واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اصرار غرب برای قانونی جلوه دادن تروریسم در لیبی تهران - ایرنا - ناظران سیاسی معتقدند که انفجارهای تروریستی دیروز (جمعه) "داعش" در شهر "القبه" در شرق لیبی که دهها کشته و زخمی بر جای گذاشت، در راستای اصرار غرب به قانونی جلوه دادن گروههای تروریستی در این کشور به عنوان جایگزینی برای دولت قانونی لیبی صورت گرفته است.
به گزارش شبکه خبری "اسکای نیوز"، تلاش های وزیر خارجه لیبی در هفته گذشته در نیویورک برای برداشتن تحریم تسلیحاتی ارتش این کشور با مخالفت آمریکا، انگلیس و قطر به بهانه ضرورت ایجاد "دولت وحدت ملی" به عنوان جایگزینی برای دولت قانونی لیبی که نشات گرفته از مجلس منتخب مردمی است، مواجه شد.
این شبکه خبری افزود: غربیها و متحدان عرب آنها ادعا می کنند که نگران افتادن سلاح های ارسالی به دست گروه های تروریستی در لیبی هستند، اما مثل اینکه غرب فراموش کرده که مداخله نظامی چهار سال پیش آنان در لیبی منجر به ظهور گروههای تروریستی در این کشور شده است.
پروفسور "فواز گرگس" استاد روابط بین المللی دانشگاه لندن در این ارتباط گفت: غرب می خواهد بحران لیبی را به مرجع دیگری شاید سازمان ملل، بکشاند در حالی که گروه تروریستی "انصار الشریعه" همان گروه تروریستی است که سفیر آمریکا در "بنغازی" را در سال 2012 ترور کرد.
گرگس در گفت وگو با اسکای نیوز افزود: غرب آماده همکاری با "شیطان" در رابطه با بحران لیبی است، به همین دلیل "اخوان المسلمین" را بخشی از حوادث لیبی می داند و اصرار به مشارکت آنها در قدرت در این کشور دارد.
وی ادامه داد که آمریکا، انگلیس، قطر و ترکیه، دولت قانونی لیبی را که گروههای تروریستی مسلح آن را مجبور به خروج از طرابلس و عزیمت به "طبرق" کرد، نادیده می گیرند.
گرگس افزود: تلاش ها و اصرار غرب به بهانه تشکیل دولت وحدت ملی در لیبی با هدف مشارکت دادن گروههای تروریستی در حکومت صورت می گیرد.
اسکای نیوز افزود که این تلاش ها در مذاکرات الجزایر که با حمایت قطر و ترکیه شکل گرفت، به شکست انجامید. پس از آن نیز گفت و گوی طرفهای مختلف در کشور مغرب آغاز شد که دولت قانونی لیبی آن را تلاش برای کنار گذاشتن این دولت عنوان کرده است .
رییس ستاد نیروی هوایی ارتش لیبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی "فیسبوک" نوشت: می خواهیم شما را از آنچه که در این لحظات مشخصا در میز مذاکراتی که در مغرب به همت کشورهای غربی و هماهنگی "برناندینو لیون" نماینده سازمان ملل در لیبی در حال برگزاری است، مطلع کنیم و آن عبارت است از تشکیل حکومت توافقی طی یک هفته و استفاده از نیروهای "فجر لیبی" که قانونی جلوه داده شده اند تا در جنگ علیه داعش در خاک لیبی، از آنها استفاده شود.
وی افزود: آنها می خواهند هر شخصیت نظامی لیبی را که مستقل از کشورهای غربی -اروپایی برای تشکیل ارتش قوی، پیشرفته و مستقل در لیبی برنامه ریزی می کند، از صحنه خارج کنند.
وی ادامه داد که غرب می خواهد قدرت را از دست مجلس منتخب مردم لیبی خارج سازد.
لیبی از زمان سقوط حکومت "معمر قذافی" دیکتاتور معدوم این کشور، دستخوش ناآرامی بوده است.
نزاع قدرت در لیبی در حال حاضر بین گروههای مختلف در جریان است و دو دولت موازی در این کشور حاکمیت دارد .
خاورم**1453**1651
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]