تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سخاوت از اخلاق پيامبران و ستون ايمان است . هيچ مؤمنى نيست مگر آن كه بخشنده است و تنها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844579216




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- گرم شدن زمین


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: گرم شدن زمین تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» روز دوشنبه در یادداشتی به قلم «علی اکبر عبدالرشیدی» نوشته است: ده ها سال است که کارشناسان نسبت به احتمال وقوع جنگ آب به جای هر جنگ دیگری که در گذشته رخ داده از جمله جنگ نفت، جنگ شکر، جنگ چای، جنگ تریاک و مانند آن هشدار می دهند، جنگی که بر سر بهره‏برداری از منابع آب بین اقوام و حتی کشورها رخ خواهد داد.


منطق این هشدار یک بررسی علمی است که مبتنی بر تغییر آب و هوا و اقلیم کره زمین، گرم شدن پوسته و جو کره زمین، افزایش گازهای گلخانه ای، افزایش نرخ تولید کربن، تخریب لایه اوزون و دلائلی از این قبیل است. این دلایل هرچه هست ریشه در نوع مصرف انرژی، نحوه تولید پسماند و چگونگی دفع پسماند دارد که انسان قرون نوزدهم و بیستم سهم به سزائی در شکل دهی و تعریف آن داشته است.
گرم شدن و سرد شدن زمین فرایندی همیشگی در تاریخ حیات این کره بوده است. یعنی میزان تابش نور خورشید در این گرمایش و نتابیدن آن در این سرمایش ایفای نقش کرده است؛اما آنچه از قرن گذشته میلادی تا به امروز به عنوان تغییر اقلیم و گرم شدن زمین مورد بحث قرار می گیرد ،آن تغییری است که انسان و نه نور خورشید، در آن ایفای نقش کرده است. نکته ای که امروز در کانون همه این مباحث قرار دارد، میزان و شدت گرم شدن بیشتر زمین در دهه های آتی است. سطح کره زمین در یک بازه زمانی صد ساله یعنی از سال 1906 تا 2005 به میزان 6/. تا 9/. درجه سانتیگراد افزایش یافته است.
این میزان در 50 سال گذشته دو برابر شده است و انتظار می رود که نرخ رشد این گرمایش در دهه های آینده بیشتر از این هم باشد.
نگرانی دانشمندان این است که انسان در طول 250 سال گذشته یعنی بعد از انقلاب صنعتی، در افزایش مصنوعی گرمای زمین دست داشته است. این افزایش به دلیل مصرف فزاینده سوخت های فسیلی، تولید گازهای گلخانه ای و از همه مهمتر قطع درختان جنگلی که جذب کننده کربن بوده‏اند ، صورت گرفته است. گازهای گلخانه ای متعددند اما اگر مهمترین این گازها دی اکسید کربن و گاز متان‏ باشند بدنیست بدانیم تولید دی اکسید کربن از سال 1750 تا سال 2009 حدود 38 در صد و تولید گاز متان در همین مدت 148 در صد افزایش نشان می دهد. یعنی جو کره زمین امروز بیشتر از هر زمان دیگر حاوی ملکول های گازهای گلخانه ای است که نقش جذب کننده انرژی مادون قرمزی را ایفا می کنند که در روی کره زمین تولید می شود. انرژی جذب شده در این ملکول ها دوباره به سطح زمین برگشته موجب گرم شدن پوسته زمین می شود. افزایش گرمای کره زمین، اعم از آب اقیانوس ها و پوسته کره زمین، از سال 1880 تا 2014 به گونه‏ای اتفاق افتاده که موجب توسعه بیابان ها و کویرها، تبخیر آب های سطحی، از بین رفتن بخشی از پوشش گیاهی، ذوب شدن یخ های قطبی و اتفاقات دیگری شده است که در مجموع فرایند گرم شدن زمین را اجتناب ناپذیر ترسیم می کند.
اگر چه همه متفق‏القولند که زمین در دهه های آتی گرمتر و گرمتر خواهد شد، اما کسی به درستی نمی داند فرایند گرم شدن زمین با چه نرخ و آهنگی ادامه خواهد یافت؛ اما آنچه از خروجی تحقیقات سازمان ملل متحد به دست آمده ،خبر از گرم شدن کره زمین به میزان 4/2 تا 4/6 درجه سانتیگراد (میانگین 4 درجه) تا پایان قرن جاری می دهد. آثار گرمتر شدن کره زمین از یک نقطه تا نقطه دیگر کره زمین متفاوت است. این که در کنار دریا، در حاشیه کوه ها، در کنار کویرها، در وسط مراتع سرسبز کنونی یا در میانه جنگل ها باشیم، در تجربه آثار این گرمایش متفاوت است. اگر جزیره های کوچک در محاصره آب اقیانوس ها به دلیل ذوب شدن یخ های قطب و بالا آمدن سطح آب های آزاد به زیر آب بروند مناطق مسکونی در حصار بیابان ها هم به دلیل کمبود آب غیرقابل سکونت خواهند شد. ادامه وضع کنونی به معنای آن است که به ازای هر درجه گرمای بیشتر شاهد کاهش 10 درصدی باران ، کاهش 10 در صدی آب رودخانه‏ها، کاهش 15 در صدی تولید ذرت و گندم و توسعه گسترده بیابان ها و کویرها و دهها کاهش و افزایش دیگر خواهیم بود.
خروج انسان از این وضع فقط یک راه با نتایج دراز مدت دارد و آن این که از همین امروز هشدارهای داده شده را به کار ببندد تا شاید طی دهه های آینده به نگرانی موجود خاتمه دهد.
دانشمندان می گویند برای درمان وضع فعلی کره زمین کارهای زیادی باید صورت گیرد. فهرستی از 50 کار مهم یا 100 کار مهم وجود دارد که هماهنگی، برنامه ریزی و اجرای آنها خود به دهها سال نیاز دارد. بد نیست بدانیم که کشورهای امضا کننده پروتکل" کیوتو" و "ریو" هنوز که هنوز است پس از سالها نتوانسته‏اند مفاد آن اسناد را اجرائی کنند.
اهم اقداماتی که باید در سطح جهان به اجرا گذاشته شود - و ظاهرا خیلی ساده به نظر می رسند اما به اراده قوی نیاز دارند -متمرکز بر کم مصرف کردن انرژی های فسیلی و جایگزینی آن با انرژی های تجدید شونده، جلوگیری از ورود گاز متان و گازهای گلخانه ای دیگر به جو است که خلاصه آن عبارت است از:
کاهش مصرف، افزایش مصرف دوباره و بازیافت محصولاتی مانند کالاهای پلاستیکی و آلومینیومی.
کاهش 25 در صدی مصرف سوخت برای تولید گرما و سرما از طریق ایزوله کردن بناها.
استفاده از لامپهای فلوئوروسنت (همان لامپهای کم مصرف) به جای لامپهای رشته ای گرما زا.
رانندگی کمتر با استفاده از خودروهای هوشمند و صرفه جویی در مصرف سوخت خودرو و البته جلوگیری از تولید خودروهای پر مصرف.
خرید محصولات انرژی بَری که راندمان بالا و مصرف کم داشته باشند.
مصرف کمتر آب داغ و حتی آب گرم.
اجرای شعار لامپ اضافه خاموش و هر نوع مصرف بی رویه ممنوع.
غرس فراوان درخت و البته احیای جنگل ها و مراتع تخریب شده.
کار فرهنگی و تشویق دیگران به اشاعه فرهنگ دوستی با زمین و مافیها.
باید دید آیا اراده برای اجرای این قبیل کارها در انسان امروزی وجود دارد یا نه.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



04/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن