تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 10 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):تکمیل روزه به پرداخت زکاة یعنى فطره است، همچنان که صلوات بر پیامبر (ص) کمال نماز ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819635130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بررسی 50 سال روابط ایران و فیلیپین/ دیپلماسی فرهنگی راه حل توسعه بیشتر مناسبات


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی 50 سال روابط ایران و فیلیپین/ دیپلماسی فرهنگی راه حل توسعه بیشتر مناسبات کوالالامپور – ایرنا – دیپلمات های ایران و فیلیپین و کارشناسان و محققان دو کشور با انتقاد از ارائه اطلاعات نادرست رسانه های غرب از ایران، خواستار فعال تر شدن دیپلماسی فرهنگی بین ایران و فیلیپین برای معرفی بهتر توسعه ایران و شناخت زوایای مختلف تمدن ایرانی – اسلامی شدند.


به گزارش ایرنا، ماریانو دومیا، سفیر سابق فیلیپین در ایران و استاد روابط بین الملل دانشگاه مریم مقدس در همایشی به مناسبت پنجاهمین سالگرد روابط فرهنگی و سیاسی ایران و فیلیپین که در مانیل برگزار شد، به آغاز، توسعه، چالش ها و آینده مناسبات دو کشور پرداخت و گفت: جهانیان، مردم ایران را از طریق قالی و خاویار می شناسند، ولی رسانه های غربی در اقدامی هماهنگ اطلاعات نادرستی از ایران و ایرانیان ارائه می کنند.
براساس گزارش روز چهارشنبه رایزنی فرهنگی ایران در فیلیپین، این همایش را این رایزنی با همکاری مرکز مطالعات آسیایی دانشگاه دولتی فیلیپین، وزارت امور خارجه فیلیپین و انجمن دوستی فیلیپین و ایران در سالن اجتماعات این دانشگاه در مانیل برگزار کرد.
50 سال پیش در 22 ژانویه سال 1964 مناسبات دیپلماتیک فیلیپین و ایران برقرار شد و ایران نخستین کشور حوزه خلیج فارس بود که با فیلیپین روابط دیپلماتیک برقرار کرد.
این دیپلمات سابق فیلیپین با اشاره به این که روابط میان این دو سرزمین به دوران باستان برمی گردد، گفت: سوابق تاریخی پیوند بین ایرانیان و مردم فیلیپینی نشان می دهد که به رغم دوری و فاصله بسیار زیاد، مردمان ما با یکدیگر ارتباط و دادوستد داشته و اسلام از طریق ایرانیان وارد جنوب فیلیپین شده است.
وی گفت که به همین دلیل بستر و زمینه های مساعد برای روابط فرهنگی، سیاسی و اقتصادی بین فیلیپین و ایران وجود دارد وهم اکنون ایرانیان زیادی در فیلیپین هستند و اتباع فیلیپین نیز در ایران و سایر کشورها با ایرانیان ارتباط دارند. این افراد در کنار انجمن های ایرانی - فیلیپینی موجود باید به بسط و تعمیق روابط فیمابین و آشنا کردن مردمان دو کشور با ظرفیت های یکدیگر کمک کنند.
سفیر سابق فیلیپین در ایران، گفت: با توجه به مشترکات اجتماعی و فرهنگی و نزدیکی مردم دو کشور باید دیپلماسی فرهنگی هر دو کشورفعال شود. عوامل بالقوه اقتصادی و ظرفیت های علمی، فرهنگی و هنری هر کشور برای کشور دیگر روشن نیست، این ظرفیت ها باید شناسایی شده و از آنها برای توسعه همه جانبه دو کشور استفاده شود.
علی اصغر محمدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مانیل نیز با اشاره به تاریخ برقراری مناسبات دیپلماتیک ایران و فیلیپین، گفت که در دهه های 60 و 70 میلادی روابط میان دو کشور با حضور دانشجویان ایرانی در فیلیپین مستحکم تر شد و با وقوع انقلاب اسلامی همکاری های گسترده تر دو طرف ابعاد دیگری پیدا کرد و مسئولان دو کشور برای گسترش روابط فی مابین اقداماتی انجام دادند.
وی گفت تاکنون میان ایران و فیلیپین موافقتنامه های زیادی امضاء شده و پارلمان های دو کشور آنها را تصویب کرده اند.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در فیلیپین با تاکید بر این که ایران از مذاکرات صلح در میندانائو و تلاش های سازمان همکاری های اسلامی حمایت می کند، گفت: ایران تلاش وافری برای موفقیت مذاکرات صلح میان دولت و مسلمانان جنوب فیلیپین انجام داده است.
محمدی همچنین وجود دورگه های ایرانی را عامل مهمی در گسترش روابط دو کشور دانست و گفت که ایران بازار خوبی برای محصولات فیلیپین است.
پروفسور آلفردو پاسکوال، رئیس دانشگاه دولتی فیلیپین نیز، دوستی و همکاری نزدیک ایران و فیلیپین را ستود و خواستار همکاری بیشتر نهادهای علمی و فرهنگی ایرانی با این دانشگاه شد.
وی گفت: دانشگاه تهران از جمله دانشگاه های مهم آسیاست که موافقتنامه همکاری های علمی - آموزشی با دانشگاه دولتی فیلیپین امضا کرده است و امیدواریم این همکاری ها ادامه یابد.
کیومرث امیری رایزن فرهنگی ایران در فیلیپین نیز با برشمردن پیشینه تاریخی پیوند و ارتباط ایرانیان با مردم فیلیپین و هشت ویژگی مشترک فرهنگی بین مردمان دو کشور، بر همکاری علمی و دانشگاهی بین نهادهای ایرانی و فیلیپینی تاکید کرد.
دکتر امه وینه سیولتو، استاد مرکز مطالعات آسیایی دانشگاه دولتی فیلیپین نیز به بررسی تصویر ایران و ایرانیان در یک دوره سه ساله از چهار روزنامه فیلیپین پرداخت و گفت که نتیجه این تحقیق نشان داد منشاء خبرها و گزارشات نشریات فیلیپینی درباره ایران و ایرانیان، خبرگزاری های غربی و فعالیت های تیم های والیبال و بسکتبال ایران است.
وی گفت: تیم های والیبال و بسکتبال فیلیپین از تیم های برتر آسیایی هستند، اگر در مسابقه با تیم های ایران بازنده می شدند، تصویر ایران و ایرانیان در مطبوعات به صورت بسیار ناقص، بد، خشن و بی ادب معرفی می شد، ولی اگر تیم فیلیپین برنده می شد، تصاویر منفی رنگ باخته و ایرانیان مثبت معرفی شده اند.
همین بررسی ها حکایت می کرد که بیشتر مطالب منتشر شده در روزنامه های فیلیپین پیرامون مسائل هسته ای و سیاسی ایران از خبرگزاری های غربی نقل شده و از خبرگزاری های ایران کمتر مطلبی دیده می شود.
دکتر جواد حیدریان، استاد دانشگاه دلاسال فیلیپین نیز در مقاله ای به موضوع روابط ایران و فیلیپین: ایجاد مشارکت فعال تر در قرن آسیایی نوپدید پرداخت و با ذکر شواهد عینی و شاخص های اقتصادی و سیاسی و جایگاه دو کشور در بین کشورهایی آسیایی، ضرورت همکاری و مشارکت ایران و فیلیپین را در صحنه سیاسی و اقتصادی خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی خواستار شد.
وی همچنین به مقایسه موقعیت اقتصادی و منافع دو کشور در بین کشورهای آسیایی پرداخت و گفت: اقتصاد ایران و فیلیپین از بسیاری از کشورهای آسیایی شکوفاتر و بهتر است. ایران در منطقه خاورمیانه و فیلیپین در منطقه دیگر آسیا می توانند با اتحاد و مشارکت یکدیگر در این دو منطقه حساس و ژئواستراتژیک به توسعه اقتصادی و منافع ملی دو کشور یاری برسانند.
خانم ماریا پاملا زینب جاویر از نویسندگان مسلمان فیلیپینی نیز مقایسه انقلاب اسلامی ایران و انقلاب مردمی فیلیپین را موضوع مقاله تحقیقی خود قرار داد و گفت: دو ملت ایران و فیلیپین در یک زمان نزدیک به هم، به مبارزه با دو دیکتاتور وابسته به آمریکا برخاستند و با انقلاب خود دیکتاتورها را سرنگون کردند. مردم با دستان خالی، دو انقلاب مردمی اواخر قرن بیستم را به پیروزی رساندند. این دو انقلاب از یکدیگر بی تأثیر نبود.
براساس مطالعات این محقق فیلیپینی، شیوه های مبارزه در این دو انقلاب شبیه یکدیگر بوده است. چون انقلاب ایران قبل از انقلاب فیلیپین بوده، پس انقلاب فیلیپین از ایران تأثیر پذیرفته است.
وی گفت: این دو انقلاب ثابت کرد نیروهای اجتماعی و مردمی با تکیه بر باورهای مذهبی و رهبری هوشمند می توانند ساختارهای قدرتمند را واژگون و ساختار جدید ایجاد کنند. انقلاب ایران، به تشکیل جمهوری اسلامی و تأسیس نهادهای انقلاب منجرشد. در فیلیپین نیز انقلاب به آزادی های بیشتر و تقویت جامعه مدنی منتهی شد.
هنلیتو سیویلیا، استاد دانشگاه دولتی فیلیپین و رئیس انجمن دوستی فیلیپین و ایران نیز در سخنانی برای گسترش مناسبات دو کشور رویکردهای فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را پیشنهاد کرد.
وی معتقد است 50 سال پس از برقراری روابط دیپلماتیک بین فیلیپین و ایران، از تمام ظرفیت ها برای همکاری دو کشور استفاده نشده است. با این که ظرفیت های زیادی برای همکاری وجود داشته ولی در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و تجاری و همکاری های دانشگاهی کوتاهی شده است.
رئیس انجمن دوستی فیلیپین و ایران، گفت: اکنون شایسته است رویکرد و چشم انداز خود از موقعیت کنونی و آینده روابط را روشن کنیم و موانع احتمالی بر سر راه همکاری های فی مابین را شناسایی و از بین ببریم.
جوفیه سانتاریا، استاد دانشگاه فیلیپین نیز توسعه مطالعات فرهنگی با رویکرد آسیایی را مورد بررسی قرار داد و گفت: بر اثر توسعه اقتصادی شماری از کشورهای آسیایی و نقش تعیین کننده آنها در اقتصاد و سیاست جهانی، لازم است این کشورها به ارزیابی جایگاه و منزلت خود در نظام بین الملل وقوف یابند و به جای پیروی از غرب، نظام اقتصادی و فرهنگی آسیایی که ارزش هایش نشان داده شده را مطرح کنند.
رولاندو تالامپاس، استاد مرکز مطالعات آسیایی دانشگاه دولتی فیلیپین نیز به تشریح موقعیت منطقه ای ایران و فیلیپین در سازمان ملل از سال 1946 تا 2014 پرداخت و گفت: رویکرد تهران و مانیل نسبت به جنبش عدم تعهد شبیه یکدیگر بوده است. یکی از نکات مهم در روایط دو کشور آن است که بر خلاف آمریکا و مبارزه اش با ایران، دولت فیلیپین همواره کوشیده با ایران روابط دوستانه داشته باشد و از سیاست های واشنگتن پیروی نکند.
قهرمان سلیمانی معاون پژوهشی و آموزشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز در این همایش، گفت: ایران در حساس ترین منطقه خاورمیانه و فیلیپین در شرق آسیا می توانند روابط گسترده ای با یکدیگر داشته باشند.
وی با تشریح زیرساخت های دانشگاهی ایران، گفت هم اکنون هزاران دانشجوی خارجی در دانشگاه های ایران سرگرم تحصیل هستند و قرار گرفتن فیلیپین در زمره کشورهای در حال توسعه طلب می کند که دو کشور با نگاه تازه ای ارتباطات علمی و فرهنگی خود را سامان دهند.
معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد توسعه و گسترش روابط فرهنگی مورد توجه مقامات دو کشور بوده که از آن جمله گفت وگوی ادیان است که ششمین دور آن در سال جاری میلادی برگزار می شود.
وی در ادامه با تاکید بر این که ایران و فیلیپین هر دو قربانی خشونت و تروریزم هستند، آن را بیماری دانست که امروزه جهان را در برگرفته است.
دکتر محمود صادقی تجر، استاد ایرانی مقیم فیلیپین نیز در مقاله ای پیشینه تاریخی روابط فرهنگی ایران و فیلیپین را با تاکید بر واژه های فارسی در زبان تاگالوگ مورد بررسی قرار داد.
وی با توضیح چگونگی ورود اسلام از طریق ایران به هند و چین و از طرف این دو کشور به فیلیپین، دلائل پذیرش اسلام در این سرزمین و گسترده شدن دامنه حضور آن در منطقه میندانائو و پیدایش سلطان نشین های متعدد را با ذکر ده ها نمونه از واژه های فارسی وارد شده در زبان تاگالوگ تشریح کرد.
وی گفت که حضور واژگان فارسی در زبان مردم فیلیپین نشان دهنده ارتباط و پیوند مردمان دو کشور در زمان های دور بوده است.
دستکم 500 نفر در این همایش حضور داشتند.
آساق**1611















06/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن