واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۵۰ب.ظ)
تاسيس شعبه دانشگاه هاي علوم پزشکي در کشور عراق وزير بهداشت گفت: دانشگاه هاي علوم پزشکي که متقاضيان زيادي دارند، با تاسيس شعباتي در کشور عراق محدوديت پذيرش را برطرف خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر سيد حسن هاشمي در نشست با وزير علوم کشور عراق که روز گذشته در ستاد مرکزي وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: توافقات مطلوبي در حوزه دارو، تجهيزات پزشکي، سرمايهگذاري در ساخت بيمارستانها و گردشگري سلامت در ديدارهايي که با وزير بهداشت عراق داشتهايم، صورت گرفته و اميدواريم بهزودي کارخانههاي صنعت داروسازي و تجهيزات پزشکي ايران در کشور عراق، داير شود.
وزير بهداشت با اشاره به مشترکات تاريخي و ديني کشورمان با ملت عراق، افزود: قدرتهاي بينالمللي و ديکتاتورها باعث ايجاد فاصله شدند اما آنچه ماندگار است قرابت فرهنگي ايران و عراق است که در منطقه کمنظير است.
وي در ادامه گفت: اين شرايط بهراحتي به دست نيامده بلکه شهداي زيادي در هر دو کشور بستر تحقق اين امر را فراهم کردهاند ما وامدار خون شهدا هستيم و اميدواريم در مسير اهداف آنها حرکت کنيم و از فرصت پيشآمده براي تعميق روابط دو ملت بهره کافي ببريم.
دکتر هاشمي در بخش ديگري از سخنانش با تأکيد بر اينکه، پزشکي کشور عراق زيربناي خوبي دارد و مهمترين بخش همکاريهاي طرفين در حوزه آموزش است، افزود: بايد شرايطي را فراهم کنيم تا دانشگاههاي مهم ما در کشور عراق فعاليت داشته باشند که درواقع ماندگارترين کار ما همين است.
وزير بهداشت اذعان کرد: در حال حاضر ما 91 دانشکده پزشکي داريم و هرساله بسياري از متقاضيان رشته پزشکي امکان ورود به دانشگاه را پيدا نميکنند که اين موضوع را ميتوان با داير کردن شعباتي از بهترين دانشگاههاي پر متقاضي همچون دانشگاههاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي و شيراز در کشور عراق، برطرف نمود.
دکتر هاشمي در خصوص برگزاري دورههاي فوق تخصصي مثل پيوند قلب، کبد، روده و چشم و دورههاي فلوشيپ در ايران اعلام آمادگي کرد و گفت: در حال حاضر ما 5200 مرکز تحقيقاتي و 120 انجمن تخصصي داريم که اين امر ميتواند در برگزاري کنفرانسهاي مشترک علمي در حوزه طب بسيار تأثيرگذار باشند.
وزير بهداشت با تأکيد بر اينکه، دانشگاه مبدأ تحولات است، خاطرنشان کرد: اگر بخواهيم به شرايط نامطلوب قبل برنگرديم بايد همه توجه مان به دانشگاه باشد چراکه
تنها دانش است که ماندگار است و بايد تلاش کنيم که فرزندان ما در منطقه با توانمنديهاي خودمان کسب دانش کنند.
دکتر هاشمي افزود: در حال حاضر کشور ايران براي پذيرش تعداد 2 هزار دانشجو در سه مدل بورسيه دولتي، خصوصي و بورسيه وزارت علوم کشور عراق آمادگي دارد.
وزير بهداشت در بخش ديگري از سخنانش در خصوص داعش گفت: داعش يک ايدئولوژي است که بهسرعت هم از منطقه رخت بر نخواهد بست و بدون ترديد هدف اصلياش بدنام کردن اسلام و دين است و مشکل اصلي آنها علم و دانايي مردم است بنابراين بايد هر دو ملت نهايت تلاش خود را در حوزه آموزش به کار برند.
گفتني است، در اين جلسه مقرر شد که کارگروه مشترکي از روساي دانشگاههاي علوم پزشکي هر دو کشور تشکيل شود تا در بازه زماني سهماهه، روند تأسيس دانشگاه در کشور عراق و همکاريهاي دوجانبه و بهرهگيري از توانمنديهاي هر دو طرف در خصوص تربيت دانشجويان پزشکي را بررسي نمايند تا بر اساس آن تفاهمنامه مشترکي بين دو کشور به امضا برسد.
شايانذکر است در اين نشست دانشگاههاي علوم پزشکي تهران، شهيد بهشتي، شيراز، اهواز، مشهد و همدان در اين خصوص پيشنهاد شدند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]