تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند از نادانان پيمان نگرفته كه دانش بياموزند، تا آنكه از عالمان پيمان گرفته كه به...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845354509




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورزش در هوای‌آلوده آری یا نه؟


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ورزش در هوای‌آلوده آری یا نه؟
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست لرستان گفت: در حالی‎که ورزش‎های هوازی کلید یک زندگی سالم هستند، ترکیب آلودگی هوا و ورزش کردن یک معجون ناسالم خواهد بود.
آفتاب: مصطفی مصطفی‎وند در گفت‎وگو با ایسنا، بیان کرد: ریزگردها مدتی است مهمان ناخوانده و ناخواسته کشورمان شده‎اند، اگرچه گاهی حجم آن کم و زیاد می‌شود اما هنوز معلوم نیست چه زمانی از دست آن خلاص خواهیم شد.


وی اضافه کرد: اگر قبلا پزشکان و متخصصان توصیه می‌کردند که در فصل گرما مراقب بیماری‌های انگلی و پوستی باشید این بار درباره ریزگردها و عواقبی که بر سلامتی دارد هشدار می‌دهند، زیرا ریزگردها عامل ایجاد و تشدید بیماری‌های انسدادی، عفونی و ریوی از جمله سرطان ریه است.


مصطفی‎وند ادامه داد: طبق اعلام وزارت بهداشت، نیاز روزانه یک انسان به طور متوسط حدود 22.5 کیلوگرم اکسیژن است که این میزان با افزایش فعالیت‌ها و کارهای سبک و سنگین بیشتر می‌شود.


معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان خاطرنشان کرد: هوای آلوده می‌تواند بهداشت عمومی و سلامت انسان را به خطر اندازد و ریزگردها که شامل ذرات با قطر کمتر از 2.5 میکرومتر است، به دلیل اندازه کوچک می‌تواند در هوای تنفسی انسان تا عمق ریه نفوذ کرده و باعث ایجاد اختلالات جدی شود. ذرات با قطر بیشتر در قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفس مانده و با اخلاط بینی، دهان و گلو از بدن خارج می‌شود.


مصطفی‎وند یادآور شد: این آلودگی می‌تواند در فاصله‌های بسیار زیادی پخش شود و برای افراد مختلف، مشکلات زیادی را به وجود بیاورد. در روزهایی که ریزگردها در هوا زیاد است، وقتی در برابر هوای بیرون قرار می‌گیرید ریزگردها می‌تواند ریه شما را تحریک کند.


این پژوهشگر زیست‎محیطی تصریح کرد: این تحریک ریه‌ها می‌تواند به شکل مستقیم و با تاثیر مستقیم ساختار ریزگرد‌ها روی بافت ریه بچه‌ها و سالمندان اتفاق بیفتد یا به شکل غیرمستقیم، سیستم ایمنی بدن آنها را تحریک کند و به طور موضعی، باعث بروز آلرژی و واکنش‌های آلرژیک بسیار شدید و افسارگسیخته در این گروه از افراد شود.


وی گفت: این واکنش شدید آلرژیک می‌تواند به طور غیرمستقیم بر سلامت ریه‌ها تاثیری منفی بگذارد، در نتیجه ریزگرد‌ها می‌تواند با دو مکانیسم تحریکی و آلرژیک، سلامت ریه کودکان و سالمندان را به خطر بیندازد.


مصطفی‎وند اظهارکرد: عوارضی که عنوان شد تنها برای ریه بچه‌ها و سالمندان نیست و می‌تواند دیگران را هم درگیر کند، اما همان‌طور که می‌دانید وقتی فردی در شرایط سلامت کامل به سر نبرد، مثلاً بیماری قلبی یا عفونی داشته باشد یا مانند کودکان و سالمندان از سیستم ایمنی قوی برخوردار نباشد، شرایط ایجاد بیماری در او با قرارگرفتن در شرایط محیطی نامناسب، بیشتر فراهم می‌شود.


این محقق بیان کرد: دکتر مسیح هاشمی، فوق‌تخصص شبکیه درباره تاثیر ریزگردها بر چشم می‌گوید« برخی از ریزگرد‌ها حاوی انواع آلودگی‌های میکروبی، ویروسی و عوامل رادیو ایزوتوپی است که می‌تواند سلامت چشم ما را به خطر بیندازد.»


وی اضافه کرد: از طرف دیگر برخی از ریزگرد‌ها می‌تواند حاوی مواد حساسیت‌زا هم باشد به همین دلیل است که ریزگرد‌ها می‌تواند باعث تحریک چشم شود و کیفیت اشک بیماران را مختل کند، بنابراین می‌توان به آنهایی که در شهرهای غربی کشور زندگی می‌کنند و بیشتر در معرض ریزگرد‌ها قرار دارند، توصیه کرد که در صورت احساس ناراحتی در چشم‌ها، روزی چهار بار از قطره اشک مصنوعی استفاده کنند.


مصطفی‎وند گفت: شیر و فرآورده‌های لبنی را در برنامه غذایی خود قرار دهید، چرا که نوشیدن مقدار کافی شیر در طول روز به دفع فلزات یا سایر موادی که به همراه ریزگرد‌ها وارد بدن شوند، کمک می‌کند.


این پژوهشگر ادامه داد: در هنگام آلودگی هوا، بهترین توصیه افزایش مصرف مایعات مختلف در طول روز است و این مایعات می‌تواند، آب، انواع نوشیدنی‌ها، میوه، انواع سبزی، سوپ و آش باشد.


وی خاطرنشان کرد: در هنگام آلودگی هوا همانند امروز، مصرف شیر بیش از همیشه توصیه می‌شود زیرا که برای از بین بردن اثرات مخرب فلزات سنگین همچون سرب که در هوای آلوده وجود دارد، باید دریافت منابع آهن مثل گوشت را افزایش داد.


مصطفی‎وند گفت: مصرف شیر و فرآورده‌های لبنی در برنامه غذایی عموم مردم توصیه می‌شود، برای عموم افراد در سنین مختلف توصیه می‌شود که شیر و فرآورده‌های لبنی را در برنامه غذایی خود قرار دهند، چرا که نوشیدن مقدار کافی شیر در طول روز به دفع فلزات یا سایر موادی که ممکن است به همراه ریزگرد‌ها وارد بدن شوند کمک می‌کند.


وی افزود: مصرف شیر و فرآورده‌های آن سبب نرم شدن مخاط مجاری تنفسی فوقانی، مری و معده می‌شود و عملکرد دستگاه‌های تنفس و گوارش را بهبود می‌بخشد.


وی یادآور شد: شیر و فرآورده‌های آن به دلیل دارابودن ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتری‌های مفید که عمل دفع ادرار، مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم می‌کنند و باعث کاهش التهابات و بیماری‌های دستگاه گوارش می‌شود.


مصطفی‎وند بیان کرد: مصرف دوغ و ماست‌های «پروبیوتیک» به علت دارابودن میکروارگانیسم‌های خاص در عملکرد بهتر دستگاه گوارش به هنگام آلودگی هوا تاثیر بسزایی دارند. افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در خطر آلودگی با سرب موجود در هوای آلوده قرار می‌گیرند.


این پژوهشگر اظهارکرد: اضافه کردن روزانه حداقل سه واحد میوه و پنج واحد سبزیجات در برنامه غذایی افراد می‌تواند در بهبود عوارض ناشی از ریزگرد‌ها و همچنین دفع مواد تشکیل دهنده آن‌ها تاثیر گذار باشد.


وی تصریح کرد: همچنین اگر در محیط باز کار می‌کنید ظروف آب و مواد غذایی در برابر ریزگردها با پوشش مناسب باید محافظت شود، در صورت امکان از ماسک‎های پی 1. پی2 استفاده شود که مناسب کاهش ریزگردهاست استفاده شود زیرا ماسک‌های کاغذی و دستمال اثر مطلوبی بر کاهش ریزگردها ندارد.


