تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843383479




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مدیریت هزینه و اصالت فعالیت، کلید تحول اقتصادی - دکتر فرزاد بزرگی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیریت هزینه و اصالت فعالیت، کلید تحول اقتصادی - دکتر فرزاد بزرگی تحول اقتصادی مستلزم اصلاح و بهبود الگوهایی مانند الگوهای تولیدی، اقتصادی و توزیعی می باشد و کلید تحول اقتصادی در الگوهای مذکور بر « مدیریت هزینه » متمرکز می باشد که اگر به خوبی هدایت و کنترل شود، تحول اساسی در اقتصاد ملی ایجاد می نماید. به طوریکه، منجر به «افزایش تولید ملی» ، «توزیع عادلانه منابع» ، «تثبیت قیمتها»، «کاهش نرخ بیکاری» و «تقویت پول ملی» می شود.


جمهوری اسلامی ایران براساس الگوی اقتصاد مقاومتی و لزوم اجرای آن برای برخورداری از اقتصادی پویا و کارآمدتر، بیش از گذشته نیازمند بازشناخت علمی حوزه های عملیاتی و تطابق دادن آن با ضروریات و نیازهای کشور در این بخش است.
*اثر هزینه ها برساختارمالی و اقتصادی
به صورت کلی، رویدادهای مالی و اقتصادی، ازیک معادله دو طرفه، که یک طرف آن، عوامل ورودی یا « درآمد ها » و طرف دیگر آن، عوامل خروجی یا « هزینه ها » می باشد، تبعیت می کنند. با فرض ثابت بودن درآمدها، هر قدرکه هزینه ها به صورت عقلایی و سنجیده انجام گردد، امکان دستیابی به « سودآوری» ، « پس انداز » و « رشد اقتصادی » بیشتر و برعکس، هر مقدار که هزینه های غیرعقلایی و نسنجیده انجام شود، زمینه و شرایط را برای « زیان دهی» ، « ایجاد بدهی » و « ورشکستگی » بیشتر فراهم می سازد. بنابراین، همانگونه، برای کسب درآمد، به فعالیتهای عقلایی و هدفمند نیاز است، در پرداخت هزینه ها، نیز ضرورت دارد ، دقت و هوشیاری لازم به عمل آید.
برخی اشخاص حقیقی یا حقوقی با یک تصمیم زیرکانه یا مخاطره آمیز به درآمد قابل توجه ای دست می یابند، ولی ممکن است به دلیل تصمیمات عجولانه و بدون هدف یا غیرعقلایی، متحمل هزینه هایی شوند که از درآمد کسب شده آنها بیشتر گردد. بدین منظور در ابتداء سعی شده است، تعریفی از مدیریت هزینه به عنوان یک روش عالمانه ارائه گردد و سپس مشروعیت و مقبولیت هزینه توضیح داده شده است و در ادامه، هزینه یابی با نگرش راهبردی و ماهیت هزینه براساس نوع فعالیت بر پایه فعالیت های اصالت دار و فعالیتهای بی اصالت ارائه می گردد تا براین اساس، ماهیت هزینه ها شناسایی شده و درجهت مدیریت بر آنها، تصمیم گیری گردد.
*مدیریت هزینه به عنوان یک روش عالمانه
برنامه ریزی، سازماندهی و نظارت بر وجوهی که به صورت نقدی یا تعهدی بابت تملک یا ساخت دارائیها و یا خرید کالا و خدمات، صورت می گیرد تا منجر به خلق ارزش و ایجاد رضایت شود را « مدیریت هزینه » می گویند. مدیریت هزینه یک نوع انتقال منافع است. به عبارت دیگر، وقتی در یک فرآیند اقتصادی، در مقابل منافعی که از دست می رود یا وجوهی که پرداخت می شود یا تعهدی که صورت می گیرد، منافع دیگری بدست آید، این یک روش منطقی و عالمانه می باشد. هزینه ها می توانند به صورت جاری یا سرمایه ای، مالی یا غیر مالی، مستمر یا غیر مستمر، منقول یا غیر منقول، تحقق یابد.
*مشروعیت و مقبولیت هزینه
« مشروعیت هزینه » بر استفاده منطقی، قانونی و موثر از منابع تاکید دارد که موجبات رشد اقتصاد ملی، تقویت نظام مالی و اصلاح الگوی مصرف را فراهم می سازد. به عبارت دیگر، مشروعیت هزینه، بر رعایت قوانین و مقررات و « مقبولیت هزینه » نیز بر اخلاق حرفه ای و پذیرش افکار عمومی تاکید دارد. بنابراین، هزینه ها درصورتی، می توانند ارزش اقتصادی واجتماعی بوجود آورند و ازمشروعیت ومقبولیت برخوردارباشند که برنامه ریزی، سازماندهی و اجرای فعالیتها و عملیات، در چهارچوب عقل و منطق و مبتنی بر اصول اخلاقی باشد.
*هزینه یابی با نگرش راهبردی
هزینه یابی با نگرش عملیاتی، بیشتر از بعد شناسایی هزینه ها مورد توجه قرار می گیرد و تلاش می شود تا هزینه ها به صورت استاندارد و در قالب اصول پذیرفته شده حسابداری درصورتهای مالی ثبت و منعکس گردد.
ازجمله، مهمترین روشهایی که برای طبقه بندی هزینه ها متداول می باشند، می توان به طبقه بندی: « برمبنای سطح ارتباط » مثل: مواد مستقیم و غیرمستقیم، « بر مبنای حجم فعالیت » مثل: ثابت و متغیر، « برمبنای دوره انتفاع» مثل: جاری و سرمایه ای، « برمبنای دوایر سازمانی» مثل: تولیدی، اداری و فروش و « برمبنای جریان عملیات» مثل: عملیاتی و غیرعملیاتی، اشاره نمود. در هزینه یابی با نگرش راهبردی، هزینه ها « بر مبنای موضوع فعالیت» یا « اصالت فعالیت » و ارزش افزوده ای که بوجود می آید یا تاثیراتی که درکیفیت زندگی ایجاد می نماید، مورد سنجش و ارزیابی قرار می گیرد. در حقیقت، با این شیوه، مشروعیت و مقبولیت هزینه ارزیابی می گردد.
*ماهیت هزینه براساس نوع فعالیت
فعالیت هایی که در سطح اقتصاد خرد به منظور تامین نیازهای اولیه یا زیستی و نیازهای اجتماعی و درسطح اقتصاد کلان نیز، برای ایجاد رفاه و بهداشت عمومی، حفظ محیط زیست، ساخت و تولید، آموزش عمومی، زیرساخت های عمومی و امور زیربنایی صورت می گیرد، فعالیت های اصالت دار تلقی می شوند.
وجوهی که در فعالیت های اصالت دار پرداخت یا تعهد می شود، از نظر ماهیت هزینه ای، اصالت دار هستند. به طور مثال: فعالیت یک شرکت یا سازمان، در صورتی، اصالت دار تلقی می شود که از یک سو، اقدامات خود را به صورت منطقی، قانون مند و در چارچوب ماموریت و اساسنامه خود انجام دهد و از سوی دیگر، جامعه نیز از منافع آن منتفع گردد و یا لااقل، دچار ضرر و زیان نگردد. برعکس آن، فعالیتهایی که مطابق با شاخص های مذکور نمی باشند، به عنوان فعالیت های بدون اصالت تلقی شده و از نظر ماهیت هزینه ای، اصالت دار نیستند.
*مدیریت بر هزینه های اصالت دار
هزینه های مربوط به فعالیتهای اصالت دار، مشروعیت و مقبولیت دارند. انجام این نوع هزینه ها امری حیاتی، قانونی و اجتناب ناپذیرند و نمی توان آنها را حذف نمود یا نادیده گرفت. بلکه، باید آنها را مدیریت وکنترل نمود. از آنجاکه نیازهای بشری نامحدود و منابع درآمدی نیز محدود می باشد. بنابراین، باید بین درآمد و هزینه، تعادل و توازن منطقی وجود داشته باشد که بودجه بندی ابزاری است که بین منابع و مصارف، این تعادل منطقی را برقرار می سازد.
هزینه هایی مثل: هزینه کیفیت زندگی، آموزش، تحقیق و توسعه، ساخت و تولید، زیر ساخت های اقتصادی و اجتماعی، هزینه های اصالت دار می باشند. در اجرای فعالیتهای اصالت دار، هزینه هایی که در اثر بی نظمی، کم کاری، تشریفات اداری درحد افراط، اسراف کاری، اشتباه کاری و نظایر آن، ایجاد می شود، ضرورت دارد تا با برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت موثر و کافی، مدیریت و هدایت شود تا هزینه ها کاهش یابد یا صرفه جویی حاصل گردد.
*مدیریت بر هزینه های بی اصالت
پرداخت هایی که برای فعالیتهای بی اصالت صورت می گیرند، مشروعیت و مقبولیت ندارد. زیرا انجام این نوع هزینه ها، غالبا،ً نزد جامعه، غیر قابل قبول و غیرقانونی می باشند. لذا کاهش یا صرفه جویی در هزینه های بی اصالت، معنی و مفهوم ندارد، بلکه، مدیریت باید درجهت حذف این گونه هزینه ها، تلاش نماید. هزینه های بی اصالت در سطح اقتصاد خرد و کلان موجب اتلاف منابع، از دست دادن فرصت ها و هدر دادن سرمایه می گردد. هزینه هایی مثل: هزینه قانون شکنی، دوباره کاری، تاخیرات عمدی، فعالیتهای مجرمانه، ازجمله هزینه هایی هستند که اصالت ندارند و ضرورت دارد تا مدیریت برای حذف آنها اقدام نماید.
*مدرس دانشگاه
اول**



02/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن