واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۱۵ق.ظ)
بخشدار مرکزي نوشهر: کاهش اراضي کشاورزي با افزايش جمعيت ناشي از گردشگري منطقه بخشدار مرکزي نوشهر در نشست هماهنگي حفظ کاربري اراضي زراعي و باغي شهرستان افزود: با توجه به محدود بودن زمين به ويژه در بخش مرکزي به خاطر فاصله دو تا سه کيلومتري بين جنگل و دريا و افزايش جمعيت ناشي از وضعيت گردشگري منطقه با کاهش اراضي کشاورزي مواجه شدهايم.
به گزارش خبرگزاري موج، مصدق آزاديان، بخشدار مرکزي نوشهر با اشاره به اهميت پيشگيري و مقابله با ساخت و ساز غيرمجاز در شهرستان، گفت: بيشترين ساخت و سازهاي غيرمجاز در 20 سال گذشته درخارج از بافت مسکوني انجامشده است.
آزاديان، به حضور بيش از 35 هزار خانوار جمعيت خوشنشين در اين منطقه اشاره کرد و گفت: آسيبهايي که در مديريتهاي گذشته به کشاورزي منطقه وارد شده سخت قابل جبران است و لازم است براي برخورد جدي و سريع با اين معضل علاوه بر همکاري و مساعدت تمامي دستگاههاي مربوطه، پليس ساختمان و اکيپهاي دهگردشي هم تقويت شود.
وي افزود: برخورد قاطع و کارآمد نيازمند مديريت يکپارچه است که در اين زمينه بايد دهياريها، شوراهاي اسلامي، بخشداري و اداره جهاد کشاورزي با يکديگر بيش از پيش همکاري داشته باشند.
بخشدار مرکزي نوشهر از وجود بيش از يک هزار و 200 فقره پرونده مربوط به ساختوساز غيرمجاز در کميسيون مربوطه خبر داد و تاکيد کرد: علاوه بر برخورد و پي گيري پروندههاي گذشته، بايد نظارت دقيقتر و بيشتر اعمال تا از ساختوساز غيرمجاز جديد جلوگيري شود.
مديرجهاد کشاورزي نوشهر نيز در اين جلسه گفت: مازندران بهعنوان يک استان کشاورزي با ضريب کشت 1.6 است که 72 محصول کشاورزي توليد ميکند.
ميرحسين سنجراني افزود: با توجه به کاهش وسعت اراضي شاليزاري شهرستان و جمعيت 135 هزارنفري با سرانه 45 کيلوگرمي مصرف برنج، بهسختي ميتوان جوابگو تأمين برنج مصرفي اين جمعيت بود.
وي ادامه داد: اين در حالي است که در دهه 70 و نيمه نخست دهه 80 اين شهرستان داراي 21 هزار هکتار اراضي کشاورزي در منطقه ساحلي و ييلاقي بود و حدود 120 هزار تن برنج و يکصد هزار تن مرکبات در سال توليد داشت.
سنجراني گفت: بايد در راستاي حفظ باقي مانده اراضي کشاورزي با تغيير کاربري غيرمجاز با شدت برخورد شود و اين کار مستلزم همکاري و مساعدت دستگاههاي قضايي، اجرايي و نظارتي به همراه تعامل بيشتر بخشداري و دهياريها است.
رئيس بنياد مسکن انقلاب اسلامي نوشهر هم در اين نشست گفت: تهيه طرح هادي که براي 10 سال يک روستا تعيين ميشود، بايد با ديد مناسب و نزديک به واقعيت باشد تا به نيازهاي توسعه روستا پاسخي شايسته بدهد.
يزدان کرد افزود: براي حفظ اراضي کشاورزي علاوه بر نظارت مستمر ميتوان از عوامل تشويق نيز در اين جهت سود برد تا همچنين خيلي از اراضي بلا کشت نيز کشتشده و از تغيير کاربري اراضي کشاورزي هم جلوگيري شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]