واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
![](http://www.mojnews.com/iCFileHandler.aspx?FieldName=img_Image&Contract=cms_Contents_I_Images&Size=250&StartupService=Read&BaseRecord=1571701)
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۵۴ب.ظ)
عمليات آبخيزداري در سطح 14 ميليون هکتار از اراضي در برنامه ششم توسعه معاون وزير جهاد کشاورزي و رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور با اشاره به کمبود محافظ در عرصههاي مختلف منابع طبيعي گفت: در کشور به طور ميانگين براي هر 65 هزار هکتار يک محافظ وجود دارد که اين، در عرصههاي جنگلي به ازاي هر 13 هزار هکتار يک محافظ است.
به گزارش خبرگزراي موج،خدا کرم جلالي طي نشستي در يزد افزود: همچنين در عرصه بياباني نيز به ازاي هر 350 هزار هکتار يک محافظ وجود دارد که محافظت ازعرصه ها با اين تعداد نيرو اصلاً امکان پذير نيست.
وي با بيان اينکه حفاظت از عرصههاي منابع با مشارکت مردم امکان پذير است و منابع طبيعي را بايد با معيشت مردم گره زد اضافه کرد: تاکنون 4 هزار هکتار مناطق مختلف کشور با مشارکت مردم جنگل کاري صورت گرفته است.
جلالي با بيان اينکه در کشورهاي اروپايي در همه عرصهها به ازاي هر يکهزار هکتار يک محافظ وجود دارد افزود: ترکيه هم که چند برابر کشور ما جنگل دارد به ازاي هر دو و 900 هکتار يک محافظ دارد.
وي همچنين خشک شدن، شور و قلياني شدن آبهاي زير زميني را براي کشور فاجعه دانست و تاکيد کرد که بايد تدابيري انديشده شود.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور با بيان اينکه ايران در بين 156 کشور داراي جنگل در جهان، مقام چهارم را دارد وسعت جنگلهاي کشور را 14.34 ميليون هکتار بيان کرد و افزود: اين رقم 8.7 درصد مساحت کشور را تشکيل ميدهد.
جلالي اظهار کرد: اين جنگلها در پنج منطقه رويشي هيرکاني (شمال کشور) در سطح 1.967 ميليون هکتار، ارسباران در سطح دو دهم ميليون هکتار، زاگرس در سطح شش ميليون هکتار، ايران- توراني در سطح 4.03 ميليون هکتار و خليج فارس و جنوب در سطح 2.11 ميليون هکتار قرار دارند.
وي وسعت کل جنگلهاي جهان را چهار ميليارد هکتار عنوان و بيان کرد: اين ميزان 30 درصد مساحت خشکي جهان را شامل ميشود.
جلالي همچنين وسعت مراتع جهان و ايران را به ترتيب 5.3 ميليارد هکتار و 84.4 ميليون هکتار بيان کرد و گفت: 53 درصد مساحت کشور را مراتع تشکيل ميدهد.
وي در ادامه جامع نگري و هماهنگي در حوزههاي آبخيزداري را مهم خواند و گفت: اين از موضوعات مهم است و استانداران بايد آن را سرلوحه کارهاي خود قرار دهند.
رييس سازمان جنگلها، مراتع و آبخيزداري کشور توسعه انساني -اقتصادي و حفظ منابع طبيعي را از شاخصهاي پايدار توسعه کشور نام برد و گفت: براي رسيدن به زندگي مناسب و متعادل بايد اين شاخصها را دنبال کنيم.
وي حفاظت از منابع طبيعي و پايه، ارتقاي فرهنگ منابع طبيعي، جلب مشارکت مردم و بهره برداري پايدار از منابع و پيشگيري از تخريب سرزمين را از سياستهاي سازمان جنگلها بيان کرد.
معاون وزير جهادکشاورزي، تغييرات اقليمي و گرم شدن کره زمين، بيابان زايي، تخريب سرزمين و فرسايش خاک وبه مخاطره افتادن امنيت غذايي، کاهش منابع جنگلي و ذخاير ژنتيکي و تنوع زيستي، تشديد آلودگي منبع آب، هوا و خاک را از مهمترين چالشهاي جهان در اين بخش نام برد.
وي در ادامه با بيان اينکه توليد گازهاي گلخانه اي به شدت افزايش يافته و توليد گاز کربنيک نيز 17 برابر شده گفت: تنها راهي که براي ايجاد تعادل در اکوسيستم وجود دارد اين است که بشر به طبيعت بيشتر توجه کند.
جلالي با بيان اينکه جنگلها در حفظ خاک، آب و ترکيب کربن نقشي اساسي دارند، خاطرنشان کرد: اين کارکرد جنگلها 200 برابر ارزش ظاهري جنگلها و مراتع حائز اهميت است که عاليترين مقامات استانها بايد به اين نکته توجه ويژه داشته باشند.
وي گفت: مساله منابع طبيعي مربوط به يک حوزه، وزارتخانه يا سازمان نيست بلکه اساس و پايه توسعه پايدار است.
جلالي ارتقاي فرهنگ منابع طبيعي به ميزان 30 درصد جمعيت کشور، افزايش ضريب حفاظت به ميزان 30 درصد، اجراي عمليات آبخيزداري و آبخوانداري به ميزان 14 ميليون هکتار، اجراي طرح جنگل کاري اقتصادي به ميزان 2.5 ميليون هکتار، اجراي طرحهاي مرتعداري به ميزان 10 ميليون هکتار و اجراي طرح توسعه گياهان داروئي درسطح 500 هزار هکتار را از برنامههاي ششم توسعه اين سازمان اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]