واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۶:۶ب.ظ)
ساليانه صدها کودک مبتلا به بيماري هاي قلبي جان خود را از دست مي دهند ساليانه صدها کودک مبتلا به بيماري هاي قلبي به دليل کمبود متخصص و امکانات درماني در کشور جان خود را از دست مي دهند که اين امر ضرورت افزايش توسعه امکانات درماني و تعداد جراحان قلب اطفال را مي طلبد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر محمدرضا ميرزا آقايان دبير اجرايي سومين کنگره مشترک قلب و عروق ايران با بيان اين مطلب گفت: سالانه بيش از 14 هزار کودک مبتلابه بيماريهاي قلبي در کشور متولد ميشوند که از اين تعداد 3 تا 4 هزار نفر آنان در همان سال اول بعد از تولد نيازمند اعمال جراحي قلب هستند؛ اين در حالي است که به دليل کمبود متخصص اين رشته، کمبود مراکز درماني و تختهاي آي سيوي تخصصي براي قلب کودکان، ساليانه حداکثر تنها امکان عمل جراحي 2 هزار و 500 تا 3 هزار کودک در کشور وجود دارد و بقيه در ليست انتظار اعمال جراحي قرار ميگيرند.
وي با اشاره به اينکه قرار گرفتن کودکان در ليست انتظار، بيشتر آنان را مواجه با مسائل متعدد کرده که از اين ميان تعداد قابلتوجهي هم متأسفانه از دست ميروند، اظهار کرد: حداقل 120 تخت آي سي يوي جراحي قلب کودکان در کشور کمبود داريم و با توجه به اينکه مسئله مراقبتهاي پس از عمل جراحي در موفقيت نهايي عمل بسيار مؤثر است، کمبود تختهاي آي سي يو علاوه بر آنکه جان نوزادان و کودکان دچار بيماريهاي قلبي را تهديد ميکند، به کليه اعضاي تيم درماني جراحي قلب کودکان، فشار کاري و رواني زيادي نيز وارد ميآورد.
دکتر ميرزا آقايان تصريح کرد: بيماريهاي سرشتي قلب کودکان (CHD) - که بهغلط به آن بيماريهاي مادرزادي اطلاق ميشود، شايعترين ناهنجاريهاي سرشتي به شمار ميروند که حداقل در 25 درصد موارد در سال اول زندگي به جراحي يا اقدامهاي مداخله گرايانه فوري نياز دارند و بقيه آنها در سالهاي بعدي نيازمند درمان جراحي و طبي هستند.
وي با يادآوري اينکه سالانه از 14 هزار نوزادي که با بيماريهاي قلبي در کشور متولد ميشوند در حدود 4 هزار مورد ميبايستي در همان سال اول بعد از تولد تحت عمل جراحي قرار گيرند، گفت: با امکانات موجود، حداکثر تنها براي 3 هزار بيمار و آنهم در تمام سنين کودکي، امکان رسيدگي وجود دارد. بهعبارت ديگر هر سال بر تعداد کودکان نيازمند جراحي قلب افزوده ميشود و بار رواني بسياري بر والديني که کودک آنها در ليست انتظار جراحي قرار دارد وارد ميشود.
دبير اجرايي سومين کنگره مشترک قلب و عروق ايران ادامه داد: هر چند در آمار فوق تنها به بيماريهاي قلبي سرشتي اشاره شده، اما؛ بعضي از کودکان هم ممکن است به دليل عفونتها، ايجاد تومور، مشکلات دريچه و... به بيماري قلبي اکتسابي مبتلا و نيازمند اعمال جراحي شوند.
وي خاطرنشان ساخت: به دليل کمبود امکانات درماني براي جراحي قلب کودکان در بسياري از مواقع کودکان مبتلابه اين نواقص سرشتي به مدت طولاني در ليست انتظار قرارگرفته و وضعيت آنان با گذشت زمان، حادتر و بعضاً غيرقابل جراحي شده و متأسفانه در برخي از موارد حتي ممکن است، اين کودکان جان خود را از دست بدهند.
