تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سزاوار است هر يك از شما در دهان و بينى زياد آب بچرخاند، چرا كه اين كار، مايه آمرزش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842370281




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران نمونه انکارناپذیری از تلاش برای بومی سازی علم و شکستن انحصارهاست


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ایران نمونه انکارناپذیری از تلاش برای بومی سازی علم و شکستن انحصارهاست


وزیر علوم گفت: کشورهای پیشرفته باید این واقعیت انکارناپذیر را بپذیرند که علم و فناوری در مرزهای ملی محصور نشده و کشورهای در حال توسعه حصارهای ساختگی علم را کنار خواهند زد. «عدم تعهد در دوره ریاست ایران، در حال پشت سر گذاشتن تحولی چشمگیر است.» به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست وزیران علم، فناوری و نوآوری کشورهای جنبش غیرمتعهدها  گفت: ایران نمونه انکارناپذیری از تلاش برای بومی سازی علم، فناوری و شکستن این انحصارهاست؛ فناوری های نانو، بیو، پزشکی، مهندسی پزشکی، ژنتیک، هوا-فضا و هسته ای ایران با وجود همه محدودیت ها و تحریم های ظالمانه و حتی ترور دانشمندان هسته ای، بالنده و پویا در سطح جهانی به مسیر توسعه خود ادامه می دهد.
فرهادی افزود: همکاری جنوب - جنوب در جهانی که کشورهای توسعه یافته به هر بهانه وعلتی از مسئولیت هایشان در قبال کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته شانه خالی می کنند، تنها راه قابل اتکای کشورهای جنبش عدم تعهد برای ارتقای سطح علمی و فناوری است.
وزیر علوم همچنین گفت: جنبش عدم تعهد در دوره ریاست ایران، در حال پشت سر گذاشتن تحولی چشمگیر است و با مروری بر اسناد و بیانیه های جنبش عدم تعهد خواهیم دید که علم و فناوری از اجلاس سال 1973 سران در الجزایر، دغدغه کشورهای در حال توسعه بوده و این دغدغه تاکنون ادامه یافته است.
وی گفت: بیانیه نشست سران در کوبا و مصر در سال های 2006 و 2009 کشورهای عضو را تشویق به تعامل درباره علوم و فناوری می کند و این تشویق و ترغیب در بیانیه شانزدهم اجلاس جنبش عدم تعهد در سال 2012 تهران تکرار شده است.
فرهادی افزود: امروز در این کنفرانس این دغدغه دیرینه محقق شده و با برگزاری نخستین نشست در بالاترین سطح تصمیم گیرندگان علم و فناوری جنبش عدم تعهد ، بنای برنامه ریزی و پیگیری نظام مند در این جنبش به عنوان یکی از حیاتی ترین نیازهای بشری ایجاد شده است.
وی افزود: ادامه راهی که امروز در تهران آغاز شده ، نیازمند اراده جمعی کشورهای عضو و بیش از همه وزرای علم و فناوری است.
وزیر علوم با اشاره به به شعار شعار «علم ، فناوری و نوآوری برای توسعه پایدار» برای نشست وزیران علوم و فناوری جنبش عدم تعهد گفت: توسعه پایدار مفهومی است فراگیر که ابعاد مختلفی از زندگی اجتماعی ما را در برمی گیرد.
فرهادی افزود: به برخی از کلیدی ترین ابعاد توسعه پایدار در سند اجلاس توجه شده است و برخی از این محورها شامل چگونگی به کارگیری علم، فناوری و نوآوری برای رشد پایدار اقتصادی، زدودن تبعیض در علم، فناوری و آموزش و بررسی مسیر و ساز و کارهای ارتقای همکاری های علمی و فناوری های جنوب است.
وی گفت : در کنار چالش های سیاسی بزرگی مانند رشد افراطی گری، تروریسم و دین هراسی، بحران اقتصادی یکی از بزرگترین چالش های امروز بشری و شاید نیز عمیق ترین چالش جهان است .
فرهادی افزود: پس از چندین دهه نظریه پردازی مکاتب اقتصادی، امروز این دیدگاه رو به گسترش است که رشد پایدار اقتصادی جوامع توسعه یافته و در حال توسعه از مسیر علم، فناوری و نوآوری عبور می کند.
وی گفت: امروز نه بنگاه های اقتصادی به تنهایی کلید ترقی اقتصادی هستند و نه دانشگاه ها که نیروی انسانی این بنگاه ها را تأمین می کنند بلکه رمز رشد و ترقی اقتصاد پایدار، پیوند تنگاتنگ بین اقتصاد و نهادهای آموزش عالی نوآور و خلاق است.
وزیر علوم گفت: پیوندی که در مفهوم اقتصاد و توسعه دانش بنیان، بازتاب پیدا کرده است، گام بنیادین آغاز حرکت در چنین مسیری؛ برنامه ریزی و نوآوری و طراحی نظام های نوآوری است.
وی افزود : تجربه نظام های موفق تر به ما می گوید که رشد اقتصادی تنها هنگامی به روندی پایدار و منطقی منتهی می شود که از درون یک نظام ملی نوآوری منسجم عبور کند.
وی تاکید کرد: در چنین نظامی دانشگاه نقش آموزشی و پژوهشی خود را حفظ می کند اما ویژگی کارآفرینی و نوآوری نیز به آن افزوده می شود.
فرهادی گفت: پارک های علم و فناوری و مراکز رشد متولد شده است و توسعه پیدا می کند؛ کارگزاران خصوصی به شکلی واقعی به بازی گرفته می شوند و البته همه اینها در بطن و متن جامعه ای عمل می کنند که علم و فناوری در آن عمومی سازی شده و فراگیر شده باشد.
وی افزود: آگاهی عمومی و مردمی کردن علم، فناوری و نوآوری از ضروریات رشد اقتصادی و توسعه پایدار است.
وزیر علوم گفت: همه برنامه های توسعه ای در کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته در پذیرش اصل توجه عام به تمامی قومیت ها و جنسیت پایه ریزی شود.
فرهادی افزود: هر گونه مدیریت فراملی و غیرقومی در برنامه های توسعه ای کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته به علت  بی توجهی به فرهنگ و خواسته های ملی و ظرفیت های موجود در کشورها، محکوم به شکست است.
وی گفت: یکی از معضلات کنونی جهان، برخورد تبعیض آمیز با کشورهای در حال توسعه در حوزه های آموزش، علم و فناوری است.
فرهادی افزود: باعث تأسف است جمهوری اسلامی ایران یکی از بزرگ ترین قربانیان نگاه تبعیض آمیز جهان توسعه یافته به علم و فناوری و نوآوری است.
وی گفت: فراتر از این کشورهای پیشرفته در زمینه انتقال فناوری و فناوری های حساس و پیشرفته نه تنها برخوردی تبعیض آمیز بلکه نگاهی سیاسی و تنگ نظری دارند.
وزیر علوم افزود: کشورهای پیشرفته باید این واقعیت انکارناپذیر را قبول کنند، علم و فناوری در مرزهای ملی محصور نشده و دانشمندان و محققان برجسته کشورهای در حال توسعه، حصارهای ساختگی برای علم و فناوری را کنار خواهند زد.
فرهادی گفت: ایران نمونه انکارناپذیری از تلاش برای بومی سازی علم، فناوری و شکستن این انحصارهاست؛ فناوری های نانو، بیو، پزشکی، مهندسی پزشکی، ژنتیک، هوا-فضا و هسته ای ایران با وجود همه محدودیت ها و تحریم های ظالمانه و حتی ترور دانشمندان هسته ای، بالنده و پویا در سطح جهانی به مسیر توسعه خود ادامه می دهد.
وی افزود: همکاری جنوب- جنوب در جهانی که کشورهای توسعه یافته به هر بهانه و دلیلی از مسئولیت هایشان در قبال کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته شانه خالی می کنند تنها راه قابل اتکای کشورهای جنبش عدم تعهد برای ارتقای سطح علمی و فناوری است.
فرهادی گفت: ما کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در زمینه های زیست محیطی و گرمایش جهانی چالش های مشترکی و در نتیجه مواضع نزدیک به هم با یکدیگر داریم، در زمینه انرژی به خصوص انرژی های تجدید پذیر، فرار مغزها، سالخوردگی جمعیت، گسترش مواد مخدر، شیوع مجدد بیماری های ریشه کن شده و بروز بیماری های جدید مانند ایدز، ابولا، سل و آنفلوآنزا، دسترسی و دستیابی به فناوری های حساس، شکاف دیجیتال، حاکمیت بر اینترنت و دهها مسئله دیگر نیز معضلات، مشکلات و چالش های کشورهای در حال توسعه است.
وی افزود: گام نخست رویارویی با این چالش ها؛ شناسایی آنها و تلاش برای دستیابی به موضعی مشترک بر سر آنهاست.
فرهادی گفت: بیانیه اجلاس تهران که امروز نهایی می شود با میزان قابل قبولی در برداشتن این گام نخست موفق عمل کرده و اساساً جمهوری اسلامی ایران نیز با همین جهت گیری و هدف، اجلاس وزرای علوم، فناوری و نوآوری جنبش عدم تعهد را پایه گذاری کرده است.
وی افزود: برگزاری مستمر اجلاس وزیران علوم، فناوری و نوآوری؛ ساز و کاری قابل قبول برای توسعه همکاری جنوب - جنوب است.
وزیر علوم گفت: از کشورهای عضو درخواست می کنم در چارچوب تحقق دیپلماسی علم و فناوری به شکلی جدی و واقعی تلاش کنند تا راهکارهای مؤثرتری برای گسترش همکاری های علمی و فناوری و نوآوری بین کشورهای عضو، طراحی و به مرحله اجرا درآورند.
فرهادی افزود: همکاری علمی و فناوری به همراه همگرایی سیاسی، جنبش عدم تعهد را به بازیگری قدرتمندتر تبدیل و مسیر حرکت تحولات نظام بین الملل را مردم سالارانه تر خواهد کرد.
وی گفت: همزمان باید موانع همکاری ها با تسهیل همکاری ها و مراکز دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری برطرف شود.
فرهادی افزود: برای توسعه همکاری ها در چارچوب جنبش عدم تعهد پنجره ای بگشاییم تا کشورها برای همکاری با یکدیگر تشویق شوند.


دوشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن