تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا به چيزى با فضيلت تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاهتان نكنم؟ و آن اصلاح ميان م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827283837




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کشف یک خانه‌ی اعیانی زیر پارکینگ «سعدالسلطنه»


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: کشف یک خانه‌ی اعیانی زیر پارکینگ «سعدالسلطنه»
در نخستین کشفیات پس از تخریب‌هایی که در شهر باستانی قزوین توسط شهرداری این شهر انجام شد، یک خانه با تمام متعلقات آن به دست آمد که قدمت لایه‌های آن، این بخش را تا اواسط دوره‌ی قاجار به عقب برگرداند.
آفتاب: به گزارش ایسنا، کاوش اضطراری و نجات‌بخشی در محدوده‌ی پارکینگ «سعدالسلطنه» قزوین به دلیل گودبرداری، به کشف بقایای خانه‌ای مسکونی و اعیانی، فضاهایی از معماری یک حمام سرخانه و سفال کتیبه‌دار متعلق به قرن ششم منجر شد.


کاظم عرب، سرپرست هیأت کاوش سرای «سعدالسلطنه»، با اعلام این خبر گفت: کاوش اضطراری انجام‌شده در محدوده‎ی پارکینگ «سعدالسلطنه» با حفر 12 گمانه به وسعت 350 مترمربع و خاک‌برداری به عمق سه و نیم متر آغاز شد.


وی با اشاره به فرهنگی بودن محوطه‌ی کشف لایه‌های تاریخی در بستر خاک اظهار کرد: کاوش در اغلب گمانه‌ها به کشف آثار تاریخی انجامید، اما در گمانه‌های 104 و 105، گروه کاوش به آثار شاخص و ارزشمندی دست یافت.


او با اشاره به کشف دو فضای معماری در یکی از گمانه‌ها،‌ افزود: فضای نخست بخشی از یک زیرزمین متعلق به یک خانه‌ی اعیانی بود که به سبک چهار فصل یا حیاط مرکزی ساخته شده بود و با بررسی‌‎های بیشتر در این محوطه، کف‌فرش، محل ذخیره‌ی مواد غذایی، پستو ، طاقچه و درگاه نیز از این خانه کشف شد که نشان از پررفت و آمد بودن خانه در زمان گذشته دارد.


وی ادامه داد: همچنین با کاوش داخل حیاط این خانه، یک سکه‌ی 25 دیناری ضرب تهران کشف شد. بقایای یک حمام سرخانه هم با همه‌ی المان‌های یک حمام سنتی در اندازه کوچکتر به دست آمد.


سرپرست هیأت کاوش سرای سعدالسلطنه اضافه کرد: این حمام از بخش‌های مختلفی مانند خزینه‌ی آب گرم، خزینه‌ی آب سرد، گرم‌خانه، سربینه، میاندر، گربه‌روها و راهروی ارتباطی تشکیل شده که همه‌ی تأسیسات آن در این کاوش کشف شد. حمام سرخانه نمونه‌ی کاملی از حمام‌های سرخانه‌ی عصر قاجار و پهلوی اول است.


او ادامه داد: در ترانشه‌ی 105با گودبرداری 9 متر از سطح آسفالت، لایه‌های زمین از نظر فاصله تا خاک بکر بررسی شد، همچنین با بررسی خاک منطقه به ترتیب لایه‌های معاصر، پهلوی اول، پهلوی دوم، اواخر قاجار و اواسط قاجار نمایان شد.


این باستان‌شناس اضافه کرد: در این گمانه تعداد زیادی سفال از انواع سفال آبی، سفال دوره‌ی صفویه، سفال قاجار، سفال زرین‌فام و سفال لاجوردی منسوب به قرن‌های شش، هفت و هشت کشف شد.


عرب کشف یک سفال کتیبه‌دار متعلق به قرن ششم با کتیبه‌ی کوفی را که به خط کوفی مشجر نوشته و به شیوه‌ی سفال قالبی ساخته شده است یکی از مهمترین نتایج کاوش در این محوطه دانست و گفت: این خط،مشابه خط کوفی است بود که در کتیبه‌ی گلوبندی مسجد جامع قزوین به کار رفته است.


او تاکید کرد: اگر بخواهیم قدمت این محوطه‌ی تاریخی را با توجه به شیوه‌ی معماری در آن تخمین بزنیم این محوطه متعلق به قرون میانه و متأخر ‌قاجار است. در غیر این صورت با توجه به سفال‌های کشف‌شده می‌توان قدمت این منطقه را به قرن‌های شش و هفت نسبت داد.


عرب افزود: با توجه به کاوش انجام‌شده و اطلاعات و مواد فرهنگی یافت‌شده در این محوطه‌ی فرهنگی، پیشنهاد می‌شود به منظور حفظ هویت تاریخی شهر قزوین، هرنوع ساخت‌وساز در این محدوده به دور از توسعه‌ی جزیی‌نگر که درصدد حل مشکلات روزمره است با نگاهی به کلیت تاریخی شهر دارای پیوند طبیعی و یکپارچه‌ی بافت پیرامون باشد.


وی اظهار کرد: اگر هدف از این کاوش، استنتاج داده‌های تاریخی برای احراز هویت منطقه و دستیابی به نحوه‌ی تلفیق فضاهای تاریخی با فضاهای شهری موجود باشد، می‌توان گفت هیأت در دستیابی به اهداف خود موفق بوده است.


این باستان‌شناس اظهار کرد: هم‌اکنون ساخت پارکینگ طبقاتی در فضای کنارسرای سعدالسلطنه متوقف شده و قرار است با بازنگری طرح و تعیین حرایم میراث فرهنگی، پارکینگ طبقاتی به نحوی ساخته شود که علاوه بر آسیب نرسیدن به آثار تاریخی به گردشگران و نمازگزاران خدمات ارائه شود.






تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن