واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۵۶ب.ظ)
توسعه گردشگري از مهمترين برنامههاي اداره ميراث فرهنگي اصفهان است توسعه گردشگري يکي از مهمترين برنامه هاي اداره کل ميراث فرهنگي استان اصفهان است.
به گزارش خبرگزاري موج، «فريدون اله ياري» در اجلاس شوراي اسلامي استان اصفهان افزود: خوشبختانه تمامي نمايندگان شوراهاي اسلامي، 24 شهرستان اصفهان به لزوم صيانت از ميراث فرهنگي و صنايعدستي و توسعه گردشگري واقفاند و اين براي اداره کل ميراث فرهنگي مسرتبخش است.
وي اظهار داشت: در سازمان ميراث فرهنگي معتقديم هرگونه سخن، پيشنهاد و حتي انتقاد دلسوزانه، در حوزههاي مأموريتي سازمان، پشتوانه مهمي براي ادامه فعاليتهاي ما است.
وي تصريح کرد: همگي ما امروز به اين نکته واقفيم که يکي از مهمترين سرمايههاي معنوي و هويتي هر ملتي ازجمله ملت بزرگ ايران، ميراث فرهنگي است.
وي با اشاره به اينکه متأسفانه شاهديم که در بسياري از موارد در حوزههاي فرهنگي جامعه ما سخنان شعارگونه بسيار گفته ميشود اما هنگاميکه پاي عمل پيش ميآيد اين حوزهها در عمل فراموش ميشوند، افزود: بااينوجود خوشبختم که به آگاهي شما منتخبين ملت در شوراهاي اسلامي برسانيم که امروز از سطح کلان نظام گرفته تا ساير سطوح خصوصاً در دولت يازدهم به سه حوزه ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اهميت ويژهاي داده شده و همگان معتقدند اين سه حوزه از محورهاي اصلي توسعه کشور به شمار ميروند.
دبير کارگروه ميراث فرهنگي استان اصفهان افزود: امروز در استان اصفهان بر همين اساس محورهاي اصلي توسعه استان بهخصوص در برنامه ششم توسعه کشور گردشگري در رأس برنامه قرار داده شد، لذا همگي بايد براي توسعه گردشگري برمبناي هويت فرهنگي خود خصوصاً در گستره اين استان تاريخي کوشش کنيم.
اله ياري افزود: اگر نگاهي به وضعيت توسعه کشور بيندازيم درمييابيم که در دو حوزه صنعت و کشاورزي کشور تقريباً به مرز اشباع رسيده است، اين در حالي است که در بسياري موارد در برخي از اين حوزهها همچون کشاورزي دچار خسارتهاي سنگيني شدهايم.
وي در ادامه تصريح کرد: معتقدم درعينحال که همچنان ميبايست به حوزه صنعت و کشاورزي توجه داشته باشيم بهتدريج بايد به فکر صنايع جايگزين نيز باشيم.
وي به روستاي زفره در شرق اصفهان پس از بروز خشکسالي اشاره کرد و افزود: با حمايت سازمان و کميته امداد هماکنون 70 نفر در اين روستا در رشته قلمزني مشغول فعاليت هستند.
اله ياري افزود: زمان آن رسيده است که همگي مسؤولين استان به اين باور برسند که سراسر استان اصفهان بهاندازه تمام ايران حتي بيشتر از بسياري کشورهاي پيشرفته جهان در حوزه گردشگري از استعداد توسعه صنعت گردشگري برخوردار است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان اصفهان گفت: من در حالي اين نکته را به شما ميگويم که با همين شرايط کنوني ما در برخي از مناطق استان همچون خوروبيابانک به مرز اشباع رسيدهايم.
وي اظهار داشت: اگر نگاهي به وضعيت زيرساختهاي خود در استان داشته باشيم در مي بابيم که در چه حدي از پيشرفت قرار داريم.
وي با اشاره به 20 هزار اثر شناساييشده و هزار و 800 اثر به ثبت ملي رسيده و چهار اثر ثبت جهاني و مديريت اين آثار افزود: در سال آينده عزم جدي براي ثبت آثار تاريخي خواهيم داشت چراکه ثبت ملي آثار يکي از ملاکهاي اصلي نگهداري و حفظ آثار است.
وي همچنين از نوبت ثبت جهاني سه اثر تاريخي ديگر شامل قناتهاي وزوان در شهر ورزوان، مزد آباد در شهر ميمه و قنات مون در اردستان در آيندهاي نزديک خبر داد.
وي خاطرنشان کرد: يکسوم صنايعدستي جهان در اصفهان قرار دارد که در تلاشيم تا با همه توان اصفهان را به پايتخت صنايعدستي جهان اسلام تبديل کنيم.
وي ضمن ابراز تأسف از عدم اختصاص اعتبارات مکفي در شهرستانها براي حفظ ميراث فرهنگي از اعضاي شوراهاي اسلامي شهر درخواست کرد تا فرمانداران، شهرداران دهياران و اعضاي شوراي اسلامي شهر و روستا اهتمام ويژهاي در تخصيص اعتبارات شهرستاني به کار برند و در اين راستا ميراث فرهنگي نيز از طريق اختصاص بودجه ملي به حفظ آثار تاريخ کمک ميکند.
وي در پايان تأکيد نمود: شوراهاي اسلامي نبايد شوراي شهرداري باشد بلکه بايد بين ميراث فرهنگي و توسعه منطقي شهرها توازن ايجاد کند.
وي ابراز اميدواري نمود: ضمن احترام به قوانين تلاش کنيم تا از بروز برخي برخوردهاي ضد فرهنگي که ناشي از عدم تعامل ميراث فرهنگي و شهرداريهاست و باعث خدشهدار شدن چهره نظام مقدس جمهوري اسلامي ميگردد، جلوگيري کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]