واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۳۲ق.ظ)
ايستگاههاي قديمي راهآهن نبايد تخريب شوند؛ اين ايستگاهها ميراث فرهنگي کشورند معاون شهرسازي و معماري وزارت راه و شهرسازي با بيان اينکه وجود ايستگاههاي راهآهن در داخل شهرها يک ارزش است، گفت: نبايد در هنگام توسعه ايستگاههاي راهآهن، ايستگاههاي قديمي را از بين برد.
به گزارش خبرگزاري موج، پيروز حناچي، معاون شهرسازي و معماري وزارت راه و شهرسازي، درباره وجود قطارهاي برونشهري در داخل شهرها گفت: ادغام دو وزارت «راه و ترابري» و «مسکن و شهرسازي» به گمان برخي افراد تهديد تلقي ميشد، اما؛ در حوزه هماهنگسازي حضور ريلها و راهآهنهاي قديمي در داخل شهرها با نحوه شهرسازي مدرن، ادغام اين دو وزارت يک فرصت به حساب ميآيد.
در حال حاضر سهم بسيار اندکي از حملونقل مسافري بر عهده سيستم حملونقل ريلي است، اما؛ بايد بخش اعم حملونقل مسافر در کشور بر دوش راهآهن باشد و راهآهن به تدريج جايگاه مناسبي در حملونقل پيدا کند.
معاون شهرسازي و معماري وزارت راه و شهرسازي ادامه داد: شهرهاي ايران برخلاف اروپا، ابتدا شکل خود را پيدا کردند، سپس راهآهن در آنجا ساخته شد، ايستگاههاي راهآهن در پيش از انقلاب در حاشيه شهرها قرار داشتند و به تدريج شهرها ساخته شدند و ايستگاهها در مرکز شهرها قرار گرفتند، البته ايستگاه راهآهن در شهرهايي مثل زنجان در حاشيه شهر قرار دارد که بر اساس اصول مهندسي در مکانيابي ايستگاههاي شهري فرصت ساخت ايستگاههاي فرعي علاوه بر ايستگاههاي اصلي وجود دارد.
وي با بيان اينکه اکنون جهتگيري وزارت راه و شهرسازي حمل بار با ريل است و اين نگاه بسياري از اقدامات را توجيهپذير ميکند، گفت: بسياري وجود ايستگاههاي راهآهن در داخل شهرها را ارزش نميبينند و در توسعه آن ميکوشند تا ايستگاههاي جديد بسازند يا تنها اسکلت ايستگاههاي قديمي را نگه ميدارند، اين در حالي است که تعداد زيادي از ايستگاههاي قديمي راهآهن ايران مثل ايستگاه راهآهن تبريز را معماران بزرگ دنيا که اکنون زنده نيستند، ساختهاند و در هر جاي دنيا چنين ايستگاههايي را به عنوان ميراث فرهنگي معرفي ميکنند.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: اکنون ايران از داشتن چنين ميراث فرهنگي بهره ميبرد و مانند خيلي از شرکتهاي حملونقل دنيا اين آثار قديمي را نبايد پاککنيم، بلکه بايد با اضافه کردن سيستمهاي جديد و بهروز به ارزشهاي قبلي آن بيفزاييم، در حقيقت بايد اين نوع نگاه را براي کيفيت بخشيدن به ايستگاههاي راهآهن ايجاد کنيم.
وي با اشاره به سهم 18 درصدي حمل بار و 10 درصدي جابهجايي مسافر با ريل، گفت: براي اينکه خدمات راهآهن تاثيرگذار باشد بايد روند تسهيلکنندهاي داشت و براي راهبردي بودن آن طرحهاي جامع را بررسي کرد.
حناچي گفت: شبکه ريلي کلانشهرها خيلي دير راهاندازي شد و اساسا نگاه اتصال حملونقل ريلي کلانشهرها به وسايل نقليه عمومي ديده نشده است، بنابراين با هماهنگي مديريت حملونقل درونشهري و برونشهري بايد قطارهايي که حداقل آلودگي صوتي را دارند، خريداري شود تا سير و حرکت قطار براي مسافران و ساکنان شهرها دلپذير شود.
وي افزود: راهآهن تهران ـ کرج 4 خط دارد که 2 خط آن بهقطار حومه شهر کرج اختصاص خواهد گرفت، ساخت اين محور حدود 18 ماه به طول ميانجامد و از طريق اين خط هر ساعت يک قطار جديد به کمک قطار حومهاي ميشتابد، بنابراين راهاندازي خطوط ريلي در داخل شهرها يک مزيت به شمار ميرود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]