واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تشکیل نیروی حافظ صلح آ.سه.آن؛ افزایش منازعات منطقه ای یا کسب مشروعیت مالزی کوالالامپور - ایرنا - مالزی که بیش از یک ماه است ریاست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) را بر عهده گرفته است رایزنی خود را برای تشکیل نیروی حافظ صلح در این اتحادیه دنبال می کند.
![تشکیل نیروی حافظ صلح آ.سه.آن؛ افزایش منازعات منطقه ای یا کسب مشروعیت مالزی](http://img7.irna.ir/1393/13931205/81518006/81518006-6295458.jpg)
به گزارش ایرنا، مالزی که اکنون عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل است با تفکر حضور نیروهای حافظ صلح اتحادیه آ.سه.آن در ناآرامی های جنوب شرقی آسیا و کمک به نیروهای حافظ صلح سازمان ملل طرح تشکیل این نیرو را در سر دارد.
اندونزی، مالزی، فیلیپین، کامبوج، تایلند، سنگاپور، برونئی و ویتنام از جمله 10 کشور آ.سه.آن هستند که تاکنون نیرو در اختیار سازمان ملل به عنوان حافظ صلح قرار داده اند. این نیروی سازمان در سال 1974 تشکیل شد.
میانمار و لائوس تنها اعضای اعضای اتحادیه آ.سه.آن هستند که تاکنون تجربه نیروی حافظ صلح سازمان ملل را نداشته اند و "هشام الدین حسین" وزیر دفاع مالزی در نخستین مرحله از سفر خود برای رایزنی به منظور تشکیل نیروی حافظ صلح این اتحادیه به میانمار رفت.
میانمار که در گذشته شاهد درخواست کشورهای زیادی برای اعزام نیرو به این کشور به منظور کاهش فشار بر مسلمانان روهینگیا بوده است از تشکیل نیروی حافظ صلح آ.سه.آن پشتیبانی کرد.
به نظر می رسد این طرح مالزی در نشست 10 وزیر دفاع کشورهای عضو آ.سه.آن که قرار است همزمان با نمایشگاه بین المللی هوا - فضا در جزیره لنکاوی برگزار شود، مورد بررسی بیشتر قرار گیرد.
در نخستین نشست دوسالانه وزیران دفاع "آ.سه.آن" در سال 2010 در هانوی ویتنام نیز در خصوص عملیات حافظ صلح بحث و توافق اولیه انجام شد.
اما وزیر دفاع مالزی روز گذشته در دومین مرحله از سفر خود در کامبوج نیز به این مساله پرداخت که نشان می دهد ناآرامی های احتمالی در جنوب شرق آسیا مدنظر مقامات پوتراجا است و این کشور درصدد است این طرح را به تصویب برساند.
کامبوج نیز روز دوشنبه موافقت خود را با تشکل نیروهای حافظ صلح آ.سه.آن متشکل از نیروهای 10 کشور عضو این اتحادیه اعلام کرد.
مالزی در صورت تشکیل این نیروی حافظ صلح به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت نیز از تشکیل این نیرو بهره برداری می کند و تلاش خواهد کرد خود را به عنوان عضو فعال این شورا نشان دهد.
درگذشته نیز اعضای دیگر آ.سه.آن طرح تشکیل نیروی حافظ صلح را مطرح کرده اند، اما پوتراجایا به عنوان رییس جدید دوره ای این اتحادیه سودای دیگری در سر دارد و بهره برداری از این نیرو در سازمان ملل برای جایگاه این کشور مهم است.
این در حالی است که کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا خود با تنش های زیادی مواجه هستند و پیش بینی کارشناسان افزایش تنش ها در این کشورها با توجه به تندروی گروه های مختلف است.
مالزی خود اکنون درگیر مساله نژادی و برخی ناآرامی ها در ایالت صباح و حملات شورشیان منطقه سولو است.
فیلیپین دیگر عضو آ.سه.آن درگیری های جنوب این کشور در میندانائو در چند جبهه استقلال طلبان جبهه اسلامی مورو، تروریست های ابوسیاف و گروه های چپگرا را تجربه می کند و مردم جهان نیز فشار بوداییان تندرو میانمار طی سال های اخیر بر مسلمانان روهینگیا را فراموش نکرده اند.
اندونزی نیز به عنوان عضو دیگر آ.سه.آن با مساله آچه و تیمور شرقی مواجه است.
جنوب تایلند نیز که بیشتر از نژاد مالایی تشکیل شده است هر روز شاهد بمب گذاری است و مسلمانان این منطقه استقلال خود را دنبال می کنند. این درگیری ها طی چند دهه هزاران کشته به همراه داشته است.
کامبوج نیز از اختلاف نژادی و فرقه ای رنج می برد و هر روز شاهد درگیری در شمال و مناطق دیگر است و تلاش دولت برای پایان این درگیری ها و امضای پیمان صلح جامع نیز به جایی نرسیده است.
مالزی تلاش دارد نظر اعضای آ.سه.آن را برای تشکیل نیروی حافظ صلح به منظور پایان این تنش های درون منطقه ای جلب کند تا در زمان ریاست دوره ای خود بر این اتحادیه تشکیل نیروی حافظ صلح آ.سه.آن را قطعی و خبر آن را اعلام کند.
آساق**1611
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]