تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خوش اخلاقى در بين مردم زينت اسلام است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830838982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- چالش پیروزی چپگرایان در حوزه یورو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چالش پیروزی چپگرایان در حوزه یورو تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» طی یادداشتی به پیروزی چپ گرایان در یونان و چالش های حوزه یورو پرداخته و نوشته است: پیروزی حزب چپ گرای«سیریزا» در یونان که رهبرش «الکسی سیپراس» وعده پایان دادن به سیاست های ریاضتی تحمیلی اتحادیه اروپا را داده است، سبب بروز بحث های فراوان در زمینه قدرت گیری احزاب چپ و در نتیجه مخالفت با اتخاذ چنین سیاست هایی در سراسر این قاره شده است.


نتایج نخستین انتخابات یونان نشان داد «سیریزا» بیش از 36 درصد آرای انتخابات پارلمانی یونان، 149 کرسی از 300 کرسی پارلمان را به دست آورده است.الکسی سیپراس رهبر 40 ساله این حزب که جوانترین نخست وزیر یونان در 150 سال اخیر است ، برای تشکیل دولت دست به ائتلاف با حزبی در طیف مقابل خود یعنی حزب راست گرای «یونیان مستقل» زد و تنها چند ساعت پس از پیروزی تاریخی حزب خود به عنوان نخست وزیر جدید کشور سوگند یاد کرد.یونانیان مستقل 4/8 درصد آرا و در نتیجه 13 کرسی پارلمان جدید یونان را به دست آوردند.
ائتلاف دو حزب چپ افراطی و راست افراطی در سراسر اروپا بی نظیر است و تنها نقطه اشتراک این دو حزب مخالفت آن ها با برنامه های ریاضتی و خواست آنان برای بخشش بدهی های یونان از سوی نهادهای وام دهنده بین المللی است.یونان که پس از بحران مالی دولت های سرمایه داری تقریبا ورشکسته شد، در سال 2009 به دریافت وام به بانک مرکزی اتحادیه اروپا، بانک جهانی و صندوق بین المللی پول ( موسوم به تروئیکا) روی آورد و در نتیجه دولت سوسیالیست وقت و دولت بعدی ائتلافی محافظه کار و سوسیالیست به سیاست های ریاضتی این سه نهاد مالی تن دادند.
ره آورد این سیاست ها اخراج بسیاری از کارکنان بخش های دولتی و خصوصی و تقلیل حقوق و مزایای کارکنان باقی مانده و نیز چند برابر شدن مالیات های پرداختی آنها بود و این در حالی است که تغییری در مالیات های پرداختی ناچیز بانکداران، صاحبان صنایع و صاحبان شرکت های بزرگ خدماتی این کشور نظیر کشتی داران حاصل نشد.
اجرای این سیاست های سخت گیرانه نه تنها بر خلاف قول نخست وزیران سوسیالیست و محافظه کار قبلی باعث خروج یونان از بحران مالی نشد بلکه سبب شد اقتصاد این کشور 25 در صد کوچک تر و در بین کشورهای عضو حوزه یورو نسبت به جمعیت خود به فقیرترین تبدیل شود.
بر اساس آخرین آمار هم اکنون 32 درصد مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند و 18 درصد نیز از تهیه مایحتاج اولیه خود عاجزند. نرخ بیکاری نیز در این کشور 10 میلیونی به 3.1 میلیون نفر رسیده است و از هر دو یونانی فارغ التحصیل یک تن بیکار است. اکنون می توان در شماری از خیابان های مهم آتن بساط نهادهای خیریه را دید که به فقرا و بیکاران یک وعده غذای گرم در روز می دهند.
دولت یونان هم اکنون حدود 240 میلیارد یورو به تروئیکا و در مجموع حدود 320 میلیارد یورو بدهکار است و برغم اجرای سیاست های اقتصادی در سال های اخیر تنها به طور بسیار محدود قادر به پرداخت قروض خود بوده و هم اکنون زیر فشار قرار دارد و باید تا پایان ماه آینده یعنی فوریه (بهمن - اسفند) به توافق های تازه ای با پشتیبانان مالی بین المللی خود برسد، چون کمک های آنان در آن تاریخ قطع خواهد شد.
الکسی سیپراس نخست وزیر منتخب در جریان مبارزات انتخاباتی خود به رای دهندگان یونانی قول داد که طرح های ریاضتی را برخواهد چید و با موسسات و کشورهایی که به این کشور وام داده اند نیز وارد گفتگو خواهد شد تا مهلت بیشتری را برای بازپرداخت وام های یونان در نظر بگیرند و یا حتی آنها را ببخشند .وی حتی تهدید کرده بود که در صورت اجابت نشدن این خواسته ها، کشورش از حوزه پولی یورو خارج خواهد شد و به واحد پولی خود یعنی «دراخما» بازخواهد گشت.
با این حال سیپراس پس از پیروزی در انتخابات در جمع حامیان خود اطمینان داد این انتخابات تاریخ یونان را تغییر و به سال ها ریاضت اقتصادی که از سوی وام دهندگان بین المللی به مردم یونان تحمیل شده بود ،پایان خواهد داد.
سیپراس تلاش کرد در این سخنان به شرکای اروپایی خود نیز اطمینان دهد. وی آنها را به مذاکره در مورد بدهی ها با شرایط جدید دعوت کرد. سیپراس گفت:یونان شرایط خود را که مبتنی بر برنامه های این کشور و شامل اصلاحات جدی است بر روی میز خواهد گذاشت.هر چند سیپراس پس از پیروزی حزبش قول داد که یونان را در منطقه یورو حفظ کند اما با این حال ورود او به قدرت به معنای بزرگترین چالش در برابر سیاست های دولت های منطقه یورو در برابر بحران مالی خواهد بود.
وی در مقام نخست وزیر یونان اولین رئیس یک دولت عضو منطقه یورو خواهد بود که با برنامه کمک های مالی مشروط اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول مخالف است .برخی ناظران اعتقاد دارند که روابط دولت سیپراس با آلمان که بزرگترین دولت وام دهنده به یونان و موافق ادامه طرح های ریاضتی حوزه یورو است، به شدت تنش زا خواهد شد.شماری از مقام ها و رسانه های اروپایی و آمریکایی از بدو اعلام پیروزی حزب سیریزا و سیپراس مطالبی در واکنش به آن گفته و نوشته اند.
مارتین شولتز رئیس پارلمان اروپا بعد از اعلام پیروزی حزب سیریزا گفت که آتن نباید انتظار امتیازدهی مالی قابل توجهی از سوی شرکای اروپایی خود داشته باشد. اما در عین حال در مورد خروج یونان از اتحادیه اروپا ابراز تردید کرد.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس نیز هشدار داد پیروزی سیریزا ممکن است موجب افزایش بی ثباتی اقتصادی در اروپا شود. فرانسوا اولاند رئیس جمهوری فرانسه به سیپراس تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد دو کشور همکاری نزدیک برای افزایش رشد اقتصادی و ثبات در منطقه یورو را با روحیه حسن نیت، پیشرفت، همکاری و مسئولیت پذیری همزمان با احترام به ارزش های مشترک اروپایی ادامه دهند.آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان نیز در واکنشی کوتاه به پیروزی سیریزا در یونان گفت که انتظار دارد دولت آینده یونان به تعهداتش پایبند باشد.
نشریه دست راستی آمریکایی «واشنگتن تایمز» ضمن ابراز نگرانی از پیروزی سیریزا آن را خطری برای وحدت اروپا و انسجام بازارهای اروپایی قلمداد کرده است .
واشنگتن تایمز در ادامه نتیجه گرفت: وام دهندگان اروپایی به یونان از موضع خود عقب نشینی نخواهند کرد و خواستار بازپراخت بدهی های یونان هستند. احتمالا وضع کنونی سبب آغاز جنگی میان چپگرایان یونان با وام دهندگان بین المللی خواهد شد. کریستین لاگارد رئیس صندوق بین المللی پول نیز درباره تبعات مذاکره مجدد اروپایی ها با دولت یونان بر سر بدهی های آن کشور هشدار داد.
این در حالی است که ستون نویس روزنامه نگار میانه رو «گاردین» انگلیس این پیروزی را پایانی بر عدم پرداخت مالیات ثروتمندان به دولت یونان دانسته و افزود: اکنون الیگارشی (اشراف سالاری) یونان که کشتی داران مشهور، صاحبان صنایع، کارفرمایان حوزه انرژی، شرکت های ساختمان سازی و باشگاه های فوتبال جزو آن هستند، به پرداخت مالیات مجبور خواهند شد. این طیف از زمان اشغال یونان توسط نازی ها، دوران جنگ داخلی و همچنین حکومت نظامیان از پرداخت مالیات طفره رفته اند.
روزنامه محافظه کار انگلیسی ایندیپندنت نیز نوشت: این تنها فقرا و بیکاران نبودند که از وضع ایجاد شده و بی لیاقتی دولت سامارانش خشمگین بودند. در مرکز آتن کارگری خود را حامی الکسیس رهبر سیریزا می خواند، 64 ساله و یک کنترل کننده ترافیک هوایی است که می گوید در طول ماه های اخیر حقوق بازنشستگی ماهانه او از 5500 یورو به 4500 یورو کاهش یافته و نیز به پرداخت مالیات بیشتری نسبت به گذشته وادار شده است.
این روزنامه پیروزی سیریزا را نشانه ای از شکست اتحادیه اروپا در تحقق وعده هایش درباره اصلاح نظام سیاسی و اقتصادی یونان دانست و نوشت : اتحادیه اروپا مدت ها تلاش می کرد تا سیریزا را از قدرت دور نگه دارد اما نشان داد که قادر به اصلاح نظام سیاسی یونان از طریق احزاب نزدیک به خود نیست.
احزاب چپ اروپا از پیروزی حزب سیریزا در یونان شاد شدند. آنها امیدوارند سیپراس بتواند به سیاست ریاضتی تحمیلی اتحادیه اروپا پایان دهد. اما تنها آنها از این موفقیت خشنود نشده اند. احزاب راست گرای اروپا نیز از این بابت ابراز شادی می کنند.
احزاب راست گرای تندرو امید دارند که در آینده بتوانند به بحث های داغ و جنجالی درباره یورو دامن بزنند و آرای آن گروه از مردم را که احساس عدم اطمینان می کنند، به دست بیاورند.در مجموع بسیار بعید به نظر می رسد که سیپراس و دولت وی حتی در صورت برآورده نشدن خواست هایش برای بخشیده شدن بخش اعظم بدهی های این کشور به تروئیکای اروپایی از حوزه مالی اروپا خارج شود.
وقوع چنین رویدادی به نظر کارشناسان می تواند موجب به راه افتادن دومینوی خروج اقتصادهای دیگر بحرانی حوزه یورو مانند اسپانیا، ایرلند و پرتغال از این حوزه خواهد شد.
منبع: اطلاعات
اول**1368**



03/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن