تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى مردى به همسر خود نگاه كند و همسرش به او نگاه كند خداوند بديده رحمت به آنان نگ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834236938




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کره شمالي، مستمسکي براي حضور نظامي آمريکا در شرق آسيا


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۸ بهمن ۱۳۹۳ (۲۳:۳۳ب.ظ)
کره شمالي، مستمسکي براي حضور نظامي آمريکا در شرق آسيا گروه بين الملل خبرگزاري موج،
به گزارش خبرگزاري موج، تلاش کره شمالي در دوره جنگ سرد براي تقويت توان نظامي؛ به ويژه در حوزه موشک، منجر به آن شد که از توسعه موشک توپخانه اي تاکتيکي در دهه هاي 1960 و 1970 به موشک هاي بالستيک کوتاه برد و ميان برد در دهه 1980 و 1990 ارتقا يابد.
رهبران کره شمالي پس از فروپاشي شوروي و از دست دادن اصلي ترين حامي خود در محيط بين الملل، بر حوزه نظامي تاکيد ويژه اي داشتند. آنها در سال 1993 با جلوگيري از بازديد بازرسان آزانش بين المللي انرژي اتمي از دو سايت مشکوک، فرايند هسته اي شدن و در عين حال تخاصم رو به رشد خود با سازمان ملل و البته ابالات متحده را آغاز کردند.
نتيجه اين تحولات واکنش هاي نظامي آمريکا در شرق آسيا بود. واشنگتن در دوره جرج دبليو بوش و با خروج پيونگ يانگ از ان پي تي در سال 2003، روند سخت گيرانه تري را دنبال کرد. با اولين آزمايش هسته اي پيونگ يانگ در سال 2006 و صدور قطع نامه شوراي امنيت عليه اين کشور، روند اقدامات آمريکا در حمايت از کره جنوبي و ژاپن شدت يافت.
برگزاري رزمايش هاي سالانه مشترک با سئول، تقويت حضور سربازان ايالات متحده در پايگاه هاي نظامي ژاپن و اعزام کشتي هاي جنگي خود به درياي شرقي چين از جمله واکنش هاي کاخ سفيد بود که در دوره اوباما نيز تداوم يافت.
دولت اوباما حتي با پيشنهاد کره شمالي در مورد عدم برگزاري رزمايش هاي مشترک با کره جنوبي در قبال پايان دادن به آزمايش هاي موشکي مخالفت کرد. به نظر مي رسد دليل اين مسأله حفظ وضعيت تنش آميز در شرق آسيا براي تداوم فروش تسليحات به کره جنوبي و ژاپن و حضور قدرتمند نظامي در آب هاي نزديک به چين است.
کره شمالي پس از تصويب قطع نامه سازمان ملل و تحريم انجام آزمايشات اتمي، در سالهاي 2009 و 2013 نيز به طور موفقيت آميزي آزمايش اتمي ديگري را نيز انجام داد و حتي اکتبر 2014 تهديد به چهارمين پرتاب موشک اتمي خود کرده است.
علاوه بر اين، پيونگ يانگ هر ساله چندين موشک کوتاه برد را آزمايش مي کند. برد برخي از اين راکت ها تا 500 کيلومتر مي رسد که باعث در تيرس قرار گرفتن خاک کره جنوبي شده است. همچنين پرتاب موشک هاي بالستيک ميان برد با برد 2500 کيلومتر، امنيت جزيره اوکيناوا در ژاپن و پايگاه‌هاي نظامي آمريکا در اقيانوس آرام را مختل کرده است.
دستيابي کره شمالي به موشک کروز ضد کشتي و ناو موشک انداز در يک ماه گذشته در کنار برخورداري از موشک‌هايي با برد 160، 300، 1300 تا 1600 و حتي 6000 کيلومتر که توانايي حمل کلاهک‌هاي 650 تا 750 کيلوگرمي دارند، سئول و توکيو را بيش از قبل به سمت اتحاد با آمريکا هل مي دهند.
بر اين اساس بود که ايالات متحده، کره جنوبي و ژاپن براي اولين تصميم به اشتراک اطلاعات صرفا در زمينه تحرکات نظامي کره شمالي گرفتند. شرايط موجود چنانکه مطرح شد، بيش از همه به سود صنايع نظامي آمريکا و پيشبرد اهداف اين کشور در ارعاب چين و ايجاد تهديدات در مرزهاي آبي مورد مناقشه پکن در درياي شرقي چين است. بر طبق آخرين آمار منتشر شده توسط موسسه بين المللي مطالعات استراتژيک بريتانيا، ژاپن با 47 ميليارد دلار بودجه نظامي در رده هفتم و کره جنوبي با 34.4 ميليارد دلار در رتبه دهم، 15 کشور اول دنيا در زمينه هزينه هاي دفاعي در سال 2014 قرار گرفتند.
اين اعداد بازگو کننده ميزان سرمايه گذاري دو متحد آسياي آمريکا در حوزه خريد جنگ افزار و تسليحات است. بر اساس آمار منتشر شده از "موسسه تحقيقاتي استکهلم" (SIPRI) لهستان، ژاپن، اسرائيل، عربستان، امارات، مصر، عراق، پاکستان، ترکيه و کره جنوبي از جمله مهمترين کشورهاي خريدار تسليحات نظامي هستند که آمريکا با در دست داشتن 30 درصد کل صادرات سلاح، بزرگترين فروشنده ادوات جنگي محسوب مي شود. قابل تأمل است که موسسه تحقيقاتي مذکور اعالم کرد از اين رقم سي درصدي، 13 درصد مختص کره جنوبي است.
همچنين، کاخ سفيد با ايجاد يک دشمن نظامي در شرق آسيا، استراتژي کوچ شرقي خود را توجيه مي کند. رهبران اين کشور به خوبي مي دانند براي کاستن از قدرت مانور پکن در ميان همسايگانش و جلوگيري از نفوذ رو به رشد اين قدرت اقتصادي در اين حوزه جغرافيايي، بايد از نزديک مراقب عملکرد وي بود.
نزديک شدن واشنگتن به دهلي نو و تقويت پيوند هاي نظامي و هسته اي، برگزاري رزمايش هاي دوجانبه و چند جانبه با کشورهاي ويتنام، ژاپن، کره جنوبي، سنگاپور، حمايت نظامي و سياسي از تايوان و مخالفت با تصميمات پکن در مورد تعيين محدوده درياي شرقي چين از جمله اين موارد است.
در واقع امروز مقابله با کره شمالي يک برنامه چند منظوره محسوب مي شود. اين "ديگري خطرناک" بايد در شرق آسيا حضور داشته باشد تا مانع قدرت يابي چين و روسيه و حفظ وابستگي ژاپن، کره جنوبي و تايوان و ساير کشورهاي حوزه آ سه آن به خود شود.
تداوم ابرقدرتي آمريکا به تداوم وضعيت موجود وابسته است؛ زيرا کره شمالي مي تواند نقش کوچکي از اتحاد جماهير شوروي در اين منطقه بازي کند. چنانکه پروژه ايران هراسي، طالبان، القاعده و داعش در خليج فارس و خاورميانه نيز عهده دار همين نقش در سياست خارجي ايالات متحده هستند.

زهرا سادات حسيني













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن