تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1841973751




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

صادق طباطبایی چرا از سیاست دلزده شد؟


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
صادق طباطبایی چرا از سیاست دلزده شد؟




سید صادق طباطبایی در نوازندگی سازهایی چون پیانو و سنتور تبحر خاصی داشت او که به توصیه ی دایی اش فراگیری موسیقی مقامی را آغاز کرده بود حتی قطعاتی را در کنار شجریان، یاحقی ،فرهنگ شریف و..بزرگان موسیقی ضبط کرده است که تا امروز منتشر نشده است.











برترین ها - ایمان عبدلی: جوان خوش پوش دولت موقت هم رفت.

سید صادق طباطبایی، متولد ۱۳۲۲ در قم و فرزند آیت الله محمد باقر سلطانی.،خواهر زاده ی امام موسی صدر و برادر خانم حاج سید احمد آقا، مسئول برگزاری رفراندم، سخنگوی دولت مهندس بازرگان بعد از امیر عباس انتظام و مرد به حاشیه رفته ی تمام این سالها ،سیگار را ترک نکرد و سرطان هم  او را رها نکرد تا که جانش گرفت.


صادق طباطبایی



صادق طباطبایی



او در آلمان درگذشت همان جایی که در سی و دو سالگی با ا خذ درجه ی دکترای شیمی به درجه ی استادی در دانشگاه هایش رسید ،آلمان برای صادق طباطبایی فراتر از یک کشور بیگانه بود در همان جا بود که آقا صادق فعالیت های مبارزا تی اش را با انتشار نشریه دانشجویی(او عضو هیأت تحریریه‌ نشریه‌ "اسلام؛ مکتب مبارز" ارگان اتحادیه‌ انجمن‌های اسلامی دانشجویان اروپا، آمریکا و کانادا نیز بود.) آغازکرد، نشریه ای تا ثیر گذار و جریان ساز،سید صادق طباطبایی در همان سالهای اول پس از پیروزی انقلاب به آلمان مهاجرت کرد و از دنیای سیاست کناره گرفت ،مقالات او در تمام این سالها زینت بخش نشریات علوم انسانی بود همچنین حضور او در بطن انقلاب باعث شده بود که هر اظهار نظری از ایشان  در این رابطه جریان ساز شود . صادق طباطبایی، در دوره‌‌ کوتاهی مسئولیت بنیاد مستضعفان را هم بر عهده داشت اما پس از آن هیچ گونه مسئولیت اداری و سیاسی نگرفت و بیشتر به کار مطالعه و نوشتن پرداخت.


صادق طباطبایی



صادق طباطبایی



(کراوات ) و (دستمال گردن ) ازعکس های سید صادق جوان در کنار امام خمینی(ره) به یادگار مانده است، گویی او نماد روزهایی بود که آشتی و همدلی و وفاق : رنگ و پوشش و تفکر را زیر چتر خودش گرفته بود ،سیدصادق طباطبایی با چشمانی که از امام موسی به ارث برده بود ،خیلی زود فعالیت اجرایی را در عرصه ی سیاست کنار گذاشت و بیشتردر جایگاه اهل نظر و تئورسین قرار گرفت ،ثبت خاطرات ارزشمند او که می تواند از ناگفته های بسیاری بگوید در یک مجموعه ی 5 جلدی که تا امروز 3 جلد ان منتشر شده است از مهم تریت تالیفات او می باشد ،صادق طباطبایی از آن دسته سیاست مدارانی بود که از سالها قبل از انقلاب به رغم سن وسال نه چندان زیادش در راه انقلاب قدم برداشت.


صادق طباطبایی



او در ماجرای تهیه ی اسلحه برای ایران در جریان جنگ تحمیلی متهم به مسائلی شد که تا تبرئه اش یک سال و نیم خون دل خورد شاید همین عامل مهم ترین دلیل دلزدگی صادق طباطبایی از سیاست شد . آن گونه که او در خاطرات خود آورده است برخی قراردادهای مربوط به واردات اسلحه را که شماری از کشورهای غربی به صورت یک طرفه فسخ کرده بودند احیا کرد؛ از جمله 16 فروند هلی کوپتر از شرکت ایتالیایی "بل" و نیز زیردریایی که قرار بود دولت آلمان به ایران تحویل دهد را به نفع ایران بازپس گرفت. صادق طباطبایی که پس از استعفای مهندس بازرگان از سوی امام خمینی(ره) به سمت سرپرستی نخست وزیری منصوب شد در اولین انتخابات ریاست جمهوری آرای قابل توجهی به دست نیاورد و مغلوب بنی صدر شد.


صادق طباطبایی



او در اوج بحران گروگانگیری سفارت آمریکا به آلمان فرستاده شد تا با طرف های آمریکایی مذاکره کند، ارن کریستوفر، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در دولت جیمی کارتر که بعدا وزیر امور خارجه آمریکا هم شد، در گفت و گویی اشاره کرده که در بدو ورود به سالن از دیدن آقای طباطبایی با صورت تراشیده و با ظاهری غربی جا خورده است. به گفته سید صادق طباطبایی اشغال سفارت آمریکا در ۲۵ بهمن ۱۳۵۷ که از ساعت ۱۰ و نیم صبح آغاز شده بود، توسط ابراهیم یزدی، وزیر خارجه دولت موقت به امام خمینی (ره)گزارش شد.


صادق طباطبایی



جالب است بدانید سید صادق طباطبایی در نوازندگی سازهایی چون پیانو و سنتور تبحر خاصی داشت او که به توصیه ی دایی اش فراگیری موسیقی مقامی را آغاز کرده بود حتی قطعاتی را در کنار شجریان، یاحقی ،فرهنگ شریف و..بزرگان موسیقی ضبط کرده است که تا امروز منتشر نشده است.


صادق طباطبایی



از مهم ترین نقاط عطف زندگی صادق طباطبایی انتشار کتاب خاطراتش بود ،او که در ابتدای انقلاب جز اعضای نهضت آزادی به شمار می رفت در کشاکش تمایلات حزبی و خانوادگی خانواده را برگزید و پس از دورشدن نسبی نهضت آزادی از بیت امام (ره) ارتباط خود را با نهضتی ها کم کرد، البته که تا همین اواخر هم در نشست های دوستانه آن ها در اروپا شرکت داشت ،اما دیگر فعالیت تشکیلاتی سیاسی نداشت و بیشتر کار پژوهشی و علمی را پیشه ی خود کرده بود رفیق شفیق سید احمد آقا ،مهم ترین دلیل نوشتنش را انگیزه  و تحریک احمد آقا میداند، او بود که صادق طباطبایی را ترغیب کرد که دانسته هایش را از روزهای انقلاب روی کاغذ بیاورد ،هرچند که بعدها نسبت به فرم انتشار خاطرات از سمت عده ای از اندیشمندان انتقاداتی صورت گرفت .اما همین اندازه هم این خاطرات ارزشمند هستند ،منتقدین کلی گویی در ذکر خاطرات و نپرداختن به بعضی از موضوعات مهم و همچنین تعارف با شخصیت های بزرگ در ذکر خاطرات را از نکات مبهم این اثر می دانند .


صادق طباطبایی



در تمام این سالها که از ناپدیدشدن رازآلود امام موسی صدر میگذرد ،اهالی نشریات هیچ منبع قابل اطمینان تری از صادق طباطبایی برای غور خوردن در تفکرات امام موسی صدر نداشتند حالا نبود او در این زمینه هم به چشم خواهد آمد،بارفتن او خانواده ی دیگری هم داغدار شدند : طباطبایی پسرخاله ی همسر یکی از روسای سابق دولت بود (1384-1376).بزرگترین میراث طباطبایی شاید این باشد که به قول مهدی فیروزان (پسرخاله ی صادق طباطبایی و مدیر شهر کتاب) او تا اندازه ای اعتدال داشت که دوستان نزدیکش متعلق به طیف های فکری بسیار متنوعی بودند و او با همه ی آنها سازگار بود. شاید مدارا را از امام موسی صدر و تسلطش بر حافظ و یا روحیه ی لطیف و طبع هنرمندانه اش داشت.

برترین ها این ضایعه  را به بیت امام (ره) تسلیت می گوید و برای  روح ایشان علو درجات را آرزومند است.


صادق طباطبایی









تاریخ انتشار: ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن