تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 15 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804565669




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مذاکرات هسته ای،استراتژی هوشمندانه یا تاکتیک زیرکانه


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مذاکرات هسته ای،استراتژی هوشمندانه یا تاکتیک زیرکانه وبلاگ > مسلم، متین - تا آن‌جا که به ایران مربوط می‌شود و بسیار تعجب آور است، عدم توجه به دیپلماسی زیرکانه دیپلمات های ایرانی ست . روحانی و ظریف در بهره‌گیری از ظرفیت سیاسی رهبران و دیپلمات‌های اروپایی برای کنترل تندروها خصوصا در کنگره ، نه تنها به موقع بلکه بسیار دقیق عمل کردند. ولی کار آنهادر کمال تعجب تحت‌الشعاع مسائلی حاشیه‌ای و بی‌اهمیت مانند پیاده‌روی 15 دقیقه‌ای آقایان کری و ظریف و مسائلی از این دست قرار گرفت.

رئیس جمهور حسن روحانی مي‌گويد براي رفع سوءتفاهم‌ها و سرعت بخشيدن به روند مذاكرات اتمي، تهران قدم‌هاي بلندی برداشته، اينك طرف‌هاي مقابل هستند که بايد گام‌هاي مشابهي بردارند و تصمیمات سختی اتخاذ كنند. او این سخنان را درحالی مطرح می‌کند که به نظر می‌رسد تا ماه مارس و نه ماه ژوئن که قبلا پیش‌بینی شده بود، باید تکلیف تقریبا 18 ماه دیپلماسی متفاوت خود در قبال پرونده اتمي ايران را روشن کند، درحالي‌كه تنها 50‌درصد زمين بازي را در اختيار دارد. وزیر خارجه ایران نیز با خوشبینی در موضعي مشابه، نسبت به حصول یک توافق جامع، مشروط به آنچه که وی آن را «اعمال اراده سیاسی طرف‌های مقابل» توصیف مي‌كند ابراز امیدواری کرده است.
بحران اتمی ایران البته موضوع تازه‌اي برای آقای روحانی نيست، اما آنچه امروز او را در برخورد با این پرونده متفاوت كرده، ريسك‌پذيري بالا در سياست داخلي، مقاومت در مقابل مخالفان توافق هسته‌ای و ابتكار عمل در مذاكرات با جامعه بین‌المللی با طرح ایده‌های جدید به‌عنوان یک رئیس‌جمهورواقع گراست. خصوصا در مقایسه با محمود احمدی‌نژاد که نقش بسیار مهمی در ایجاد وضع دشوار و پیچیده کنونی ایفا کرد.
روحاني اکنون از قدم‌هاي مثبت و ظریف از اعمال اراده سیاسی طرف‌هاي مقابل سخن می‌گویند. اماآنها به وضوح مشخص نمی‌کنند برداشتن این قدم و انتظار را از چه کسانی انتظار دارند؟برخی ديپلمات‌هاي غربی نزديك به هيأت‌هاي مذاكره‌كننده مي‌گويند اگر منظورمستقيما طیف اروپایی مذاکره‌كنندگان اتمی است، روحانی و ظریف بهتر می‌دانند اروپا بیشتر به مثابه هیأت همراه ایالات متحده در گفت‌وگو‌ها حاضر مي‌شود و در مقايسه با جايگاه و وزن واشنگتن اگر نه عاملی فرعی، حداکثر عنصری مشورتي و تصميم‌ساز تلقي مي‌شود تا تصميم‌گير. به همين دليل انتظار در پیش گرفتن رفتاری مستقل از سوی آنها در مذاکرات تقريبا تصور و انتظاری غيرممكن به نظر می‌رسد. نكته‌اي كه مطمئنا دستگاه ديپلماسي ايران به آن وقوف کامل دارد. مگر آن‌که ایده‌ای پشت این بیانات مبهم دیپلماتیک نهفته باشد. به اعتقاد پاره‌ای كارشناسان سياسي، روحاني و ظريف مدت‌هاست برخلاف رویه گذشته دیپلماسی به سبک ایرانی و بدون سرو صدای تبلیغاتی ، با زیرکی تمام و هوشمندانه‌ای محتاطانه، ديپلماسي جديد «قرار گرفتن مثبت ميان اروپا و آمريكا» را دنبال كرده و تجربه مي‌كنند. سیاستی كه بر مبنای آن تهران از همکاری و نزدیک شدن با دولت‌های اروپایی بر مبنای اختلافات میان آنها با ایالات متحده به سمت بهره‌گیری از مناسبات نزدیک اروپایی - آمریکایی تغییر مسیر داده و کم‌کم آن را به بخشی از مکانیزم تنظیم‌کننده سیاست خارجی ایران تبدیل کرده و می‌کند. سیاستی که یک نمونه بسیار آشکار آن خنثی‌سازی برخورد‌های چند ماه اخیر كنگره علیه ايران بود، آنگاه که در اواسط ماه ژانویه هم ديويد كامرون و هم وزراي خارجه فرانسه، آلمان و بريتانيا و نیز مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، مشتركا از اعضاي تندرو و عصبانی كنگره درخواست كردند از هرگونه اقدامات عجولانه علیه ایران پرهيز و به دیپلماسی فرصت لازم را بدهند. مواضعی این‌گونه هرچند موقعیت پرزیدنت اوباما را در برابر مخالفان داخلی تقویت کرد؛ اما متقابلا به تقویت جایگاه و دیدگاه‌های رئیس‌جمهوری ایران در حمایت از دیپلماسی به جای تقابل و محور قرار دادن آن در پرونده اتمی و مذاکرات ۱۸ ماه گذشته و ۲ماه پیش رو منجر شد. اکنون دلیلی ندارد باور کنیم این متد در آینده برای تغییر فضای بین‌المللی به نفع ایران کارآمد و موثر نباشد.
اما تا آن‌جا که به خود ایران مربوط می‌شود و برای من بسیار تعجب‌برانگيز شده، بی‌اهمیت جلوه دادن و عدم توجه به این دیپلماسی زیرکانه است. روحانی و ظريف در بهره‌گیری از ظرفیت سياسي رهبران و دیپلمات‌های اروپایی برای کنترل تندروها خصوصا در کنگره و کارشکنی آنها در مسیر مذاکرات، نه تنها به موقع بلکه بسیار دقیق عمل کردند. ولي کار آنهادر کمال تعجب تحت‌الشعاع مسائلي حاشيه‌اي و بي‌اهميت مانند پیاده‌روی 15 دقيقه‌اي آقایان كري و ظريف و مسائلی از این دست قرار گرفت! فراموش نکنیم تا كمتر از 2‌سال پيش محال بود نام ایران در کنگره بدون تصویب یک تحریم جدید مطرح نشود. اما اينك جامعه جهاني در برابر هرگونه تندروي عليه ديپلماسي، دستكم تا ماه مارس از خود مقاومت نشان مي‌دهد. حیرت ‌آور است، موافقان آقای روحانی متوجه اهميت موضوع نیستند، برعكس مخالفان حرفه‌ای و قسم‌خورده او به خوبی می‌دانند چه اتفاق مهمی در شرف وقوع است و کنترل و خلع سلاح سیاسی مخالفان کارکشته گفت‌وگو با ایران خصوصا صدها سناتور متحد قسم خورده دارای چه اهمیت سیاسی و دیپلماتیکی بالایی است. دیپلماسی جدید و بی‌سروصدایی که در ايالات متحده، به‌رغم تلاش‌های شرورانه نخست‌وزیر اسراییل برای سخنرانی 4 مارس در کنگره یا هر اقدام دیگری علیه مصالحه با ایران، قطعا تأثير خود را نشان خواهد داد. [email protected]

کلید واژه ها: حسن روحانی - باراک اوباما -




شنبه 2 اسفند 1393 - 15:53:55





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن