واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۲ب.ظ)
انتشار خروجي کارگروههاي جشنواره امام رضا(ع) به صورت مکتوب رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در کارگروه پژوهشي سيزدهمين جشنواره بينالمللي فرهنگي هنري امام رضا (ع) از انتشار خروجي کارگروههاي جشنواره امام رضا(ع) به صورت مکتوب خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، کارگروه پژوهشي سيزدهمين جشنواره بينالمللي امام رضا (ع) با حضور محمدرضا جوادي يگانه رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات و رئيس کارگروه پژوهشي جشنواره، سيدجواد جعفري مديرعامل بنياد بينالمللي امام رضا (ع)، سيد مجتبي رضوي طوسي، معاون پژوهشي پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، علي سروري مجد دبير کارگروه پژوهشي جشنواره و هشت نفر از مديران جشنواره و ناظران در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
در ابتداي اين نشست جوادي يگانه با برشمردن اهميت برپايي جشنواره امام رضا (ع) گفت: اين جشنواره مايه فخر ايرانيان است و وظيفه ما اين است که تصوير صحيحي از امام رضا (ع) ارائه دهيم، اين کار سهل ممتنع است و حساسيتها و دشواريهاي خاص خود را دارد، در اين پنج ـ شش ماه ما چند جلسه برگزار کرديم که پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات نيز قبول کرده که وظايفي را بر عهده بگيرد.
جوادي يگانه با اشاره به اينکه پژوهش و کتاب سازي کار دشواري نيست، ادامه داد: از 65 هزار عنوان کتابي که سالانه منتشر ميشود، بسياري از آنها کتاب سازي است. بايد مراقب باشيم تا به نام فرهنگ رضوي کار اشتباه صورت نگيرد، در اين جلسهها نيز نقد جامعه، مجموعه و ... نيز صورت گيرد.
وي در ادامه يادآور شد: بر اساس آنچه در دستور کار داريم همه نهادها بايد طرح و برنامه خود را ارائه دهند، مسوولان ميتوانند براي مقالات اقدام و دستور مقالات را سفارش دهند اگر بشود حمايت انجمنهاي علمي را بگيريم تا يافتههاي پژوهش در جريان علم حضور يابند و گرنه خيلي همايشها هستند که در کشور فراموش ميشوند.
رئيس پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، کسب درجه علمي ـ پژوهشي توسط فصلنامه فرهنگ رضوي را اتفاق مبارکي قلمداد کرد و افزود: با اين حال داوري مجلات الان دشوار است و جديترين موضوع اينکه چاپ مقاله هم بايد علمي و پژوهشي باشد، در هر حال اين فضا فرصت خوبي است که يافتههاي جشنواره را به جامعه ارائه کنيم.
جوادي يگانه تأکيد کرد: تشکيل اتاق فکر و تهيه گزارش مکتوب از پيشنهادهاي آن را بايد جدي بگيريم، همچنين در استفاده از ظرفيت دانشگاهها، حوزهها و نهادها ميتوانيم بخشي هم براي مقالات غير داوري در نظر بگيريم و يک بخش را به دانشجويان اختصاص دهيم.
در ادامه نشست سيدجواد جعفري با تشکر از رياست پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات گفت: جناب آقاي جوادي با همه اشتغالات علمي و اجرايي قبول کردند که در اين جلسات باشند، بنده روزي خدمت وزير محترم فرهنگ و ارشاد اسلامي رفته بودم و درباره کارهاي جشنواره توضيح ميدادم ايشان تأکيد کردند که يا کاري نکنيم يا کار فاخر ارائه دهيم.
وي با طرح دو سؤال درباره فعاليتهاي جشنواره امام رضا (ع) گفت: طبق دستورالعمل وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به اعضا، بنياد هر کاري در حوزه جشنواره ميخواهد، انجام دهد بايد در کارگروهها زير نظر معاونين وزير پيش برود، ما هم همين کار را انجام ميدهيم.
دبير جشنواره امام رضا (ع) اظهار داشت: حاصل کارگروههاي جشنواره به صورت کتاب منتشر ميشود که ميانگين ماهانه دو عنوان اثر در اين رابطه منتشر ميشود که خودش کمسابقه است، دو سؤال اينجا مطرح ميکنم؛ نخست اينکه بايد بي انديشيم براي ارتقاي برنامهها چه کنيم و دوم اينکه براي اثربخشي چهکار انجام دهيم؟
همچنين در ادامه اين نشست رضوي طوسي عنوان کرد: بحث نظارت در هر حوزه تأليف کتاب و ... است، در اين جشنواره نگاهمان اين است که بنياد بين المللي امام رضا (ع) از ما نظارت بخواهد ما هم انجام ميدهيم، پس ما در چينش برنامه دخالتي نداريم، يک بحث هم اين است که مجري با بازرسي نبايد ارتباط داشته باشد يعني؛ ناظر بايد کار خود را انجام دهد، بنابراين ما به لحاظ نظارتي قويتر از پيش جلو ميرويم.
سروريمجد نيز با بيان اينکه در سالهاي اخير 45 اثر پژوهشي توليدشده که از اين تعداد 35 اثر منتشر و برخي چاپ مجدد شده است، گفت: شش اثر و 10 طرح پژوهشي نيز در مرحله پژوهش و انتشار است، جمعا هشت اداره کل و سازمان و 13 دانشگاه نيز با همت معاونت وزارت علوم، تحقيقات و فناوري در همايشها حضور دارند.
وي با ارائه چند پيشنهاد تذکر داد: بايد هر يک از مديران بتوانند براي فعاليت خود درجه علمي ـ پژوهشي قائل باشند، همچنين سالهاي پيش تجربه شده که چاپ چکيده مقالات قبل از همايش و چاپ مقالات سفارشي و پاياننامههاي ارشاد مورد حمايت قرار بگيرد.
همچنين پيشنهادي سال گذشته مطرح شد که در ميان خود همايشها نيز برترينها را مورد استفاده قرار دهيم و از مشارکت دانشگاهها نيز استفاده کنيم، برپايي کارگاههاي روش تحقيق و نمايشگاه کتب در حاشيه همايشها و انتشار مقالات در اين راستا بااهميت است.
در ادامه اين مراسم اعضاي حاضر از جمله ابوالفضل خوشمنش از وزارت علوم، علي حجتي از استان قم، سعيد نوريان از استان اردبيل، صمد مؤمني از تهران، زهرا شاهي از استان زنجان و علي هاشمي به عنوان ناظر و حجتالاسلام فقيه اسفندياري از هيأت علمي بنياد بين المللي امام رضا (ع)، به بيان پيشنهادها و گزارش کار از فعاليتهاي خود پرداختند.
توجه به نگاه تخصصي، رعايت التزامات جشنواره امام رضا (ع)، ارتباط بيشتر پژوهش با سطح جامعه، مشارکت مادي و معنوي استانها با بنياد امام رضا (ع)، توجه به وضعيت امامزادگان در سطح کشور، طراحي اتاق فکر و توجه به نظارت و تحقق مطالبات بنياد امام رضا (ع) و غفلت نورزيدن از اهداف اوليه، چاپ و انتشار مقالات و ارتقاء علمي مهمترين آنها است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]