تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن هرگاه سخن گويد ياد (خدا) مى كند و منافق هرگاه سخن گويد بيهوده گويى مى كند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829897230




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تشکیل صندوق مقابله با ریزگردها اقدامی راهبردی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس محیط زیست؛ تشکیل صندوق مقابله با ریزگردها اقدامی راهبردی است تهران-ایرنا- کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی دانشگاه تهران گفت:درشرایطی که هر از گاهی آسمان نیمی از کشور غبارآلود می شود یکی از مهمترین ابزارهای مدیریت ، منابع مالی پایداراست که ضرورت تشکیل صندوق منطقه ای مقابله با ریزگردها را دو چندان می کند.


رامین امینی زارع روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا افزود:یکی از پیچیده ترین ابعاد در علوم مهندسی ، مهندسی طبیعت به سبب پیچیدگی و روابط غیرخطی و قوانین خاص حاکم بر آن است.
وی یادآور شد: پدیده ای که برخی از پژوهشگران بر رخداد آن اتفاق نظر دارند ، تغییر اقلیم یا (climate change) است که یکی از نشانه های آن وقوع پدیده هایی همچون خشکسالی فراگیر و طولانی مدت، گرمایش زمین به نحوی که سال 2014 میلادی بنا بر اعلام برخی از پژوهشگران، گرمترین سال زمین بوده است و نیز همین موضوع ریزگردها و گرد و غبار می باشند که دارای رابطه ای مشخص با وقوع خشکسالی ، فرسایش خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی محافظ خاک و نیز خشک شدن تالاب ها می باشد.
امینی زارع ادامه داد: پدیده دیگری که در اثر شناخت نادرست نظام و روابط هیدرولوژیک طبیعت و منابع آب و خاک کشور به عنوان تخریب سرزمین (land Degradation) رخ داده است نیز مشهود است که در پیوند با شیوه دانش مدیریت سرزمین درمنطقه خاورمیانه و شمال آفریقا می باشد.
وی با اشاره به اینکه آلودگی های ناشی از گرد وغبار و ریزگردها افزون بر ایران ، شماری ازکشورهای خاورمیانه، پهنه دریای پارس و شمال آفریقا نیز با آن دست به گریبان هستند، گفت: به دلیل قوام نیافتن سامانه رسانه ای، پوشش خبری و گزارشی لازم در مورد مناطق یاد شده در دست نیست و کسی از روزگارغبارآلود آنان خبر ندارد.
وی بیان داشت: وقوع پدیده گردوغبار تا بیش از 66 برابر حد مجاز در خوزستان شرایط را به گونه ای رقم زد که در چندین نوبت مدارس و ادارات 12 شهرستان این استان تعطیل، و دستگاه های سنجش آلودگی هوا به دلیل غلظت بالای 10هزار میکروگرم بر مترمکعب، قادر به سنجش آلودگی بیش از این نبودند.
به گفته این کارشناس منابع طبیعی، موضوع ریز گردها همچون بسیاری از مشکلات فراروی بشر ، راه حل های متنوعی برای مقابله وجود دارد، به طورکلی پژوهش های جدیدی که در عرصه بین الملل و توسط دانشمندان ایرانی مقیم اروپا و آمریکا انجام شده است،سه نوع رویکرد در رویارویی با رخدادهای طبیعی ناخواسته را می توان در نظر گرفت.
امینی زارع در ادامه افزود: نخستین رویکرد مهار و کنترل است که درپیوند با پدیده طبیعی ریزگردها و گستره آن اثربخش به نظر نمی رسد و آب کافی برای رهاسازی از سدها و پرکردن تالاب ها وجود ندارد.
وی گفت: رویکرد دوم تعدیل این پدیده است که ارزشمندترین نماد کاربردی آن تثبیت پوشش خاک در کانون های تولید گرد و غبار است که تا حدی می توان با عملیات بیولوژیک کنترل فرسایش خاک و عملیات آبخیزداری و کشت گونه های مقاوم و مناسب در شرائط خشکی و خشکسالی اقدام کرد که شرح آن به تفصیل درکتاب مبارزه بیولوژیک بافرسایش خاک محمد جعفری رئیس دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران، آمده است.
امینی زارع تاکید کرد : رها کردن ذخیره آب پشت سدها و احیاء تالاب ها با وضعیت کنونی آب کشور به عنوان اقدامی کوتاه مدت برای مهار آن نیزبه شمار نمی آید.عملیات مالچ پاشی که خود دارای عوارضی برای گونه های گیاهی و جانوری است نیز در سطوح هزاران هکتار عرصه های منابع طبیعی آسیب دیده کشور عملاً به دلیل هزینه وعملیات اجرایی آن ممکن به نظر نمی رسد .
وی گفت: جالب توجه اینکه برخی از ریزگردهای اخیر که کشور را عرصه تاخت و تاز خود قرار داده است براساس تحلیل هواشناسی منشاء داخلی داشته است که در عرف علمی به آن گرد و غبار یا Dust می گویند ودربرخی موارد، چنانچه منشاء بیرونی داشته باشد و ذرات آن ریزتر و رسی و سبک باشد ریزگرد یا Haze به شمار می آیند.
وی با بیان آنکه کشور ، با هر دو مورد یاد شده گرد و غبار و ریزگرد روبرو است،اظهار داشت:در حال حاضر عمل کردن به بسته ویژه گرد و غبار است که بسته ای چند وجهی می باشد و می باید عوامل هوا و اقلیم شناختی (Climatologic) مدیریت منابع طبیعی ، مراتع ، بیابان ، آب ، خاک و گیاه در آن لحاظ شوند، می باشد .
وی یادآور شد: این طور گفته می شود که این بسته اجرایی و اعتباری که ارایه می شود و اقدامات اجرایی طرح های مختلفی که در این بسته پیش بینی شده است کلید خواهد خورد. مسایل مربوط به مدیریت تالاب ها یکی از مباحث مطرح شده در این بسته است.
وی با اشاره به استان خوزستان گفت: در این استان دو تالاب مهم شادگان و هورالعظیم وجود دارد که از اهمیت زیست محیطی زیادی برخوردار است با اقدامات و هماهنگی های صورت گرفته با وزارت نفت یکی از دریچه های دایک میانی ( میان بند ) تالاب هورالعظیم به سمت این تالاب باز شد که افزایش این دریچه ها برای باز شدن به روی تالاب در این بسته اجرایی تاکید شده است که باید با همکاری وزارت نفت انجام شود.
امینی زارع در ادامه بیان داشت: همچنین وزارت جهاد کشاورزی 30 هزار هکتار از نقاطی که به عنوان منشاء ریزگرد شناسایی شده اند را درختکاری، بوته کاری و مالچ پاشی خواهد کرد که برنامه ها و اعتبارات این بسته اجرایی برای اسفند ماه سالجاری و سال 94 پیش بینی شده است.قرار است ریز کارها در نشست های استانی مشخص شود. تکالیفی نیز برای وزارت نفت تعیین شده است.در تالاب هورالعظیم محدودیت هایی برای ورود آب وجود دارد که قرار است این محدودیت ها برداشته شود و مکان هایی که نفت به گونه ای موجب تخریب سرزمین شده است اقدامات موثر نظیر درختکاری و یا مالچ پاشی انجام شود.
این کارشناس محیط زیست افزود: وظایفی نیز در زمینه مقابله با بحران و مدیریت شرایط به عهده وزارت کشور گذاشته شده است.همچنین قرار شد وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی تسهیلات لازم و تجهیزات اورژانسی را فراهم کند.
به گفته امینی زارع، عایق سازی منازل برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و تجهیز سیستم های حمل و نقل عمومی به سامانه های مناسب تهویه هوا مباحثی بود که در هیات دولت مطرح شد و بر این اساس دولت تسهیلاتی را تصویب کرد که باید در اختیار بخش های خصوصی و شهرداری ها قرار گیرد.همچنین مدارس و برخی فضاهای عمومی نیز می توانند از این تسهیلات استفاده کنند.
وی در ادامه اظهار داشت: دراین بسته اجرایی سازمان حفاظت محیط زیست موظف شد نسبت به پایش و کنترل وضعیت هوا از طریق دستگاه های سنجش هوا و با همکاری سازمان هواشناسی اقدام کند و سازمان هواشناسی نیز باید نسبت به پیش بینی زودتر وقوع پدیده های گرد و غبار اقدامات لازم را انجام دهد.
وی یادآور شد: وزارت خارجه نیز نسبت به همکاری لازم دو جانبه و چند جانبه برای حل مشکل ریزگردها اقدام می کند.
به گفته امینی زارع، اکنون که این بسته اجرایی به همراه اعتبارات مورد نیاز آن تصویب شده از حمایت دولت برخوردار است و پشتیبانی دولت را به همراه دارد بنابراین پس از این، اجرای آن به تلاش دستگاه های مرتبط می شود.
وی اظهار داشت: شاید بتوان گفت در سالهای گذشته در زمینه حفظ محیط زیست کوتاهی و غفلت شده است، فقط 75 درصد برنامه چهارم اجرا شد و برنامه پنجم نیز آن طور که باید اجرا نشده است که امروز با چنین مشکلاتی مواجه هستیم. باید بیاموزیم که غفلت نکنیم زیرا غفلت در برخی مسایل نظیر محیط زیست تاوان سنگینی دارد و در بسیاری موارد غیر قابل جبران است، بهتر است در قضاوت انصاف داشته باشیم .
وی گفت: اینک لازم است هر یک از دستگاهها با مدیریت تلفیقی به ماموریت های خود را مشارکت و همراهی و همسویی مردم عمل نمایند .
وی معتقد است: یکی از مهمترین الزامات برای اثربخشی بیشتر این بسته، تدوین پیوست اطلاع رسانی آن است که باید با مشارکت اهل فن و متخصصان روابط عمومی انجام شود و نیز تشکیل اتاق فکر دائمی که به طور مداوم به رصد موضوع بپردازد .
به گفته امینی زارع، اقدام مفید دیگر برای تامین منابع مالی مورد نیاز برای تعدیل آثار زیانبار گرد و غبار، تشکیل صندوق مقابله با گرد و غبار با حضور شش کشور منطقه است که باید به جدیت توسط سازمان حفاظت محیط زیست با مشارکت وزارت امور خارجه از اقدامات ضروری برای تامین منابع مالی مورد نیاز است تا صرف عملیات بیولوژیک مهار فرسایش خاک شوند .
کارشناس ارشد مهندسی منابع طبیعی دانشگاه تهران در خاتمه تاکید کرد: اتاق فکر دائمی پایش ریزگردها ، نقش بسیار موثری در رهیافت علمی و کاربردی دارد و می باید با حضور متخصصان گوناگون و نمایندگان دستگاه های ذیربط و نیز مشارکت قوی و موثر و نمایندگی های سازمان ملل متحد انجام شود .
اقتصام(4)9123 **1599



03/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 90]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن