تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):علم میراث گرانبهائی است و ادب لباس فاخر و زینتی است و فکر آئینه ای است صاف.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803129842




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- سرنوشت کاخ سفید در انتخابات 2016 و راهبرد دمکرات ها - افشار دارابی*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرنوشت کاخ سفید در انتخابات 2016 و راهبرد دمکرات ها - افشار دارابی* کمتر از 17 ماه به انتخابات سال 2016 برای انتخاب چهل و پنجمین رییس جمهور آمریکا، جمهوریخواهان حداقل با 9 نامزد احتمالی در رقابت های درون حزبی با انگیزه و پرتحرک نشان می دهند اما به نظر می رسد دمکرات به دنبال ورود هدفمند و حساب شده به این عرصه از رقابت هستند و دیرتر وارد صحنه خواهند شد.


جمهوریخواهان به دلیل تسلط بر کنگره و همچنین ضعف ساختاری دولت اوباما درعرصه سیاست داخلی و خارجی طی شش سال گذشته که موجب رویگردانی افکارعمومی این کشور شده است به پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آتی نیز بسیار خوشبین و امیدوارند.
دمکرات ها با توجه به شهرت هیلاری کلینتون و جوبایدن (دو نامزد احتمالی حزب) به وی‍ژه کلینتون که از نظر حزبی به راحتی می تواند منابع مالی مورد نیاز برای پیروزی در انتخابات آتی را جمع آوری کند، دیرتر وارد عرصه انتخابات های درون حزبی خواهند شد.
هیلاری کلینتون به رغم داشتن محبوبیت و نفوذ در میان طرفداران دمکرات ها با چندین مشکل درون حزبی و رقابت با نامزد نهایی حزب رقیب روبرو است.
در داخل حزب دمکرات موضوع فعالیت های اقتصادی خانواده هیلاری کلینتون و همچنین بیماری که در ماههای پایانی مسوولیت به عنوان وزیر خارجه آمریکا به آن مبتلا شد، می تواند برای رقبای درون حزبی جذاب و سودمند باشد.
هرچند که کلینتون در دو سال گذشته به صورت منظم و متعدد در نشست های مختلف حضور داشته و به رقبای درون حزبی اجازه برجسته شدن را نداده است ولی در صورت انتخاب به عنوان نامزد اصلی دمکرات ها، حادثه بنغازی که سبب کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی و به یک چالش بزرگ بین کاخ سفید و کنگره منجر شد، می تواند به یکی از کلیدی ترین و اساسی ترین مسئله برای ناکارآمد جلوه دادن حزب دمکرات و شخص کلینتون توسط جمهوریخواهان و نامزدهای این حزب تبدیل شود.
حادثه بنغازی چالش بین کاخ سفید و کنگره را تا مرحله ای پیش برد که اوباما مجبور شد از معرفی سوزان رایس نماینده سابق آمریکا در سازمان ملل به عنوان وزیر خارجه و جانشینی هیلاری کلینتون صرف نظر و جان کری را معرفی کند، زیرا جمهوریخواهان کنگره معتقد بودند رایس در یک برنامه تلویزیونی درخصوص علل حادثه بنغازی و کشته شدن سفیر این کشور در لیبی دروغ گفته است.
بعد از هیلاری کلینتون از جوبایدن معاون کنونی اوباما به عنوان اصلی ترین گزینه دمکرات ها در انتخابات 2016 نام برده می شود. وی به رغم صراحت لهجه که در آمریکا به عنوان ویژگی مثبت دیده می شود، محبوبیت چندانی بین طرفداران حزبش ندارد و امکان موافقیتش به مراتب کمتر از کلینتون تخمین زده می شود.
اما جمهوریخواهان که همواره منابع مالی خوبی دارند و شرکت های بزرگ اسلحه سازی و بنگاه های بزرگ اقتصادی به صورت سنتی از نامزد این حزب حمایت می کنند، بعد از یک دوره هشت ساله دوری از قدرت، نشاط و انگیزه بیشتری برای پیروزی در انتخابات پیش رو دارند.
تاکنون از اسکات واکر، جب بوش، رند پول، سارا پیلین، مایک هاکبی، دکتر بن سورن، کریس کریسی و ... به عنوان نامزدهای مطرح جمهوریخواهان برای حضور در رقابت های درون حزبی نام برده می شود.
اسکات واکر فرماندار ایالت ویسکانسین که به عنوان یکی از اصلی گزینه های حزب جمهوریخواه نام برده می شود توانسته است در آخرین نظر سنجی ها، بیش از 20 درصد آرای سوال شوندگان از ایالت کالیفرنیا را که کلیدترین ایالت به لحاظ شمارش آرا بر اساس الکترال کالج محسوب می شود به دست آورده است.
کریس کریسی فرماندار ایالت نیوجرسی یکی دیگر از گزینه های اصلی جمهوریخواهان در انتخابات درون حزبی محسوب می شود، هر چند که عملکرد مدیریتی او در نیوجرسی بشدت مورد انتقاد مردم است و برخی از مسایل حاشیه ای از جمله اتهام اختلاس مالی در موضوع بودجه توفان سهمگینی که در سال 2012 اتقاق افتاد، منجر به کاهش محبوبیت او شد.
جب بوش فرماندار سابق فلوریدا و برادر جرج دبیلو بوش یکی دیگر از گزینه های مطرح جمهوریخواهان در انتخابات درون حزبی است، هر چند که به رغم نفوذ و محبوبیتی در میان شخصیت های تاثیرگذار حزبش دارد، سیاست های جنگ طلبانه برادرش بر احتمال موفقیت او سایه افکنده است.
مایک هاکبی فرماندار سابق آرکانزاس که بر اساس آخرین نظر سنجی موسسه گالوب همراه هیلاری کلینتون محبوبترین چهره های سیاسی برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 به حساب می آید و در نظر سنجی صورت گرفته در ایالت کالیفرنیا 10.7 درصد آرای نظر سنجی ها را به خود اختصاص داده، از دیگر نامزدهای مطرح جمهوریخواهان به شمار می رود.
بن کارسون جراح و متخصص مشهور آمریکایی و از مخالفان جدی طرح بیمه درمانی اوباما که شخصیت های محبوب محافظه کاران و نهضت تی پارتی محسوب می شود، دیگر نامزد مطرح جمهوریخواه در رقابت های درون حزبی است.
رند پل فرزند سناتور ران پل با اتخاذ شیوه ای مدرن طی شش ماه گذشته توانسته است محبوبیت زیادی بین شخصیت های جمهوریخواه پیدا کند و به عنوان قوی ترین نامزد اصلی این حزب شهرت یافته است.
سارا پیلین فرماندار سابق ایالت آلاسکا که در مبارزات انتخاباتی سال 2008 از سوی جان مک کین به عنوان معاون رییس جمهور انتخاب شد به عنوان یکی دیگر از گزینه های جمهوریخواهان در مبارزات انتخاباتی درون حزبی نام برده می شود هر چند که دو موضوع روابط نامشروع و اختلاس بر زندگی شخصی او سایه افکنده و باعث کاهش شدید محبوبیت او است.
انتخابات درون حزبی بین دو حزب دمکرات و جمهوریخواه معمولا از 17 الی 18 ماه مانده به شروع انتخابات ریاست جمهوری شروع شده و معرفی گزینه نامزد نهایی دو حزب در یک پروسه طولانی و طاقت فرسا انجام می شود.
آمریکا دارای 50 ایالت است که هر ایالت دارای دو سناتور و بر اساس بافت جمعیتی تعدادی از نمایندگان مجلس است و هر چه تعداد نمایندگان مجلس بیشتر باشد، آن ایالت دارای اعضای هیات انتخاباتی (الکترال کالج) است و به همین دلیل نقش ایالت های همچون کالیفرنیا، تگزاس و نیویورک در انتخابات نامزد و حزب پیروز تعیین کننده است.
در زمان حاضر بیشترین تعداد هیات های انتخاباتی به کالیفرنیا با 55 عضو تعلق دارد و پس از آن تگزاس با 38 عضو در مکان بعدی قرار می گیرد. 8 ایالت نیز همراه واشنگتن دی سی تنها دارای 3 عضو هیات انتخاباتی هستند.
یکی از ایرادهای وارده به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دو مرحله ای بودن این انتخابات است و آرای مردم به صورت مستقیم در انتخاب نامزد پیروز و رییس جمهور نقش تعیین کننده ندارد و هر نامزدی برای اینکه به پست ریاست جمهوری برسد، باید از مجموع 538 رای هیات های انتخاباتی حداقل 270 رای را به دست آورد.
در این صورت ممکن است رای نامزد شکست خورده در انتخابات از رای نامزد پیروز بیشتر باشد، تاکنون در تاریخ آمریکا چندین بار اتفاق افتاده است که روسای جمهور منتخب بدون آنکه 50 درصد آرا مردمی را بدست آورده باشند، تنها با اتکا به کسب حداقل 270 رای انتخاباتی وارد کاخ سفید شده است. این دسته از روسای جمهورآمریکا را اصطلاحا روسای جمهور اقلیت نامیده می شوند.
از دیگر نقاط ضعف قانون انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا مکانیسم آن است به گونه ای که سایر احزاب زیر سایه دو حزب دمکرات و جمهوریخواه قرار گرفته و حتی نمی توانند در 50 ایالت نامزد انتخاباتی داشته باشند.
در کنار ضعف های ساختاری در نظام انتخاباتی و انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نامزدهای هر دو حزب در سال 2016 برای جلب آرای مردم با مشکلات و چالش های اساسی روبرو هستند.
دمکرات ها و در راس آن دولت اوباما نتوانستند در شش سال گذشته حداقل در عرصه های داخلی تصمیماتی اتخاذ کنند که مشکلات اقتصادی و اجتماعی مردم را کاهش دهد و در عرصه بین المللی هم مجموعه اقدام و تصمیم های کاخ سفید نتوانست چهره مخدوش ین کشور در خارج را ترمیم کند.
شاید تنها مزیت دولت اوباما نسبت به دولت جرج بوش نزد مردم آمریکا این باشد که بر خلاف رییس جمهوری سابق به سایر کشورها لشکر کشی نکرد و هزینه های گزافی بردوش مردم کشورش نگذاشت، هر چند در دوره اوباما نیز ارتش این کشور برای کشتن اسامه بن لادن به خاک پاکستان تجاوز کرد و هواپیماهای بدون سرنشین بارها حریم هوایی برخی از کشورها از جمله افغانستان و پاکستان را نقض کرده و افراد غیر نظامی زیادی را کشتند.
در مقابل جمهوریخواهان نیز که همواره از حمایت کمپانی های بزرگ اسلحه سازی، بیمه ای و اقتصادی برخوردارند، بار دیگر همچون دوران جرج بوش تحت فشار شرکت های اسلحه سازی و لابی های تند رو به دنبال جنگ طلبی و لشکرکشی درنقاط مختلف دنیا هستند و این همان مسئله ای است که افکار عمومی در آمریکا را به اندازه ناکارآمدی دموکرات ها و دولت اوباما نگران می کند.
شاید به همین دلیل است که برخی نامزدهای احتمالی جمهوریخواه با اطلاع از این دغدغه مردم آمریکا از بیان برخی اظهار نظرهای جنگ طلبانه و ماجراجویانه خودداری می کنند.
آنچه به نظر بسیار مهم به نظر می رسد، مردم آمریکا در این دوره از انتخابات به دقت برنامه ها و دیدگاههای سیاسی و اقتصادی نامزدهای دو حزب را بررسی خواهند کرد.
از سوی دیگر، کارشناسان بر این باورند که با توجه به ناتوانی دولت اوباما در حال مشکلات اقتصادی و اجتماعی و همچنین ناکامی در عرصه های بین المللی و همچنین تسلط جمهوریخواهان بر کنگره، این حزب شانس بیشتری برای پیروزی در انتخابات 2016 و ریاست همزمان جمهوریخواهان بر کنگره و کاخ سفید دارد.
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در نخستین دوشنبه ماه نوامبر 2016 برگزار می شود.
*کارشناس مسایل آمریکا
اول**



01/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن