واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مسوول حوزه علمیه خراسان شمالی خواستار جذب استادان بومی استان از قم ومشهد شد بجنورد - ایرنا - مسوول نمایندگی مدیریت مدارس حوزه علمیه خراسان شمالی خواستار جذب استادان بومی استان از حوزه های علمیه قم و مشهد برای تدریس در سطح دو و سه شد.
به گزارش ایرنا حجت اسلام حجت سالاری مکی روز سه شنبه در نشستی خبری از استادان بومی حوزه های علمیه در شهرهای مشهد و قم درخواست می شود برای رفع کمبود استاد در مدارس علمیه استان همکاری کنند.
وی افزود: اعلام نیاز مدارس علمیه استان به استادان بومی در حوزه های علمیه مشهد و قم از طرق مختلف منعکس شده ولی تاکنون پاسخی مثبت از سوی آن دریافت نشده است.
حجت الاسلام سالاری مکی گفت: یکی از دلایل حضور نیافتن استادان در مدارس علمیه این استان، ترس از ایجاد فاصله برای آن ها با حوزه های علمیه از جمله قم در بحث علوم دینی روز است.
به گفته وی اکنون در 14 مدرسه علمیه عادی و یک مدرسه علمیه تخصصی فعال در استان خراسان شمالی، 170 استاد برادر و خواهر مشغول تدریس هستند که 25 نفر از آنان استاد تمام وقت محسوب می شوند ولی پاسخگوی نیاز طلبه مشغول به تحصیل در مدارس را نمی دهد.
وی افزود: اکنون در مدارس علمیه استان، 850 طلبه مرد و 400 طلبه زن به صورت بلند مدت و سفیران هدایت مشغول تحصیل هستند.
به گفته وی امکان تحصیل درمدارس علمیه خراسان شمالی تا سطح سه وجود دارد.
او افزود: به دنبال اعلام آمادگی 60 نفر برای تحصیل درس خارج در استان، پی گیر راه اندازی این درس در سال 94 هستیم و درصورت تحقق آن بخشی از مشکلات جذب استاد تمام وقت و ماندگاری آن ها در استان حل خواهد شد.
*سند چشم انداز 20 ساله حوزه های علمیه خراسان بزرگ تدوین شده است
مسوول نمایندگی مدیریت مدارس علمیه خراسان شمالی از تدوین سند چشم انداز 20 ساله حوزه های علمیه خراسان بزرگ که این استان نیز جزو آن است، خبر داد و گفت: اکنون از این سند یک نسخه آن به حوزه علمیه قم ارسال شده است.
وی افزود: سه حوزه علمیه فعال در کشور قم، خراسان و اصفهان وجود دارد که برای نخستین بار است سند چشم انداز 20 ساله توسط حوزه های علمیه خراسان بزرگ تدوین شده است.
وی در سند چشم انداز 20 ساله تدوین شده برای حوزه های علمیه خراسان بزرگ، سه ماموریت از جمله ابلاغ دین و اقامه دین است.
* گسترش مدارس علمیه خراسان شمالی بعد از سفر رهبری است
مسوول نمایندگی مدریت مدارس علمیه خراسان شمالی گفت: سفر رهبری به این استان در سال 91 رونق را برای گسترش مدارس علمیه به ارمغان آورده است.
وی افزود: از برکت انجام این سفر، اختصاص 50 میلیارد ریال اعتبار برای تقویت مدارس علمیه استان بوده است و تاکنون 24 میلیارد ریال آن برای هزینه کرد در بخش های موردنیاز، جذب شده است.
وی با بیان این که اجرای 15 طرح ایجاد فضای آموزشی، فرهنگی و رفاهی برای مدارس علمیه استان به طور میانگین 52 درصد پیشرفت دارد، گفت: اکنون برخی از طرح ها از جمله ساخت مدرسه و استاد سرا در شهر آشخانه، ساخت کتابخانه مدرسه علمیه امام خمینی (ره) بجنورد، ساخت مرحله نخست مدرسه علمیه اسفراین، استاد سرای مدرسه علمیه شیروان و جاجرم تکمیل و بهره برداری شده است.
وی همچنین از بهره برداری رسمی از مدرسه علمیه راز واقع در منطقه مرزی شهرستان راز و جرگلان در اردیبهشت سال 94، خبر داد.
*زمین برای ساخت مدرسه تخصصی امام خامنه ای بجنورد پیش بینی شد
مسوول نمایندگی مدیریت مدارس علمیه خراسان شمالی از پیش بینی 10 هزار متر مربع زمین برای ساخت مدرسه علمیه تخصصی امام خامنه ای در شهر بجنورد، مرکز خراسان شمالی با همکاری استانداری و سایر دستگاه های مرتبط، خبرداد و گفت: این قطعه زمین قرار است در جوار دانشکده علوم قرآنی بجنورد، واگذار شود.
حجت الاسلام سالاری مکی افزود: علاوه بر این یکی از خیران بجنورد، مغازه تجاری خود را در این شهر وقف کارهای فرهنگی مدرسه علمیه تخصصی امام خامنه ای کرده است.
به گفته وی مدرسه علمیه تخصصی امام خامنه ای در بجنورد بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به استان راه اندازی و از سال قبل طلبه در مقطع تخصصی جذب کرده است.
مسوول نمایندگی مدیریت مدارس علمیه خراسان شمالی در ادامه گفت: اکنون 34 آخرین رتبه مدارس علمیه این استان در میان 108 مدرسه علمیه فعال در خراسان بزرگ است.
وی افزود: مدارس علمیه در خراسان شمالی دارای رتبه های 3، 7 و 10 است.
وی گفت: کسب رتبه بالا توسط مدارس علمیه استان خراسان شمالی بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به دست آمده است و روند رو به گسترش آن ادامه دارد.
به گفته وی استقبال سه هزار و 100 نفر برای شرکت در آزمون های جذب و تحصیل در مدارس علمیه استان در سال تحصیلی 94 – 93 نمونه بارز رونق مدارس علمیه این استان است.
* 425 نفر در سال تحصیلی 95 - 94 جذب مدارس علمیه خراسان شمالی می شوند
مسوول پذیرش نمایندگی حوزه علمیه خراسان شمالی گفت: این نمایندگی برای سال تحصیلی آینده 425 طلبه جدید را پذیرش خواهد کرد.
حجت الاسلام امید سعادتی گفت: از سهمیه تعیین شده 235 نفر مرد و بقیه زن خواهند بود.
به گفته وی پذیرش طلبه در مدارس علمیه استان در دو مقطع سوم راهنمایی (بلندمدت) و دیپلم و دانشگاهی (کوتاه مدت) به عنوان سفیران هدایت صورت می گیرد.
به گفته وی پذیرش طلبه در قالب سفیران هدایت در مدارس علمیه استان با هدف تربیت مبلغ برای مناطق روستایی، بعد از سفر رهبر معظم انقلاب به خراسان شمالی در سال 91، کلید خورده است.
مدارس علمیه خراسان شمالی از سال 1388 به صورت نمایندگی مدیریت زیر نظر حوزه علمیه خراسان بزرگ اداره می شود.
استان خراسان شمالی طبق سرشماری نفوس سال 90 دراین استان 867 هزار نفر جمعیت وجود دارد. ک/2
6204/ 6042
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]