واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روایت البرادعی از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری امید هسته ای جمهوری اسلامی ایران در خصوص استمرار این رویکرد صلح آمیز و به دور از هر شک و شائبه ای است. موضوعی که اعضای 1+5 در نهایت چاره ای جز پذیرش آن نخواهند داشت.،
امید هسته ای:طی سال های اخیر، بارها در گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی بر عدم انحراف در فعالیت ها و برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی ایران تاکید شده است. با این حال فشار ایالات متحده آمریکا،رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای اروپایی بر مقامات آژانس تاثیر به سزایی در تنظیم برخی واژگان دوپهلو و پارادوکسیکال و گنجانده شدن آنها در لابه لای گزارش های آژانس داشته است.
در چنین شرایطی، برخی مقامات آژانس زمانی که از مسئولیت حقوقی خود منفک شده و یا دوران مسئولیت آنها به پایان می رسد، قدرت بیان صریح تر و کامل تری در خصوص صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای کشورمان دارند.
یکی از این افراد محمد البرادعی است. البرادعی به عنوان مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی بارها در اظهارات خود از رژیم صهیونیستی به عنوان تهدید اصلی هسته ای در خاورمیانه یاد کرده و در مقابل، بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای کشورمان تاکید کرده است. اظهارات اخیر البرادعی در باشگاه خبرنگاران خارجی تایلند بسی قابل تامل است. اهمیت این اظهارات از آنجاست که درست در بحبوحه مذاکرات هسته ای ایران و اعضای 1+5 و از سوی یک مقام آگاه در آژانس صورت می گیرد.
محمد البرادعی در این خصوص می گوید : "ایران در تحقیقات تسلیحات هسته ای مشارکت ندارد و تهدید هسته ای به حساب نمی آید که بخواهیم علیه آن اقدام نظامی صورت دهیم. هرکس که خواستار راه حل نظامی برای موضوع (هسته ای) ایران است، احمق است زیرا با این کار شما در وضعیت بدتری در مقایسه با آن چیزی که در آن قرار دارید، گرفتار خواهید شد.
امروز دیگر هیچ کس تأیید نمی کند که ایران در حال ساخت تسلیحات هسته ای است.این همچنان ارزیابی سازمان های اطلاعاتی آمریکا و تمامی سازمانهای اطلاعاتی است.برخی کشورها خود تسلیحات (هسته ای) در اختیار دارند و به بقیه می گویند که شما حتی نمی توانید به دانش فناوری هسته ای نزدیک شوید."
در خصوص اظهارات البرادعی 3 نکته مهم وجود دارد که تکیه و توجه به آنها ضروری است:نخستین نکته، پوچ بودن ادعاعای مطرح شده از سوی ایالات متحده آمریکا و متحدان آن در خصوص"ابعاد نظامی احتمالی برنامه هسته ای ایران " است. طرح این ادعا ، موانع زیادی در مسیر رسیدن ایران و اعضای 1+5 به توافق نهایی ایجاد کرده است. این ادعا از اساس و بنیان نادرست بوده و حتی سازمان های امنیتی آمریکا ( که خود مولد این دروغ بزرگ بوده اند) نسبت به چنین حقیقتی آگاه هستند. بی دلیل نیست که زبگنیو برژینسکی مشاور امنیت ملی اسبق ایالات متحده در دوران ریاست جمهوری جیمی کارتر از ادعای غرب مبنی بر ساخت بمب هسته ای توسط ایران به عنوان یک "حقه بازی هسته ای " یاد کرده و از کاخ سفید خواسته است تا این بهانه جویی دروغین را متوقف سازد.
دومین نکته ، فاصله ای است که میان ادعای البرادعی به عنوان مدیرکل سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی و مقامات فعلی آژانس وجود دارد. تاثیر پذیری آژانس بین المللی انرژی اتمی از لابی های غربی- صهیونیستی حقیقتی تلخ و غیر قابل انکار است. بدون شک در صورتی که "یوکیو آمانو" دبیر کل فعلی آژانس در برهه حساس فعلی نخواهد یا نتواند نقش واقعی خود را در خصوص دفاع از حقوق حقه هسته ای ایران ایفا کند ، اعترافات و اظهارات وی در آینده در خصوص صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران ارزشی در نزد ملت ایران و سایر ملت های دنیا نخواهد داشت.
به گزارش پایگاه خبری امید هسته ای، آنچه مسلم است اینکه هرگونه ادعای آژانس در خصوص فعالیت های هسته ای ایران باید با استناد به اسناد محکم بیان شود. این در حالی است که آژانس در برخی گزارش های خود به اسناد ساخته و پرداخته شده از سوی نهادهای اطلاعاتی آمریکا و دیگر کشورهای غربی اشاره می کند! آژانس نام این موارد را "مطالعات ادعایی" گذاشته و بر اساس آن، ابعاد نظامی احتمالی فعالیت های هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران را طرح می کند! بدون شک برای هیچ عقل سلیمی قابل توجیه نیست که یک سازمان حقوقی در گزارش های خود که باید متقن ، قابل استناد و محکم باشد به واژگانی مانند " احتمال" و " ادعا" پناه می برد! این خود نشان دهنده آگاهی آژانس بین المللی انرژِی اتمی نسبت به ماهیت صلح آمیز فعالیت های هسته ای کشورمان است.
سومین و مهم ترین نکته در اظهارات البرادعی، به نوع مواجهه کشورهای دارنده سلاح های ممنوعه هسته ای با پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایران باز می گردد. بدون شک اساسا ایالات متحده آمریکا به عنوان بزرگترین تهدید هسته ای در دنیا صلاحیت اظهار نظر در خصوص فعالیتهای هسته ای کشورمان را ندارند. این پارادوکس و تناقض مدتهاست در سازمانهای بین المللی جاری است. نباید فراموش کرد که آمریکا به واسطه استفاده از بمب هسته ای در هیروشیما و ناکازاکی ، سابقه مخدوشی در استفاده از سلاح هسته ای دارد. در چنین موقعیتی، ممانعت واشنگتن از دستیابی کشورمان به انرژی هسته ای پاک، به هیچ عنوان قابل پذیرش نخواهد بود.
در نهایت اینکه اظهارت البرادعی، سند دیگری مبنی بر سلامت فعالیت های هسته ای کشورمان و در عین حال اراده جمهوری اسلامی ایران در خصوص استمرار این رویکرد صلح آمیز و به دور از هر شک و شائبه ای است. موضوعی که اعضای 1+5 در نهایت چاره ای جز پذیرش آن نخواهند داشت.
منبع/ امید هسته ای
اول **
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]