واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: در راستای حفاظت و نگهداری از آثار فرهنگی در آستان قدس رضوی صورت گرفت دیجیتالسازی 496 نسخه کتاب خطی دانشگاه فردوسی مشهد در کتابخانه مرکزی خبرگزاری پانا: در راستای حفاظت و نگهداری از آثار فرهنگی، 496 نسخه از کتب خطی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در کتابخانه مرکزی آستانقدس رضوی دیجیتالسازی شد.
۱۳۹۳ شنبه ۲ اسفند ساعت 11:50
به گزارش خبرگزاری پانا به نقل از روابط عمومی و امور بینالملل سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، رئیس اداره مخطوطات این سازمان با اعلام این خبر گفت: «در بهمنماه سال جاری، تعداد 496 نسخه از کتب خطی دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد، در کتابخانه مرکزی آستانقدس رضوی، پس از اسکن، آفتزدایی و گردگیری، دیجیتالسازی شد».
سید محمدرضا فاضل هاشمی ادامه داد: پیش از این نیز کار دیجیتالسازی کتب کتابخانه دانشکده ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد به صورت متفرقه در این مرکز انجام گرفته بود و این بار این دانشکده مجموعه زیادی از کتب خطی را برای دیجیتالسازی به کتابخانهمرکزی آستانقدس رضوی سپرد که همه به صورت رنگی و با کیفیت بالا دیجیتالسازی و نسخه پشتیبان تهیه و به کتابخانه دانشگاه تحویل داده شد.
وی در این باره افزود: در جریان دیجیتالسازی این نسخهها، تمام امور از آفتزدایی و گردگیری تا دیجیتالسازی، و حتی انتقال کتب از دانشگاه به این مرکز و بالعکس، توسط نیروهای کتابخانه آستانقدس رضوی انجام گرفت و در حال حاضر یک نسخه از فایل دیجیتال آن در دانشگاه و یک نسخه از آن در بخش منابع دیجیتالی کتابخانه مرکزی آستانقدس موجود است.
فاضل هاشمی با اشاره به اینکه دانش دیجیتالسازی، در کتابخانهآستانقدس رضوی بومی شده است، تصریح کرد: بخش میکروفیلم کتابخانه مرکزی آستانقدس، از سال 1351 کار خود را با تهیه میکروفیلم از نسخههای نفیس شروع کرد و از سال 1388 تاکنون به طور گسترده در حال دیجیتالسازی است که تبدیل حدود 2000 کتاب به میکروفیلم و فایل دیجیتال، از مهمترین اقدامات این بخش است.
وی، دیجیتالسازی برونسازمانی را از دیگر اقدامات بخش میکروفیلم این سازمان دانست و اضافه کرد: دیجیتالسازی برونسازمانی از سال 90 در این مرکز در حال انجام است که از آن جمله، دیجیتالسازی آثار ارزشمند کتابخانههایی همچون حضرت شاهچراغ شیراز، کتابخانه خوانسار، لار، کاشان، بیرجند و کتابخانه عمومی اصفهان به صورت رایگان در محل و تهیه نسخه پشتیبان از آنها را میتوان نام برد.
در پایان رئیس اداره مخطوطات این سازمان، خطاب به مجموعهدارها و کتابداران سراسر کشور اعلام کرد: در راستای توسعه منابع نفیس و دیرپای فرهنگ غنی اسلامی و حفاظت و نگهداری از میراث مکتوب بشری، کتابخانه مرکزی آستانقدس رضوی طرحی را از سال 1391 به اجرا درآورده که در راستای آن مجموعههای خطی و چاپسنگی را بطور رایگان دیجیتالسازی میکند و در جریان این امر تمام هزینهها حتی انتقال منابع، با هزینه این سازمان انجام میگیرد و در نهایت یک نسخه دیجیتال از این منابع، جهت استفاده محققین در کتابخانه مرکزی آستانقدس حفظ میشود.
گفتنی است که در حال حاضر 176 هزار عنوان فایل دیجیتال از نسخههای خطی، چاپ سنگی و چاپ نفیس کتابخانه مرکزی آستانقدس، کتابخانههای وابسته و کتابخانههای برونسازمانی این سازمان تهیه شده ودر کتابخانهمرکزی آستانقدس رضوی موجود است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]