تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 8 مهر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819093146




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- منابع انگلیسی: مداخله غرب منجر به هرج و مرج در لیبی شد


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: منابع انگلیسی: مداخله غرب منجر به هرج و مرج در لیبی شد لندن – ایرنا- تحولات اخیر لیبی بویژه سربریدن 21 قبطی مصری توسط گروه تروریستی داعش در حومه شهر"سرت" لیبی، بار دیگر سبب مطرح شدن پرسش های جدی در انگلیس، درباره نقش تخریبی مداخله غرب در بروز هرج و مرج در این کشور واقع در شمال آفریقا شده است.


به گزارش ایرنا، "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس ازجمله رهبران غربی بود که بدنبال سرنگونی "معمرقذافی" دیکتاتور لیبی، در اکتبر سال 2011 میلادی که پس از مداخلات گسترده غربی ها صورت گرفت، از سرنگونی قذافی به عنوان یک "پیروزی" نام برد.
کامرون نخست وزیرانگلیس در سال 2013 میلادی نیز پس از دیداری غیرمنتظره از لیبی که برای دومین بار از زمان سقوط قذافی صورت می گرفت، ادعا کرد: "در ساخت کشور جدید لیبی، شما دوستی بزرگتر از انگلیس ندارید و ما در کنار شما گام به گام ایستاده ایم."
وی پس از دیدار با رییس جمهوری و نخست وزیر لیبی در یک کنفرانس خبری در طرابلس، از تحولات دوران پس از قذافی در لیبی، ابراز خرسندی کرد و گفت: دولت انگلیس همیشه در کنار دولت و مردم لیبی خواهد ایستاد.
کامرون همچنین ضمن تاکید بر آمادگی کشورش برای مقابله با ˈگروه های تروریستیˈ در شمال و غرب آفریقا، قول داده بود که به آموزش 15 هزار نیروی قوی لیبیایی برای کنترل این کشور، کمک کند.
براساس گزارش های منتشر شده ، تا نوامبرسال گذشته تعداد کمی از نیروهای لیبیایی در کمبریج مشغول آموزش نظامی بوده اند که بعد از افشای رسوایی جنسی از سوی برخی از آنها، این نیروها به کشورشان بازپس فرستاده شدند.
شبکه اسکای نیوز دوشنبه گزارش داد: مداخلات انگلیس در لیبی که با استقبال کامرون مواجه شد، حالا به نظر می رسد بیشتر در حد و اندازه "یک فاجعه" در سیاست خارجی است.
اسکای نیوز افزود: انگلیس در مدیریت انتقال سیاسی در لیبی بعد از قذافی بسوی کشوری قوی ، باثبات و صلح آمیز شکست خورده است.
این شبکه افزود: انگلیس و شرکایش در ناتو ممکن است موفق به پیروزی در جنگ و سرنگونی قدافی شدند، اما این مداخله سبب بروز هرج و مرج و خشونت در لیبی شده است.
به گزارش این شبکه تلویزیونی، دیده نشدن یک جایگزین سیاسی برای پر کردن خلاء ناشی از سرنگونی معمر قذافی، سبب شد که این کشور به خشونت و ناآرامی سوق پیدا کند.
به گزارش این شبکه خبری، بجای برقراری صلح و ثبات در لیبی، این کشور درحال حاضر مبدل به بهشتی امن برای تروریست ها و قاچاقچیان اسلحه و پناهندگان، درآمده است.
اسکای نیوز افزود: در حال حاضر سیاسیون در لیبی شکست خورده اند و بدلیل ترس از ترورهای سیاسی و اشغال طرابلس در ماه آگوست گذشته به دست گروه های شبه نظامی و قبیله ای، دولت و پارلمان قانونی لیبی به شرق این کشور منتقل شده است.
براساس این گزارش، هزاران تن از پناهندگان سوری و لیبیایی در حال حاضر تلاش می کنند با عبور از دریای مدیترانه خود را به ایتالیا برسانند.
اسکای نیوز افزود: انتشار ویدیویی که در آن سر بریدن 21 کارگر مسیحی مصری توسط شبه نظامیان داعش به نمایش درآمده، نشانگر بخشی از اتفاقاتی است که دراین کشور در حال رخ دادن است.
این شبکه تلویزیونی با اشاره به شباهت نتایج مداخلات غرب در لیبی همانند فرجام مداخلات آنها در عراق، افزود: درحال حاضر رهیافت "بوش و بلر" در قبال عراق ( تجاوز سال 2003 میلادی ) بدلیل بروز ناآرامی در این کشور از جمله پدیده داعش بیش از پیش مورد انتقاد قرار گرفته است.
بگزارش این شبکه تلویزیونی ، "کریستوفر مایر" سفیر پیشین انگلیس در آمریکا ( 1997 تا 2003 میلادی) در سال گذشته میلادی درباره تجاوز نیروهای آمریکایی و انگلیس به عراق در سال 2003 میلادی، گفت که " ما در حال برداشت ( محصول ) چیزی هستیم که در سال 2003 میلادی تخم آن را پاشیدیم "، هر چند "تونی بلر" نخست وزیر پیشین انگلیس بر این باور است که گسترش داعش درعراق به این خاطر است که لندن به اندازه کافی در منطقه مداخله نکرد.
براساس این گزارش ، تونی بلر در مقاله ای که در اواخر سال گذشته میلادی منتشر ساخت، گفت که شرایط کنونی عراق به این دلیل است که غرب در اقدام در سوریه شکست خورد و اجازه داد که تروریست ها در آنجا رشد یافته و قدرتمند شوند.
اسکای نیوز با اشاره به سقوط دیکتاتورها در لیبی، تونس، مصر، یمن گفت: سقوط این افراد سبب خلاء قدرتی شد که بجای صلح و دمکراسی، توسط کسانی که خونریزتر و بی رحمانه تر از هر کس دیگری بودند، پر شد.
لیبی از اکتبر سال 2011 میلادی که حکومت معمر قذافی ساقط شد، فاقد دولت مرکزی قدرتمند است و گروه های مسلحانه در بخش های مختلف آن فعالیت دارند.
کشور لیبی پس از سقوط "معمر قذافی " با بحران حضور تروریست های تکفیری و شبکه القاعده مواجه شده است.
گروه هایی که در سقوط قذافی نقش داشتند، نیز خواهان سهم بیشتری از دولت لیبی شده اند که این شرایط وضعیت را در این کشور بغرنج کرده و آن را در آستانه یک جنگ داخلی تمام عیار قرار داده است .
منابع محلی لیبی اعلام کرده اند که داعش پس ازسوء استفاده از خلا، امنیتی و استقرار در چند منطقه شهر سرت واقع در 500 کیلومتری شرق طرابلس، شهر سرت را مرکز ولایت خود خوانده، نامیده است.
اروپام** 4** 1552



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن