واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: طرحی آمریکایی برای نجات داعش در موصل تهران- ایرنا- «طرحی آمریکایی برای نجات داعش در موصل» عنوان سرمقاله روزنامه «سیاست روز» به قلم «محمد صفری» است که در آن می خوانیم: از زمان پیدایش داعش در عراق تاکنون، از آمریکا واکنش درخور توجهی علیه این گروه تروریستی دیده نشده است. گروهی که از سوی آمریکایی ها و سران کشورهای عربی منطقه ساخته و پرداخته شده تا بتواند از گسترش و حوزه نفوذ اسلام ناب محمدی(ص) بکاهد و جلوه ای از اسلام را به جهانیان نمایش دهد که با حقیقت و واقعیت های اسلام فرسنگ ها فاصله دارد.
بر اساس افشاگری هایی که از سوی برخی مسئولان سابق و حتی کنونی آمریکا انجام شده، آنها اعتراف کرده اند که تشکیل داعش برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران و حزب الله لبنان بوده است.
این افشاگری و اعتراف، از آن خاطر مهم است که اتفاقات سوریه ، عراق و برخی دیگر از کشورهایی که مردم آنها خیزش های اسلامی را آغاز کردند، اکنون دچار داعش هستند، یعنی نیروهای تکفیری داعش ناگهان درجریان این خیزش های اسلامی سر از آخور آمریکا و کشورهای عربی مرتجع منطقه برآوردند و تاکنون هم به جنایات خود ادامه می دهند.
در این میان نقش جمهوری اسلامی ایران در مقابل پیش روی های این گروهک تکفیری - تروریستی در منطقه به ویژه در عراق بی نظیر است. مقامات عراقی بارها گفته اند که اگر کمک های راهبردی ایران نبود اکنون بغداد هم سقوط کرده بود و شهرهای مذهبی عراق هم در دست این گروهک جنایتکار تکفیری افتاده بود و معلوم نبود بر سر عتبات عالیات چه می آمد.
در سوریه هم کمک های جمهوری اسلامی ایران و حمایت هایی که از مردم و دولت قانونی بشار اسد انجام شد، از سیطره گروه های تروریستی در این کشور جلوگیری کرد.
گرچه داعش همچنان در برخی از شهرهای عراق و سوریه می تازد و جنایت می کند، اما همچنان این نیروهای مردمی و ارتش این کشورها هستند که به مقابله جدی با تروریست ها مشغولند و ادعاهای آمریکا و ائتلاف ضد داعش همچنان نمایشی است.
نمایش آمریکایی ها آنجا بیشتر جلوه می کند که قرار است براساس گفته های یک مقام نظامی آمریکایی، عملیات بازپس گیری شهر موصل احتمالاً در ماه آوریل یا مه انجام شود.
آمریکایی ها تاکنون تلاش بسیاری کرده اند تا بتوانند در این عملیات احتمالی نقش محوری برای خود در نظر بگیرند، اما گفت وگوها و رایزنی های مقامات سیاسی و نظامی آمریکا با مسئولان ارشد عراق تاکنون به نتیجه نرسیده است.
عراقی ها مخالف حضور نیروهای پیاده نظام ارتش آمریکا در خاک خود و در چنین عملیاتی هستند. آنها تأکید دارند که نیروهای مردمی و ارتش عراق توان مقابله و انجام عملیات علیه داعش را دارند و نیازی به حضور نظامی مستقیم ارتش آمریکا در عراق نیست. عراقی ها به خوبی به هدف آمریکایی ها پی برده اند و تاکنون هم با این درخواست ها مخالفت کرده اند. عراقی ها خواهان انجام قراردادها و وعده هایی هستند که آمریکایی ها تاکنون از انجام آنها سرباز زده اند. تجهیز ارتش عراق پس از خروج آمریکایی ها از این کشور جزو قراردادهایی بود که آمریکا هنوز آن را انجام نداده است به همین خاطر ارتش عراق در ضعف تسلیحاتی به سر می برد.
اما نکته مهمی که در جریان عملیات آینده برای آزاد سازی موصل جلب توجه می کند، اعلام چنین عملیاتی از سوی آمریکایی هاست.
با توجه به این که براساس اطلاعات و اخباری که در رسانه های غربی و منطقه منتشر شده، تعداد نیروهای داعش در موصل 2 هزار نفر برآورد می شود و قرار است ارتش عراق و نیروهای مردمی با 20 تا 25 هزار نیرو به موصل حمله کنند.تمرکز این همه نیروی برای جنگ با 2 هزار داعشی برای چیست؟
در جنگ یک اصل وجود دارد که به آن اصل غافلگیری می گویند، برای انجام یک عملیات جنگی همه تلاش ها صورت می گیرد تا روز و ساعت عملیات به بیرون درز نکند و دشمن از آن بی خبر باشد. در تاریخ بسیاری از جنگ ها نمونه های زیادی بوده است که به خاطر لو رفتن زمان و مکان یک عملیات، آن عملیات یا لغو شده و یا اگر انجام شده با شکست همراه بوده چون دشمن از آن اطلاع داشته است.
مانور گسترده رسانه ای، آن هم از سوی آمریکایی ها بر سر عملیات آزاد سازی موصل قطعاً شست داعش را خبردار کرده است که از روز گذشته، نیروهای داعش عقب نشینی خود را در جنوب موصل آغاز کرده اند.
این نیروها بدون درگیری از این منطقه خارج شده اند و اگر همین روند ادامه داشته باشد، نیروهای داعش بدون تلفات و با در دست داشتن زمان کافی به خروج نیروهای خود از شهر موصل مبادرت خواهند کرد.
عقب نشینی آنها به کجا خواهد بود؟ موصل نزدیک مرز عراق با سوریه است، ارتش سوریه در چند روز گذشته پیروزی های تأثیرگذاری در جنگ با داعش به دست آورده است، اگر روند عقب نشینی نیروهای داعش از موصل تا پیش از عملیات آزاد سازی این شهر ادامه داشته باشد، کوچ آنها به سوریه، نیروی تازه ای را به داعش در سوریه تزریق خواهد کرد و در کنار آن، از تلفات عملیات ارتش و نیروهای مردمی عراق که خود را برای جنگ با داعش در موصل آماده می کنند، جلوگیری خواهد نمود. در واقع اقدام آمریکایی ها از افشای عملیات برای آزاد سازی موصل، نجات داعش است.
از سوی دیگر آمریکایی ها بر روی عملیات خود علیه داعش در عراق و سوریه مانورهای رسانه ای زیادی را آغاز کرده اند و در گزارش های خود اعلام می کنند که عملیات هوایی آنها تلفات سنگینی به داعش وارد کرده است. آمارسازی آمریکایی ها به این خاطر است تا افکار عمومی جهان به ویژه مردم کشورهای منطقه را تحت تاثیر قرار دهند و بگویند که ما (آمریکایی ها) شما را از شر داعش نجات دادیم.
در هر صورت اگر ارتش عراق و نیروهای مردمی این کشور برای آزادی موصل خیز برداشته اند، زمان اعلام شده برای انجام عملیات را جلوتر بیندازند تا از فرار نیروهای داعش جلوگیری کنند و طرح آمریکایی ها برای نجات آنها را خنثی و مانع عقب نشینی آنها به سوریه شوند.
منبع: سیاست روز
اول**1368**
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]