واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: 42 درصد جمعیت مردان در خراسان رضوی کلسترول بالا دارند مشهد - ایرنا - مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بر اساس بررسیهای انجام شده هم اکنون افزون بر 42 درصد از جمعیت مردان در استان خراسان رضوی کلسترول بالا دارند.
دکتر "محمد احمدیان" روز یکشنبه همزمان با "هفته سلامت مردان" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کلسترول بالای 200 میلیگرم در یک دسی لیتر خون یکی از فاکتورهای مهم در ایجاد بیماریهای قلبی و عروقی به شمار می رود.
چربی خون به دو نوع "کلسترل و تری گلیسرید" تقسیم می شود. کلسترل نیز شامل دو نوع کلسترل مضر(LDL) و کلسترل مفید(HDL) است.
کلسترول ماده ای است از جنس چربی ومومی شکل که در تمام سلولهای بدن وجود دارد و برای ادامه زندگی حیاتی و ضروری می باشد.
۲۵ درصد کل کلسترول بدن در غشای سلولهای عصبی بوده و مهمترین پوششی است که اعصاب را عایق می کند. همچنین کلسترول ماده اصلی ساخت بسیاری از هورمونها همچون تستوسترون، کورتیزول و موثر در پیش ساز ویتامینها است.
کلسترول پیش ساز اصلی اسیدهای صفراوی نیز می باشد که برای هضم چربیها ضروری است.
با تمام اینها رسوب همین ماده حیاتی در جدار سرخرگها و تشکیل پلاک آترواسکلروتیک موجب تنگی عروق می شود که اگر رسوب کلسترل در جدار عروق کرونری باشد موجب آنژین قلبی و بیماری قلب و عروق خواهد شد.
بخش اعظم کلسترول در داخل بدن و توسط کبد ساخته می شود و بقیه آن با مصرف غذاهای پرکلسترول و پرچرب وارد بدن می شود. بدن یک فرد بالغ ۱۵۰ گرم کلسترول دارد.
مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد همچنین گفت: بر اساس مطالعات انجام شده 28 درصد مردان در خراسان رضوی اضافه وزن و هفت درصد چاقی داشته و همچنین 21 درصد آنان دخانیات استعمال می کنند.
وی افزود: بیش از 60 درصد مردان در خراسان رضوی نیز فعالیت ورزشی مناسب ندارند در حالی که ورزش منظم حداقل پنج روز در هفته و به مدت 30 دقیقه نقش مهمی در کنترل چربی و کلسترول خون دارد.
نزدیک به سه میلیون نفر از جمعیت شش میلیون نفری خراسان رضوی را مردان تشکیل می دهند.
دکتر احمدیان در ادامه بسیاری از بیماریها و رفتارهای پرخطر را در میان مردان شایعتر ذکر و بیان کرد: بررسیها نشان داده میزان اعتیاد در مردان ساکن در خراسان رضوی و کشور 10 برابر زنان، میزان تصادفات در مردان پنج برابر زنان و میزان حوادث کاری در مردان سه برابر زنان است.
وی ادامه داد: به این ترتیب مردان توجهی به مراقبت از خود نداشته و کمتر به مراکز درمانی مراجعه می کنند در حالی که چاقی، اختلالات قلبی، دیابت و بیماریهای تنفسی در مردان شایعتر است.
مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: مجموعه این عوامل باعث شده متوسط امید به زندگی در مردان ایرانی 70 سال و در زنان 73 سال باشد.
وی همچنین توانمندسازی زنان در رژیم غذایی مناسب در خانواده ها را ضروری ذکر وبیان کرد: اکنون بیشتر رژیم غذایی رایج در کشورمان غیرعلمی است بطوری که از گروههای غذایی به یک نسبت استفاده نمی شود.
دکتر احمدیان گفت: هم اکنون عمده رژیم غذایی به سمت استفاده از پروتئین و کربوهیدارتها است و همچنین سرانه مصرف میوه، سبزی، شیر و لبنیات در خراسان رضوی خیلی پایین می باشد.
وی در ادامه همچنین محور برنامه های هفته سلامت مردان را در قالب آموزش، آگاهی بخشی و پیشگیری ذکر و بیان کرد: بازدید از کارخانه ها و ویزیت رایگان کارگران، برگزاری همایش یک روزه برای صاحبان حرفه ها و ارائه بسته های آموزشی از جمله اقدامات بدین منظور است.
مدیر گروه تخصصی سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هم اکنون ارائه خدمات بهداشتی و مراقبتی رایگان در حاشیه شهر مشهد با زیر پوشش داشتن بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در این مناطق در حال اجرا است که این امر نقش مهمی در معاینات دوره ای و توجه به سلامتی مردان دارد.
وی افزود: با ابلاغ اجرای طرح سلامت مردان ایرانی با نام "سما" دانشگاه علوم پزشکی مشهد آمادگی اجرای این طرح با هدف مراقبتهای مستمر و منظم مردان میانسال را در تمامی مراکز بهداشتی و درمانی زیر پوشش دارد.
اول تا هفتم اسفند ماه "هفته سلامت مردان ایرانی" نامگذاری شده است.
3027/1858
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]