دکتر ميرزا آقايان گفت: در حال حاضر در مراکز دانشگاهي، تعداد تختهاي ICU جراحيهاي قلب کودکان، تنها 60 تخت است که براي پاسخگويي بهموقع، ميبايست ظرفيت ICU جراحي قلب کودکان، حداقل سه برابر شده و به 150 الي 180 تخت رسانده شود.
وي با انتقاد از سرمايهگذاري ناکافي در بخشهاي دولتي و دانشگاهي در اين رشته افزود: آموزش ناکافي و سختي بيشازاندازه اين رشته در کنار پايين بودن تعرفه خدمات درماني ارائهشده جراحي قلب کودکان منجر به بيرغبتي جراحان قلب به اين زمينه شده است.
دبير اجرايي سومين کنگره مشترک قلب و عروق ايران با ابراز تأسف از اينکه بنا بر مسائل فوقالذکر، تمايل اندکي براي فعاليت در اين رشته مشاهده ميشود، تصريح کرد: همين امر سبب کمبود جراح در رشته جراحي قلب کودکان شده است تا جايي که در حال حاضر در تمام کشور تعداد جراحان قلبي که بهطور اختصاصي فقط در رشته جراحي قلب کودکان فعاليت دارند از تعداد انگشتان دودست هم کمتر است.
وي رويکرد صحيح براي حل اين مشکل را سرمايهگذاري مناسب براي افزايش امکانات دولتي، تخصيص منابع کافي در جهت دو تا سه برابر شدن ظرفيت بخشهاي مراقبت ويژه جراحي قلب کودکان، ترغيب جراحان قلب براي فعاليت بيشتر در اين رشته از طريق بالا بردن منابع مالي تخصيص دادهشده و افزايش کيفيت آموزشي جراحي قلب کودکان با در نظر گرفتن دورههاي آموزشي داخلي و دورههاي آموزشي کوتاهمدت در خارج از کشور دانست.
به گفته دکتر ميرزا آقايان، تعداد مراکز دولتي جراحي قلب کودکان در کشور محدود است و متأسفانه به دليل هزينه بالا و کمبود منابع مالي، برخي مراکز دولتي هم تمايلي به راهاندازي بخش جراحي قلب کودکان ندارند. اين در حالي است که هزينه عمل جراحي قلب نوزادان و کودکان در مراکز خصوصي در حدود 30 تا 40 ميليون تومان است که پرداخت اين هزينه از عهده اکثر خانوادهها خارج است.
وي گفت: در سومين کنگره مشترک قلب و عروق ايران، جديدترين دستاوردها در رشتههاي جراحي، داخلي و بيهوشي قلب و عروق با حضور متخصصان داخلي و خارجي اين رشته برگزار ميشود.
دبير اجرايي سومين کنگره مشترک قلب و عروق ايران اضافه کرد: در اين کنگره همچنين مباحث مربوط به تشخيص و درمان بيماريهاي قلب و عروق، درمانهاي طبي و جراحي، مداخلات تهاجمي و روشهاي بيهوشي مورد بحث و همانديشي متخصصان قرار ميگيرد.
وي خاطرنشان کرد: تازههاي بيماريهاي عروق کرونر و دريچه قلب، نارسايي قلب، آريتمي هاي قلبي و روشهاي تشخيصي شامل اکوکارديوگرافي، سيتي اسکن و MRI، روشهاي نوين پرفيوژن، رويکردهاي جديد در بخش مراقبتهاي ويژه قلب و جراحي قلب و تازههاي فيزيوتراپي از ديگر مباحث اين کنگره چهار روزه را تشکيل ميدهد.
دکتر ميرزا آقايان با بيان اينکه در اين کنگره متخصصاني از کشورهاي آمريکا، اروپا و کشورهاي منطقه حضور خواهند داشت، افزود: جراحان قلب و عروق، متخصصان قلب و رشتههاي فلوشيپ مربوط به قلب، فلوشيپ بيهوشي قلب، فوق تخصص قلب اطفال، پزشکان عمومي، پرستاران قلب، فيزيوتراپيست هاي قلب و ريه و پرفيوژنيست ها مخاطبان اين کنگره هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]