واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ادامه خیانت آلمانی ها به اروپاییان تهران- ایرنا- روزنامه «رسالت» در یادداشتی با عنوان «ادامه خیانت آلمانی ها به اروپاییان» به قلم «علیرضا صادقی» نوشته است: اصرار آلمان مبنی بر امضای قرارداد تجارت آزاد با ایالات متحده آمریکا در حالی ادامه دارد که افکار عمومی اروپا با این اقدام به شدت مخالف هستند. حتی برخی کشورهای دیگر عضو منطقه یورو نیز در این خصوص با آلمان همراهی ندارند. با این حال صدر اعظم آلمان در صدد است این قرارداد را به هر نحو ممکن نهایی کند.
واشنگتن و بروکسل قصد دارند پیمان بازرگانی آزاد آمریکا و اروپا را تا پایان سال آینده میلادی (2015) نهایی کنند. پیمان یادشده در صورت امضا، بزرگترین پیمان تجارت آزاد در جهان خواهد بود. این به معنای تسلط اقتصادی آمریکا بر اروپاست. پروژه ای که مرکل آن را رهبری و مدیریت می کند. مذاکره برای توافق جامع برای امضای پیمان بازرگانی آزاد میان آمریکا و اتحادیه اروپا در جریان است. مذاکراتی که مرکل قصد دارد آن را به صورتی
بی سر و صدا هدایت کند.
این موضوع نگرانی ها و مخالفت های زیادی را در داخل اروپا برانگیخته است. بر اساس جدیدترین نظرسنجی اکثر اتریشی ها مخالف قرارداد تجارت آزاد اتحادیه اروپا با آمریکا (TTIP) هستند. بر اساس جدیدترین نظر سنجی «یوروبارومتر» که به سفارش کمیسیون اتحادیه اروپا انجام گرفته است 53 درصد اتریشی ها قرارداد تجارت آزاد اروپا با آمریکا را رد می کنند. البته این قدرتمندترین مخالفت در بین 28 عضو اتحادیه اروپا نبوده است و کشورهای دیگر اروپایی نیز با آن مخالف هستند.
کشاورزان اروپایی، از اصلی ترین مخالفان این پیمان محسوب می شوند. چندی پیش صدها عضو اتحادیه های کشاورزی اروپا در مقابل مقر اتحادیه اروپا علیه پیمان بازرگانی آزاد با آمریکا دست به تظاهرات زدند. کشاورزان در بروکسل و در مقابل مقر اتحادیه اروپا، با روشن کردن آتش و ایجاد انفجارهای صوتی علیه پیمان یادشده شعار دادند.کشاورزان اروپایی نگران کاهش بیشتر یارانه های کشاورزی در صورت امضای قرارداد با آمریکا هستند. صنعت کشاورزی در اروپا پیشاپیش با بحران رو به رو است. هواداران محیط زیست هم نگران کاهش استانداردهای حفاظت از محیط زیست در صورت امضای همین پیمان هستند.
بسیاری از معترضین معتقد هستند که مذاکرات آزاد سازی بازرگانی در جهت منافع شرکتهای چند ملیتی است، در حالی که منافع شهروند اروپا، محیط زیست، نیروی کار، و مصرف کننده نادیده گرفته شده است.این در حالی است که مقامات ارشد اروپایی بدون توجه به این اعتراضات در صددند به هر نحو ممکن خود را به عنوان یک وابسته اقتصادی به ایالات متحده آمریکا مورد شناسایی قرار دهند. بخش دیگر ی از معترضین نگران هستند که مواد غذایی از نظر ژنتیکی دستکاری شده، به بازارهای اروپا رخنه کنند. نماینده موسسه نظارت بر شرکتهای بازرگانی در اروپا که یکی از اصلی ترین معترضین به چنین قرارداد یکطرفه ای محسوب می شود، در این خصوص به یورو نیوز اعلام کرده است: «ما با آن ایدئولوژی که در پس مذاکرات قرار دارد مخالفیم. می گویند آزادسازی بازرگانی میان اروپا و آمریکا موجب رشد اقتصادی و ایجاد کار می شود، اما آنچه در سال های آینده اتفاق افتاده، این است که کیفیت کالاها به حداقل ممکن افت خواهد کرد.»
منبع: رسالت
اول**1368**
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]