تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حکمت را هر کجا که یافتی فراگیر، زیرا حکمت گمشده هر مومن است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852777476




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- بازار داغ گمانه زنی های هسته یی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بررسی روزنامه های ایران/سه شنبه 5 اسفند 1393 بازار داغ گمانه زنی های هسته یی تهران-ایرنا-همزمان با پایان گفت و گوهای 4 روزه ی هسته یی، روزنامه ها گمانه زنی های متفاوتی را در خصوص نتایج این مذاکرات مطرح کردند.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز سه شنبه 5 اسفند 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** گمانه زنی های هسته یی روزنامه ها
4 روز گفت و گوهای فشرده هسته یی میان ایران و گروه 1+5 در عالی ترین سطح، دیروز (4 اسفند 1393) پایان یافت. بسیاری از روزنامه ها این دور از گفت و گوها را سازنده توصیف کردند و حضور اعضای جدیدی از مدیران ارشد ایرانی و آمریکایی از جمله «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی ایران و «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا در این دور از گفت و گوها را نشانه ی فضایی تازه و بی سابقه در مذاکرات دانستند.
با این وجود برخی روزنامه ها با نادیده گرفتن گمانه زنی های مثبت مطرح شده در خصوص این دور از گفت و گوها، کوشیدند در عنوان های خبری خود با برجسته سازی برخی اظهارات واکنشی مقام های ایرانی و آمریکایی فضای گفت و گوها را منفی القا کنند.
روزنامه ی «ایران» در یادداشتی در ستون «اول دفتر» خود با عنوان «ضرورت فهم منطق مذاکره» به قلم «ناصر هادیان» استاد دانشگاه کلمبیا، حضور اعضای جدید ایرانی و آمریکایی در مذاکرات را نشانه ی مثبتی دانست و نوشت: مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 به اعتبار آنکه اعضای جدیدی از مدیران ارشد ایرانی و امریکایی به آن پیوسته اند فضای تازه و بی سابقه ای را تجربه کرد. حضور علی اکبر صالحی به عنوان رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست جاری ژنو، حکایت از آن دارد که دامنه گفت وگوها به جزئی ترین مباحث فنی کشیده شده است.
به نوشته ی هادیان، طرفین می خواهند با بررسی و طبعاً حل و فصل آنها، زمینه لازم و کافی را برای حصول توافق نهایی مهیا سازند؛ توافقی که پیرو نظر رهبر معظم انقلاب باید یک مرحله ای، جامع و مصون از تفسیرپذیری باشد.
در ادامه به برخی تهدیدهای داخی و خارجی در مذاکرات اشاره شده و آمده است: منشأ برخی تهدیدها، بازیگران خارج از مذاکره هستند؛ بازیگرانی مانند اسرائیل و عربستان که انگیزه فراوانی برای کارشکنی در روند حصول توافق هسته ای دارند و تمام ظرفیت های خود را برای به بن بست کشاندن مذاکرات فعال کرده اند. نگرانی از ارتقای جایگاه منطقه ای و جهانی ایران از یک سو، و ماهیت ستیزه جویانه دیپلماسی آنها از سوی دیگر، ملغمه ای ساخته که بازیگران خارجی را به تلاش حداکثری برای بازگرداندن مذاکرات به نقطه صفر سوق می دهد. تندروهای داخلی در کشورهای دخیل در چرخه مذاکره هم می کوشند مسیر دستیابی به توافق را آکنده از سنگلاخ و به این ترتیب مسدود کنند و در صورت امکان، مذاکره کنندگان را وادار سازند با دست خالی به پایتخت های خود بازگردند. به نوشته ی ایران، جای خوشبختی است که تا کنون مذاکره کنندگان و مقامات مافوق آنان در پایتخت هایشان، توانسته اند مخاطرات خارجی را مهار کنند و مخاطرات داخلی را تحت کنترل در آورند و گفت وگو ها را روی ریل چانه زنی منطقی پیش ببرند.
روزنامه ی «اعتماد» نیز در گزارش اختصاصی خود این دور از مذاکرات را «جدی»، «مفید»، «سازنده» و با «اندکی پیشرفت» توصیف کرد و نوشت: میزان رفت و آمدهای دیپلماتیک در روزهای یکشنبه و دوشنبه در هتل مجلل ویلسون در حاشیه رودخانه ژنو نشان از جدیت و فوریتی داشت که مذاکره کنندگان برای به نتیجه رساندن پرونده هسته ای ایران به کار گرفته اند.
اعتماد هدف از گفت و گوها را رسیدن به تفاهم سیاسی دانست و با اشاره به نمایش اراده های سیاسی در ملاعام و نه پشت درهای بسته افزود: مذاکره کنندگان تغییر روش داده اند و نخستین جرقه این تغییر هم در پیوستن دستیار ویژه رییس جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران به تیم مذاکره کننده مشهود بود. در این دور از مذاکرات هم مانند تمام یک سال و نیم گذشته، حاشیه هایی رخ می نمایند که تا ساعاتی مسیر تحلیل ها را منحرف می کنند اما آنچه در پشت میز مذاکره می گذرد با بازی های رسانه ای و گمانه زنی های نه چندان حرفه ای فاصله بسیار دارد. ایران و شش کشور مقابل آن به دنبال رسیدن به توافقی هستند که می تواند مهم ترین توافق بین المللی در نیم قرن گذشته باشد و همین اهمیت است که در مرحله نیمه نهایی مذاکرات عملا قدرت ایفای نقش را از حاشیه ها گرفته است.
به نوشته ی اعتماد، با وجود آنکه مذاکره کنندگان ایران و امریکا عملا از بیان پیشرفت در مذاکرات خودداری می کنند اما مجموع نشانه ها از وجود فضایی امیدوار کننده خبر می دهد.
روزنامه ی «آرمان» هم در گزارشی با عنوان «رایزنی های فشرده تصمیم های بزرگ» نوشت: تردد پرشمار خودروهای دیپلماتیک روز گذشته به ژنو رنگ و بوی دیگری بخشیده بود. این تحرک رو به تزاید و افزایش فشرده رایزنی ها البته تنها و تنها نشان از یک موضوع می دهد، مذاکرات به مرحله و جایی رسیده که فرصت توقف و ایستایی ندارد و باید از کوچک ترین روزنه های ممکن برای حل موارد اختلافی که کم هم نیستند، بهره جست.
آرمان در ادامه بر سیال بودن مذاکرات بر خلاف اظهار نظرهای هشدار دهنده ی مقام های آمریکایی و ایرانی به یکدیگر تاکید کرد و این اظهارات را نوعی از دیپلماسی و تلاشی از سوی دو طرف برای تاثیرگذاری روانی بر یکدیگر، جهت سنگین کردن کفه ی ترازوی گفت و گوها به نفع خود دانست و نوشت: دیپلماسی تنها و تنها بر سر میز مذاکره و در اثنای چانه زنی های رسمی و پرفشار دیپلماتیک به پیش نمی رود. اظهارنظرهای مختلف بیرونی، رویکردهای رسانه ای و پروپاگاندا و تبلیغات نیز نقشی بسزا در تعیین معادلات دارند. این روزها با رسیدن به نقطه حساس و بی بازگشت و بازه زمانی اندک باقیمانده، طرفین با همه قدرت پای در وادی مذاکرات گذاشته و از اهرم های جانبی و حاشیه ای نیز بهره می گیرند.
به نوشته ی این روزنامه، البته شاید در نگاه اولیه اینگونه واکنش ها در اذهان عمومی به معنای گزاره های تهدید کننده و منفی در مسیر مذاکرات ارزیابی شود اما به طور معمول در مذاکرات حساس با مورد اختلافی بالا که به مراحل نفسگیر و مهم می رسد اینگونه واکنش ها برای تاثیرگذاری روانی از دو سوی ماجرا عنوان شده و نوعی پینگ پنگ واکنش منفی شکل می گیرد اما فارغ از این نکات، موضوع مهم آن است که دو طرف بر سر میز مذاکره چه می کنند. تمدید مذاکرات در هفته جاری هم خود گواهی دیگر بر ادامه جریان اصلی و سیال مذاکرات در کنار این حواشی است.
روزنامه ی «جام جم» نیز از امیدواری ها در خصوص مذاکرات خبر داد و نوشت: همزمان با گفت و گوهای دیروز میان مقامات کشورمان با همتایان آمریکایی خود، برخی رسانه ها از افزایش امیدواری ها به دست یافتن توافق نهایی میان ایران و 1+5 خبر دادند.
«خبرهای ظریف از پیشرفت در مذاکرات هسته ای» نیز یکی از عنوان های نخست روزنامه ی «جمهوری اسلامی» بود که در آن به نقل از «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ی کشورمان، پس از پایان مذاکرات آمده است: در مذاکرات سه روز اخیر تا حدودی در برخی مباحث پیشرفت داشتیم.
«ژنو بسیار جدی» هم یکی از عنوان های خبری نخست روزنامه ی «ابتکار» بود که در آن آمده است: ایران و آمریکا از جدیت در مباحث فنی مذاکرات می گویند.
این روزنامه به نقل از ظریف افزود: در مذاکرات پیشرفت داشتیم.
«خوش بینی به توافق هسته ای» نیز عنوان مطلب نخست روزنامه ی «دنیای اقتصاد» بود که به نتایج همایش «دورنمای اقتصاد ایران» که دیروز به همت این روزنامه با همکاری موسسه ی «اقتصاد ایرانیان» برگزار شد اختصاص داشت.
در این مطلب به نقل از «علی آقامحمدی» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این همایش، در پاسخ به این پرسش که آیا در سال آینده به توافق هسته یی خواهیم رسید یا نه آمده است: بله، به تفاهم خواهیم رسید و در نهایت اتفاقات خوبی رخ خواهد داد. مذاکرات هسته ای در سال آینده به نتیجه خواهد رسید، اما ممکن است که در ابتدا اوضاع کمی خراب شود، اما مذاکرات حتما به نتیجه خواهد رسید. این موضوع تحلیل شخصی من است. ممکن است که این تحلیل درست باشد و ممکن است که نادرست باشد.
روزنامه ی «شرق» نیز امروز در صفحه ی نخست خود در گرماگرم بحث ها پیرامون مذاکرات هسته یی گفت و گویی را با «ابراهیم اصغرزاده» فعال سیاسی اصلاح طلب با عنوان «نباید به تداوم تحریم ها کشیده شویم» منتشر کرد.
در این گفت و گو با انتقاد از اعتماد همه جانبه به روس ها از جمله در گفت و گوهای هسته یی به نقل از اصغرزاده آمده است: ما با پشتوانه غرب بهتر می توانیم با روس ها مذاکره کنیم تا با شراکت روسیه بخواهیم وارد مذاکره با غرب شویم. روسیه، هند و چین به هیچ وجه مایل به رودررویی با آمریکا نیستند در واقع آنها به دنبال منافع صددرصدی خویشند و فقط با کارت کشورهایی مثل ایران بازی می کنند.
در این میان برخی روزنامه ها اظهار نظر «جان کری» وزیر امور خارجه ی آمریکا و اشاره ی او به ترک میز مذاکرات از سوی آمریکایی ها در صورت نرسیدن به توافق تا زمان تعیین شده برای دست یابی به توافق نهایی و پاسخ مقام های ایرانی به این اظهارات را برجسته کردند.
روزنامه ی «رسالت» هم در مطلبی با عنوان «تاسف عراقچی از تکرار مواضع خصمانه آمریکا» به نقل از «سیدعباس عراقچی» معاون وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به کری نوشت: ما هم ابایی از ترک میز مذاکره نداریم.
رسالت در ابتدای این خبر این جمله را که نمی توان از پیشرفت در مذاکرات سخن گفت به نقل از عراقچی برجسته کرد.
این در حالی است که معاون وزارت امور خارجه کشورمان در گفت و گو با رسانه ها در توصیف فضای مذاکرات گفته است: طبق معمول خیلی مفید بود. مباحث مفید خوبی در یک جو بسیار خوب انجام شد. ما هنوز نمی توانیم از هیچ پیشرفتی صحبت کنیم. هنوز برای گفتن این حرف خیلی زود است.
«هنوز راه زیادی برای رسیدن به توافق نهایی در پیش داریم» هم بخشی از سخنان «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان بود که در عنوان خبری روزنامه ی «جوان» در خصوص روند مذاکرات برجسته شد.

*** بازتاب متفاوت بیانات رهبری در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت روز ملی مهندس
بیانات آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت روز ملی مهندس که در ششم بهمن ماه سال جاری برگزار شده بود، دیروز منتشر شد و روزنامه های امروز نیز به بازتاب آن پرداختند. این بیانات بازتاب های متفاوتی در روزنامه ها داشت. «فشار واردات کشور را از پا در می آورد» عنوانی بود که به نقل از رهبری در روزنامه های اعتماد، جام جم، «افکار» و رسالت برجسته شد.
«ما می توانیم را در عمل به مردم نشان دهید» هم عنوان خبری روزنامه های ایران، «شهروند»، آرمان، «آفتاب یزد» و «ابرار» به نقل از رهبر معظم انقلاب بود.
«تولیدات جوان های مومن و با استعداد نباید مقهور واردات شود» هم عنوان خبری نخست روزنامه ی «اطلاعات» در همین زمینه به نقل از رهبری بود.
«با تکرار زبانی اقتصاد مقاومتی اتفاقی نمی افتد» هم بخشی از سخنان رهبری بود که در روزنامه های «تعادل»، «کیهان» و «سیاست روز» به نقل از ایشان برجسته شد.

***5 دهک ایرانی ها سوء تغذیه دارند!
«5 دهک ایرانی ها سوء تغذیه دارند!» عنوان مطلب نخست روزنامه ی شهروند بود. در این مطلب در گفت و گو با «عیسی کلانتری» وزیر پیشین کشاورزی، به چالش های امنیت غذایی ایران و کشاورزی پر مساله در کشور پرداخته شده است.
در ابتدای این مطلب آمده است: جمعیت روستاها به سرعت تحلیل می رود و زمین های کشاورزی تغییر کاربری می دهند؛ حالا در همین وضع خشکسالی هم گریبان کشور و کشت و کار را گرفته است. همین عوامل نتایجی هم در پی داشته و باعث شده تا در یکی، دو سال اخیر، بیش از ٦٠ درصد کالاهای اساسی (در سبد غذایی ایرانی ها) ازخارج کشور وارد شود. همین نکته هم معنی مشخصی دارد که از آن می توان به عنوان زنگ خطر امنیت غذایی در ایران یاد کرد. حال در نظر داشته باشید که قیمت غذا در ایران چند برابر بازار جهانی است و همین موضوع مانع از دسترسی کافی نیمی از ایرانی ها به غذای مورد نیازشان شده است. این نکاتی است که وزیر کشاورزی دولت های پنجم و ششم به آنها تأکید دارد و از ناامنی غذایی در ایران یاد می کند.
در ادامه به نقل از کلانتری آمده است: 5 دهک یا نیمی از مردم کشور دچار سوء تغذیه ناشی از کم خوری هستند و ٥٠٠ دلال قدرتمند و ریشه دار، بازار ایران را به یکی از گران ترین بازارها در حوزه غذا تبدیل کرده اند.
به گفته ی کلانتری که به توصیف گزارشگر شهروند فردی بسیار منظم و خوش قول است، اهل سانسور و تعارف هم نیست و دغدغه هایش را راحت به زبان می آورد، بی توجهی دولت گذشته به کشاورزی باعث شده است که در حال حاضر از اراضی ما فقط مشتی نمک و شن باقی بماند. ما باید به سیاست های توسعه پایدار برگردیم نه این که اصل را بگذاریم بر مبنای تأمین امنیت غذایی آن هم تنها با اتکا بر تولید داخلی. در واقع برای توسعه پایدار امنیت غذایی، باید مسایل زیربنایی را مورد توجه قرار دهیم. نمی شود به بهانه امنیت غذایی منابع را از بین ببریم و مزیت تولید را از دست بدهیم.
در ادامه به نقل از این کارشناس آمده است: این روند کشور ما را به واردات موادغذایی بیشتر از گذشته وابسته کرده است. در ٨ سال گذشته میزان امنیت غذایی ما از محل تولید داخلی حدود ٢٥ درصد کاهش داشته است و میزان واردات کالاهای استراتژیک و اساسی به بیشتر از ٦٠ درصد رسیده است. امنیت غذایی صرفا به معنی تأمین کمی و کافی غذا نیست. قیمت غذا هم بخش مهمی از مبحث امنیت غذایی را در برمی گیرد. درحال حاضر چالشی که ما در کشورمان با آن مواجه هستیم موضوع امنیت از لحاظ تأمین کافی غذا نیست. الان نه تنها از این نظر مشکلی نداریم بلکه با بحث مازاد غذا و واردات بی رویه نیز مواجهیم. مشکل اصلی بحث قیمت غذاست. آمارهای بانک مرکزی و مرکز آمار ایران نشان می دهد که ٥ دهک جامعه ما (از ١٠ دهک) دچار سوءتغذیه هستند. این در شرایطی است که دهک ٩ و ١٠ که بخش کوچکی از جامعه را در برمی گیرد از شدت پرخوری و دسترسی بیش از اندازه به انواع موادغذایی دچار عارضه های مختلف هستند.
به گفته ی کلانتری، این که چرا قیمت محصولات وارداتی بالاست به دلیل پدیده دلالی است که در ایران غیرقابل کنترل شده است. در هیچ جای دنیا دلال و واسطه نمی تواند چند برابر قیمت اولیه، سود به جیب بزند. این جا دلال جنسی را ١٠٠ تومان خریده است به راحتی با قیمت ٥٠٠ تومان به مصرف کننده نهایی عرضه می کند و دولت هم هیچ کاری با او ندارد. اگر هم بخواهد نمی تواند این مسأله را کنترل کند و زورش به دلال ها نمی رسد.

*گروه پژوهش و تحلیل خبری
**پژوهشم**9282**



05/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن