تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 13 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خواب روزه دار عبادت ، سكوت او تسبيح ، دعايش پذيرفته و عملش دو چندان است. دعاى روزه دار ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803994194




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- ضرورت یکپارچه سازی نظام تصمیم گیری در ارتباط با ایرانیان مهاجر شرق آسیا


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ضرورت یکپارچه سازی نظام تصمیم گیری در ارتباط با ایرانیان مهاجر شرق آسیا کوالالامپور – ایرنا - یک پژوهشگر و استاد ایرانی دانشگاه، بهترین راهبرد برای حل مشکلات ایرانیان مهاجر در شرق آسیا را یکپارچه سازی سیاست گذاری و نظام تصمیم گیری در ارتباط با این قشر دانست و گفت که این امر می تواند از سوی یک نهاد ملی فراجناحی با اختیارات قانونی تام و بودجه کافی دنبال شود.


"عباس قنبری" روز جمعه پس از برگزاری نخستین "همایش ایرانیان شرق آسیا" در مانیل در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، تصریح کرد: ایرانیان مهاجر در شرق آسیا به یک اندازه و میزان همانند سایر مهاجران ایرانی در سراسر جهان در معرض جدی آسیب های سیاسی، فرهنگی، دینی، اجتماعی و فرهنگی هستند و تصور امن تر بودن "شرق" از نظر آسیب های مهاجرتی نسبت به "غرب"، باطل است.
وی سابقه 10 سال حضور در مالزی و بررسی وضعیت ایرانیان مهاجر در این کشور را دارد و نتایج تحقیق خود را در همایش مانیل ارایه کرده است.
تحقیق میدانی این پژوهشگر و استاد دانشگاه تهران در ارتباط با آسیب های ایرانیان مهاجر در مالزی و در بین یک نمونه 384 نفری از ایرانیان بالای 15 سال انجام شده است.
در این تحقیق مساله آسیب ها از دو بعد "زمینه های ایجاد آسیب" همچون دوری از خانواده، احساس غربت، احساس سرخوردگی، عدم اعتماد به هموطن، عدم حضور در مراسم ایرانی و نیز "فرصت های آسیب" همچون اندیشیدن به جدایی، برقراری ارتباط نامشروع، مصرف مشروبات الکلی، اندیشیدن به تغییر دین و ملیت، پیوستن به گروه های معاند و ... مورد سنجش قرار گرفته است.
وی با استناد به نتایج تحقیقات، گفت: متاسفانه میانگین انواع آسیب های فرهنگی، دینی، سیاسی، اجتماعی و حتی امنیتی در هر دو بعد "زمینه های آسیب" و فرصت های آسیب" در حدود چهار از پنج بوده است که این میزان بر خلاف انتظار بسیار بالا است.
قنبری گفت: البته این به هیچ وجه به معنای این نیست که عمده ایرانیان مالزی هم اکنون دچار این آسیب ها شده اند، بلکه موضوع جدی این است که آنها در کشور مالزی، برخلاف تصوری که از این کشور به عنوان یک کشور اسلامی می رود، در معرض این آسیب های جدی قرار داشته و احتمال ابتلای آنها به این آسیب ها در صورتی که از سوی کشور حمایت نشوند، بالاست.
این استاد دانشگاه تهران، افزود: با این وجود نتایج تحقیق مذکور نشان داد عمده ایرانیان مقیم مالزی به طور جدی دغدغه وطن را داشته اند، به طوری که بیش از 80 درصد آنها گفته اند به طور روزانه اخبار و مسائل مربوط به ایران را از طریق رسانه های ایرانی دنبال می کنند. همچنین 68 درصد آنها آشکارا ابراز داشته اند پس از پایان دوره تحصیلی و یا کاری خود قصد بازگشت به ایران را دارند.
وی براساس نتایج تحقیق خود، گفت: اعتماد این افراد نسبت به آینده اشان در ایران، بویژه از لحاظ شغلی و یافتن موقعیت اقتصادی و اجتماعی مناسب نسبتا کم و در حدود 2.4 از پنج بوده است.
قنبری براساس مشاهدات میدانی، تحلیل ها و گزارش هایی که در رسانه ها منتشر می شود، گزارش های سازمان های مسئول و نیز پس فرست هایی دریافتی از طریق ارتباطات میان فردی، گفت: وضعیت ایرانیان مهاجر در دیگر کشورهای شرق آسیا مانند تایلند، فیلیپین، چین، اندونزی و ژاپن نیز از نظر "زمینه آسیب ها" و "فرصت های آسیب ها" شبیه مالزی است و برآیند سخنرانی محققانی که از این کشورها در نخستین "همایش ایرانیان شرق آسیا" حضور داشتند، بر این ادعا صحه گذاشت.
این تحلیلگر ایرانی در مورد راهکار مواجهه با این آسیب ها، گفت: در ایران سازمان های زیادی از جمله شورای عالی ایرانیان خارج از کشور، وزارت امور خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نیروی انتظامی و اداره گذرنامه و ... خود را متولی ایرانیان خارج از کشور می دانند که این میزان از توجه به این موضوع در نگاه اول ممکن است خوب به نظر برسد، اما در عمل علاوه بر اینکه همپوشانی زیادی در فعالیت های آنها وجود دارد، متاسفانه گاهی اوقات تضادها و تناقض هایی نیز در نوع ماموریت آنها مشاهده می شود که این امر ناشی از این است که هریک از آنها به موضوع مهاجران تنها از دید و نگاه سازمانی خود می نگرند.
وی گفت: در این میان آنچه اتفاق می افتد، این است که تبعات و اثرات منفی این کارعمدتا به اسم کشور و نظام متوجه ایرانیان مهاجر در کشورهای شرق آسیا می شود.
وی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات مهم در ارتباط با ایرانیان شرق آسیا باید فهم این مساله باشد که بدنه ایرانیان مقیم شرق آسیا عمدتا دانشجویی و علمی است و لذا با توجه به ماهیت این نوع مشکلات، حل آن از توان و اختیار بسیاری از این سازمان ها و نهادها خارج است و ورود جدی تر وزارتخانه های بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علوم، تحقیقات و فناوری را می طلبد تا مانع از آسیب پذیری بیشتر به بدنه علمی، دانشجویی و نخبگان ایرانی در این منطقه شود.
وی گفت: به طور همزمان و در درازمدت نیز باید به سوی یکپارچه سازی سیاستگذاری و نظام تصمیم گیری در ارتباط با ایرانیان مهاجر در قالب یک نهاد ملی فراجناجی با اختیارات قانونی تام و بودجه کافی پیش رفت تا آسیب های ناشی از همپوشانی فعالیت های سازمان های مختلف و بعضا تضادی که در نوع ماموریت آنها وجود دارد، از بین برود.
قنبری در نخستین "همایش ایرانیان شرق آسیا" پیشنهاد تشکیل انجمن مشورتی متشکل از نخبگان و فارغ التحصیلان شرق آسیا را داده تا این انجمن به عنوان یک بازوی علمی و لجستیکی قوی، تجربیات و تحلیل های خود را با توجه به شناخت بیشتری که از محیط پیرامونی خود دارند، در اختیار نهادها و سازمان های متولی برای هرگونه تصمیم گیری در ارتباط با شرق آسیا قرار دهند.
به گفته قنبری، فراتر از مسائل مهاجرتی ایرانیان به شرق آسیا، این منطقه به دو دلیل دیگر نیز برای کشور از اهمیت بالایی برخوردار است، اول اینکه آمریکا در سال 2014 اعلام کرد مرکز ثقل دیپلماسی خود از خاورمیانه را به شرق آسیا تغییر می دهد و این به خودی خود نشان می دهد این منطقه در آینده نزدیک بستر تحولات سیاسی، اقتصادی، نظامی و امنیتی مهمی خواهد بود.
وی دلیل دوم این امر را وجود اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) دانست که قرار است تا پایان امسال به یک اتحادیه منسجم با نظام تصمیم گیری یکپارچه و واحد تبدیل شود که در عمل به معنای ظهور یک بازیگر منطقه ای مهم همچون اتحادیه اروپایی ولی اینبار در مرزهای شرقی ایران می باشد.
این پژوهشگر برهمین اساس و به خصوص باتوجه به بدنه علمی و دانشجویی ایرانیان منطقه شرق آسیا خواستار اتخاذ دیپلماسی علمی و دانشجویی در این منطقه شد و گفت که کشور باید با تشکیل انجمن مشورتی ایرانیان شرق آسیا از ظرفیت بالای دانشجویان و نخبگان ایرانی که در منطقه حضور دارند حداکثر استفاده را کرده و از هم اکنون به دنبال یارگیری و شناسایی مراکز قدرت، ثروت و دانش در کشورهای این منطقه حتی در سطح کشورهایی همچون میانمار، لائوس، کامبوح و ویتنام باشد.
آساق**1611



01/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن