چغندر در شبانه روز از طرف دولت به شرکت سهامی عام قند تربت حیدریه تبدیل شد.
موقعیت جغرافیایی و شرایط اقلیمی خوب کارخانه قند باعث رشد روزافزون تولید چغندر در منطقه شده که ظرفیت تولیدی آن را از 750 تن به 1200 تن چغندر در شبانه روز توسعه داده است.
8005/1858
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]