معاون محیط زیست لرستان بیان کرد: در حالی‎ که ورزش‎های هوازی کلید یک زندگی سالم هستند، ترکیب آلودگی هوا و ورزش کردن یک معجون ناسالم خواهد بود. این موضوع به ویژه اگر شما مبتلا به آسم، دیابت، بیماری‎های قلبی یا مشکلات ریوی و تنفسی هستید، خطرناک‎تر است.


مصطفی‎وند افزود: حتی وقتی که ورزش نمی‎کنید قرارگرفتن در معرض آلودگی هوا می‎تواند باعث ایجاد مشکل در سلامتی شما شود. اما وقتی که ورزش کردن در کنار آلودگی هوا قرار می‎گیرد احتمال بروز مشکلات سلامتی افزایش می‎یابد. یک علت این است که در طول ورزش‎های هوازی هوای بیشتری را تنفس می‎کنید و نفس‎های شما عمیق‎تر است و از آنجایی که در طی تمرینات ورزشی بیشتر از طریق دهان نفس می‎کشید، هوایی که به طور معمول توسط راه‎های هوایی بینی تصفیه می‎شود دیگر از این مسیر عبور نمی‎کند.


وی اظهار کرد: مشکلات سلامتی که با آلودگی هوا در ارتباطند آسیب به مجاری هوایی ریه‎ها، افزایش احتمال ابتلا به آسم، افزایش احتمال بروز حمله قلبی و سکته مغزی، افزایش خطر مرگ و میر ناشی از سرطان ریه و بیماری‎های قلبی و عروقی هستند.


معاون محیط زیست لرستان گفت: آنچه که در مورد ورزش کردن در آلودگی هوا به طور کامل مشخص نیست این است که قرار گرفتن در معرض چه مقداری از آلودگی هوا و برای چه مدت زمانی خطرناک است. به علت اینکه ورزش کردن مزایای بسیاری برای سلامتی دارد، بجز در صورت توصیه پزشک، به طور کلی از ورزش کردن صرف نظر نکنید. در عوض روی روش‎های تمرکز کنید که خطرات ناشی از ورزش کردن در آلودگی هوا را کاهش می‎دهند.


مصطفی‎وند یادآور شد: برای کاهش اثرات ورزش کردن در آلودگی هوا سطح آلودگی هوا را پیگیری کنید، در بیشتر جوامع یک سیستم هشدار برای آلودگی هوا وجود دارد برای کسب اطلاعات بیشتر می‎توانید از روزنامه‎ها، رادیو و تلویزیون‎های محلی که اغلب کیفیت هوا را گزارش می‎کنند، استفاده کنید.


وی گفت: تمرینات ورزشی خود را به دقت زمان‎بندی کنید، در زمان‎هایی که آلودگی هوا در وضعیت هشدار است از فعالیت‎های بدنی در محیط‎های باز اجتناب کنید یا شدت و مدت زمان ورزش کردن را کاهش دهید. همچنین در ساعاتی از روز مانند ظهر و بعدازظهر که آلودگی هوا به بالاترین حد می‎رسد از فعالیت‎های بدنی در فضاهای باز اجتناب کنید. ورزش کردن در ساعات شلوغی شما را در معرض آلودگی بیشتری قرار می‎دهد.


این پژوهشگر ادامه داد: سطح آلودگی هوا در محدوده 15 متر اطراف جاده‎ها به بالاترین مقدار می‎رسد. در صورت امکان از ورزش کردن در این مکان‎ها اجتناب کنید.


مصطفی‎وند اضافه کرد: در روزهایی که کیفیت هوا مناسب نیست روال روزانه خود را تغییر دهید و در خانه فعالیت‎های بدنی خود را انجام دهید. در یک کلاس بدنسازی ثبت‎نام کنید، یک سالن ورزشی در محله خود را امتحان کنید یا در خانه در یک مسیر مشخص بدوید.


وی تصریح کرد: اگر به آسم، دیابت یا بیماری‌های دیگری مبتلا هستید با پزشک خود در مورد زمان مناسب برای ورزش کردن صحبت کنید.




تاریخ انتشار: ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن