واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و محیط زیست در استان مرکزی تدوین شد اراک- ایرنا- مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: سند ارتقای فرهنگ منابع طبیعی و محیط زیست در این استان تدوین شد.
یوسف یوسفی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: تدوین این سند، نخستین بار در استان مرکزی با هدف فرهنگ سازی و اشاعه الگوی ایرانی در حفظ و حراست از عرصه های ملی و منابع طبیعی با مشارکت دستگاه های اجرایی و دانشگاه ها انجام شده است.
وی ادامه داد: پیش نویس سند ارتقا فرهنگ منابع طبیعی امسال در 12 فرمانداری استان مطرح و نظرات شهرستان ها و دستگاه های اجرایی گرفته شد که پس از تصویب در کارگروه استانی از ابتدای سال آینده برای اجرا به دستگاه ها ابلاغ می شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطر نشان کرد: هفته منابع طبیعی در سال جاری (15 تا 22 اسفند ماه) با شعار منابع طبیعی با مردم تعیین شده و هدف اصلی برنامه های این هفته بر فرهنگ سازی و جلب مشارکت های مردمی در حفاظت و احیای منابع طبیعی، تعامل با دستگاه های اجرایی، استفاده از توان بهره برداران و علاقه مندان و توسعه کاشت درختان جنگل ها است.
یوسفی گفت: کمیته اجرایی و ستاد برگزاری مراسم هفته منابع طبیعی استان مرکزی با تشکیل 30 جلسه کارشناسی با محورهای تولید برنامه های رادیویی و تلویزیونی برنامه های تخصصی روستا و سازندگی، مردم و منابع طبیعی و برگزاری افتتاحیه جشنواره مستند رادیو و تلویزیون برنامه ریزی شده است.
وی مراسم درختکاری در شهرک امیر کبیر اراک، افتتاح پروژه دو هزار هکتاری جنگلکاری چپقلی با مشارکت نیروگاه شازند، آیین درخت کاری در حوزه علمیه خاتم الانبیاء، برگزاری همایش علمی حفاظت از منابع طبیعی و مراسم شب شعر منابع طبیعی را از مهمترین برنامه های منابع طبیعی استان مرکزی در این هفته عنوان کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی یادآور شد: برگزاری 40 دوره آموزشی و ترویجی در شهرستان ها و آموزش سه هزار نفر، صدور کارت همیار طبیعت برای دو هزار و 500 نفر و افتتاح طرح ترسیب کربن برای نخستین بار در روستای بزیجان محلات با الگوی علمی و ایرانی با مشارکت دانشگاه تهران از مهمترین برنامه های این اداره کل برای فرهنگ سازی و جلب مشارکت مردمی در سال جاری است.
یوسفی ادامه داد: 24 حوزه آبخیزداری با اعتباری بالغ بر 77 میلیارد ریال امسال برای انجام پروژه های مختلف از جمله آبخیزداری، مرتعداری، جنگل کاری، توسعه فضای سبز و حفاظت از اراضی ملی اجرا شده است.
وی افزود: تولید یک میلیون و 280 هزار اصله نهال جنگلی از جمله اقاقیا، زبان گنجشک، سرو خمره ای، صنوبر، داغداغان، افرا، سنجد تلخ و تولید 300 هزار اصله نهال آتریپلکس و قره داغ و کشت آن ها در یکهزار هکتار از مراتع و بیابان های استان توسط این اداره کل از دیگر اقدامات امسال این اداره کل است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی اجرای 610 هکتار کپه کاری، 255 هکتار کشت یونجه در مراتع تخریب یافته، اجرای عملیات آبخیزداری سنگ و سیمان، خشکه چینی بیومکانیک در سطحی حدود 24 هزار هکتار را از دیگر فعالیت های امسال عنوان کرد.
یوسفی بیان کرد: اجرای دو پروژه بین المللی ترسیب کردبن در شهرستان محلات، کسب سند 35 هزار هکتار از اراضی ملی، حفاظت از دو میلیون هکتار از اراضی ملی و قرق بالغ بر 200 هزار هکتار در استان نیز انجام شده است.
از سه میلیون و 120 هزار هکتار عرصه های استان مرکزی ، دو میلیون و 124 هزار هکتار آن منابع طبیعی است که 15 هزار هکتار را جنگل های دست کاشت و طبیعی، 490 هزار هکتار عرصه های بیابانی و بقیه را مراتع شامل می شود.ک/2
1955/6013/
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]