واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
با وجود کارشناسان سازمان انرژی اتمی ، علت سفر صالحی به ژنو چیست!؟ به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ، در حالیکه سطح مجاز گفتگو در موضوع هستهای با مقامات امریکایی، از سوی مسئولین ارشد نظام، در سطح وزارت امور خارجه تعیین شده است، برخی اخبار از تدارک دولت برای اعزام معاون رئیس جمهور در امور هستهای به ژنو برای گفتگو با همتای امریکایی خود حکایت دارد. روز گذشته (جمعه) بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی در این باره به ایرنا گفت: علی اکبر صالحی در این سفر در خصوص موضوعات فنی مذاکرات جاری با ۱+۵ با آقای ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا رایزنیهایی دارد.
رییس سازمان انرژی اتمی همچنین در طول این سفر دیدار و گفت وگوهایی با همتای سوییسی خود خواهد داشت.
این در حالی است که کاخ سفید نیز روز جمعه اعلام کرد «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا نیز این هفته در مذاکرات هستهای با ایران شرکت خواهد داشت.
در بیانیه وزارت انرژی آمریکا آمده است: «به درخواست جان کری وزیر خارجه، ارنست مونیز وزیر انرژی روز شنبه به ژنو سفر میکند تا در مذاکرات جاری با ایران سر برنامه هستهای این کشور، به وزیر کری بپوندد.»
این بیانیه میافزاید: «مقامات وزارت انرژی همواره به عنوان بخشی از تیم مذاکرهکننده ایالات متحده در این گفتوگوهای کاملا فنی دخیل بودهاند و وزیر مونیز هم در ژنو به تیم میپیوندد تا این رایزنیهای فنی دقیق، ادامه یابد.»
مونیز همراه با جان کری وزیر خارجه آمریکا، دو عضو کابینه باراک اوباما هستند که مستقیما در گفتوگوهای هستهای که از روز جمعه در سطح معاونین وزارت خارجه در شهر ژنو سوئیس آغاز شده و از روز یکشنبه در سطح وزرا ادامه مییابد، حضور خواهند داشت.
این در حالی است که در تیم ایرانی نیز علاوه بر دیپلماتهای عضو، کارشناسانی از سازمان انرژی اتمی حضور داشته و در موضوعات فنی به تیم مذاکره کننده مشاوره لازم را ارائه میکنند.
مشخص نیست با وجود این کارشناسان، حضور یکی دیگر از اعضای کابینه دولت یازدهم آنهم در سطح معاون رئیس جمهور برای مذاکره به یک وزیر امریکایی، با کدام هدف و راهبرد در دستور کار قرار گرفته است.
این ابهام زمانی جدیتر میشود که بدانیم، پیش از این مجوز مذاکره با مقامات امریکایی تنها در موضوع هستهای و آنهم در سطح وزیر امور خارجه صادر شده بود و مجوزی برای مذاکره معاون رئیس جمهور با همتای امریکایی صادر نشده است.
رهبر انقلاب در آخرین دیدار خود با مسئولان وزارت خارجه و سفرا و رؤسای نمایندگیهای جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور ضمن نفی مذاکره با امریکا در مسائل گوناگون و در هر سطحی اعلام فرمودند: رابطه با آمریکا و مذاکره با این کشور به جز در موارد خاصی برای جمهوری اسلامی نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد و کدام عاقلی است که دنبال کار بیمنفعت برود!؟ عدهای اینجور وانمود میکردند که اگر با آمریکاییها دور میز مذاکره بنشینیم بسیاری از مشکلات حل میشود، البته ما میدانستیم اینجور نیست اما قضایای یک سال اخیر برای چندمین بار این واقعیت را اثبات کرد. در گذشته میان مسئولان ما و مسئولان آمریکا هیچ ارتباطی نبود اما در یک سال اخیر بخاطر مسائل حساس هستهای و تجربهای که مطرح شد انجام بشود، بنا شد مسئولان تا سطح وزارت خارجه تماسها، نشستها و مذاکراتی داشته باشند اما از این ارتباطات نه تنها فایدهای عاید نشد بلکه لحن آمریکاییها تندتر و اهانتآمیزتر شد و توقعات طلبکارانهی بیشتری را در جلسات مذاکرات و در تریبونهای عمومی بیان کردند.
به نظر می رسد علت سفر رئیس سازمان انرژی اتمی به ژنو حتی اگر به بهانه بحث بر سر موضوعات فنی و تلاش صوری برای تفکیک این دو حوزه بوده باشد، توجیهی نداشته و با وجود کارشناسان سازمان در مذاکرات، نیاز به حضور معاون رئیس جمهور در این سطح از مذاکرات نبوده است، چرا که طبیعتا از نظر فنی کارشناسان سازمان نسبت به معاون رئیس جمهور درموضوعات فنی مسلط تر بوده و عملا محل رجوع و پاسخ به پرسش های صالحی نیز هستند.
93/12/2 - 16:47 - 2015-2-21 16:47:57
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]