پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1850873211
- پیشگیری از مهاجرت نخبگان با تجاری سازی علم
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پیشگیری از مهاجرت نخبگان با تجاری سازی علم تهران- ایرنا- روزنامه «اطلاعات» در بخش نخست گزارشی با عنوان «پیشگیری از مهاجرت نخبگان با تجاری سازی علم» نوشته است: کشورهای غربی از دیرباز به نیکی دریافته اند که از والاترین نیازهای آن ها برای میدان داری در کارزار ترقی در قلمروهای اندیشه و فناوری و آفرینندگی، بهره گیری از نیروهای انسانی درون کشوری و نیز برون مرزی است؛ از این رو همواره در اندیشه سرمایه گذاری برای حفظ سرمایه های اندیشگی خود و جذب نخبگان دیگر کشورها هستند؛ یک نمونه اش حضور دانشمندان و مدیران و متخصصان ایرانی در آمریکا، اروپا و استرالیا؛ و نمونه دوم، سخنان بریتا بارون- معاون دانشگاه آلبرتو/کانادا در این مورد که دانشجویان ایرانی، بیشترین دانشجویان پذیرفته شده از خارج در دانشگاه آنان هستند! این گزارش در پی پاسخ این پرسش است: اگر چشم به راه بمانیم، فرزندانمان به میهن بر می گردند؟
* نخبه یعنی پژوهشگر و اندیشمند
محمدصادق افراسیابی، در مورد نخبگان، نخست به بیان خاطره ای از دهه 80 می پردازد: برای آزمون سراسری دانشگاه ها آماده می شدم، اما احساس می کردم کلاسهای درس، وقتم را تلف می کند و آن چه که به دنبالش هستم، به دست نخواهم آورد. پس به مدرسه شبانه رفتم تا به تنهایی و بدون کمک دبیران، درس ها را بخوانم و بتوانم از وقتم بیشتر برای مطالعه دیگر کتاب ها استفاده کنم. با همه سختی هایی که این شیوه داشت و باعث قطع همیاری معلمان قبلی شد و کسانی حتی کوشیدند روحیه ام را ضعیف کنند، به لطف خدا توانستم رتبه نخست دانشگاه آزاد در گروه علوم اجتماعی و رتبه 47 دانشگاه سراسری را در سال 1381 کسب کنم.
مدرس دانشگاه علمی کاربردی با بیان این که در آن دوران دریافتم که سیستم و نظام آموزشی ما در کشور نه تنها بر پایه کشف و پرورش استعدادها نیست، بلکه نگاه مسئولین آموزشی این است که همه، یک مسیر واحد را بپیمایند، می افزاید: در حالی که باید شیوه تعامل آموزشی با نخبگان، متفاوت باشد.
تعریف مدرس دانشکده خبر از نخبه چنین است: «نخبه علمی کسی است که می خواهد بیش از دیگران مطالعه و پژوهش کند و به آن چه آموخته است، بیندیشد.» وقتی ما با همه افراد، برخوردی یکسان داریم و همه را با سطح متفاوتی از استعدادها در یک کلاس درس قرار می دهیم، به سرکوب استعدادهای نوجوانان و جوانان نخبه می انجامد. واقعیت این است که استعدادهای نخبگان در کشور ما علیرغم تمامی تلاش ها و دلسوزی های مسئولین، ناخواسته سرکوب می شود!
و افراسیابی راهکار نشان می دهد: شیوه تعامل با نخبگان باید متفاوت با رفتاری باشد که اینک شاهد آن هستیم. برای پرورش نخبگان لازم است این فرصت را در اختیار آنان قرار دهیم که خودشان انتخاب کنند که چه را بخوانند و چگونه مطالعه کنند که بهتر به نتیجه برسند.
یکی از بزرگترین ظلم ها در حق نخبه علمی، این است که گاه او را مجبور به حضور در کلاس های عمومی با سطحی متفاوت از استعدادها و با اساتید تازه کار می کنیم و نمی گذاریم آن طور که علاقه دارد، علم بیاموزد و تولید علم کند. البته این سطح از آزادی تنها در شرایطی منجر به پرورش استعدادهای نخبگان می شود که در کنارش، استاد راهنما حضور داشته باشد و با مشاوره های خود بتواند نخبه را راهنمایی کند.
مورد دوم در خصوص نخبگان و فرار مغزها این است که حتی اگر جوانان و نوجوانان نخبه از این مسیر جان سالم به در برند و دارای هوش اجتماعی بالایی باشند که بتوانند روحیه خود را علیرغم تمامی ناملایمات علمی و اجتماعی حفظ کنند، پس از پایان تحصیل بار دیگر با چالش جدیدی مواجه هستند؛ آنان هرجا مشغول کار شوند به ویژه در یک محیط اجرایی ـ مدیران آنان معمولاً اجازه تفکر و کارهای علمی را از آنان می گیرند و انتظارشان از نخبه، یک کارمند معمولی است که فقط باید مجری سیاست های دیکته شده از بالا به پایین باشد.
محمدصادق افراسیابی، با این بیان این که«نمی گویم مدیران باید کارمندان نخبگان باشند و اتفاقا بر عکس به تجارب مدیریتی مدیران میانی و عالی در سازمان ها اعتقاد دارم»، در ادامه گفت وشنود با روزنامه اطلاعات می افزاید: اما راه استفاده از نخبگان در سازمان های اداری، این است که هدف را برای او تبیین کنند و از او راهکار بخواهند و اجازه دهند تصمیم سازی کنند. قطعاً زمانی که امکان تصمیم سازی برای نخبگان فراهم شود، اختیارات تصمیم گیری مدیران بالادستی کاهش نمی یابد و حتی بر عکس، گزینه های روی میز مدیران تصمیم گیرنده زیاد می شود و آنان می توانند بهترین تصمیمات را بگیرند.
* غیرت ملی نخبگان
افراسیابی باور دارد که در این شرایط به طور ناخواسته، استعدادهای نخبگان در 3 عرصه علم آموزی، تولید علم و مدیریت اجرایی سرکوب می شود، اینک شاهد هستیم که بیگانگان و کشورهای غربی و شرقی، به دعوت از نخبگان کشور ما می پردازند و بهترین حقوق ها، مزایا و اختیارات را برای آنان فراهم می کنند. در چنین شرایطی، جوان یا نوجوان نخبه باید دارای غیرت ملی ویژه ای باشد که میهن اش را ترک نکند و البته کم نیستند نخبگانی که غیرت ایرانی خود را حفظ کرده اند و در کشور خود مانده اند؛ اما سوال جدی تر این است که ما چه برنامه ریزی هایی برای استفاده از این نخبگان غیرتمند داریم؟
افراسیابی، ادبیات دیگری برای تبیین پدیده مهاجرت سرمایه های انسانی دارد: این که چرا دانشگاه های غربی حاضرند هر هزینه ای برای متخصصان ایرانی بپردازند و نظام آموزش ایران هم حاضر است به راحتی متخصصان و دانشجویان ایرانی را تقدیم کشورهای غربی کند، علتش این است که مسئولین اجرایی کشور به درستی با مفهوم سرمایه های فکری آشنا نشده اند. سرمایه های فکری، کل دارایی های ناملموس جمعی مبتنی بر دانش است که یک سازمان را برای عمل، توانا می سازد. یا به تعریف دیگر، سرمایه های فکری دانشی است که می تواند به ارزش تبدیل شود. نظریه پردازان برای توضیح سرمایه های فکری، از استعاره درخت که زندگی اش وابسته به ریشه است، و آن نیز در زیر خاک پنهان است، استفاده می کنند و می گویند که موفقیت هر کشور به سرمایه های فکری اش وابسته است که آن نیز یک منبع پنهان است و بخش عمده ای از آن را نیروهای انسانی نخبه تشکیل می دهند.
به گفته مدرس دانشگاه، اگر به این استعاره دقت کنیم، باید از خود بپرسیم مگر امکان دارد ریشه درخت را به راحتی و با قیمت کم به دیگران بفروشیم؟ آن چه که قابل خرید و فروش است، میوه درخت است و نه ریشه آن! بنابراین، مسئولین خوب است تمامی تلاش های خود را انجام دهند و نخبگان را به عنوان سرمایه های فکری کشور حفظ کنند و اجازه ندهند ریشه های علم و فناوری کشور به این راحتی از آنِ دیگر کشورهای جهان شود. همان گونه که درخت بدون ریشه، فایدهِ چندانی ندارد، کشور هم با از دست دادن سرمایه های فکری و نخبگان خود، عملا نمی تواند کار چندانی پیش برد.
* چه کسی بماند؟
«در سال 1385 یک گروه مطالعاتی از میان دانشجویان و اساتید رشته های ارتباطات، فناوری اطلاعات و رسانه های گروهی در خصوص تلویزیون تعاملی تشکیل شد و در این میان از پروفسور سپیده چکاوه، عضو انجمن توسعه و سرمایه گذاری آلمان برای مشارکت در بحث های این گروه دعوت شد.»
سخنان بالا از آنِ محمدصادق افراسیابی است، او می افزاید: زمانی که پروفسور چکاوه وارد این پروژه مطالعاتی شد، ضمن طرح مباحث علمی خود، رفته رفته با اعضای گروه آشنا شد و پس از آن که از رتبه من در دانشگاه و کسب عنوان پژوهشگر برتر در سال های قبل تر آگاه شد، با انجمن یاد شده گفتگویی ترتیب داد تا بتوانم با حمایت مالی این انجمن در یکی از مراکز تحقیقات آلمان، تحصیلات خود را ادامه دهم و کمک هزینه ای را هم دریافت کنم. این پیشنهاد در آن زمان بسیار وسوسه انگیز بود، اما تنها چیزی که باعث شد در ایران بمانم، تعصب و غیرت اسلامی ایرانی بود که احساس می کردم باید در کشور خودم منشأ اثر باشم.
این مدرس دانشگاه باور دارد: درست است که مشکلات زیادی در ارتباط با نخبگان داریم و باید از مسئولین بخواهیم نسبت به حل مشکلات اقدام کنند، اما از سوی دیگر باید با نخبگان هم وارد گفتگو شویم و توضیح دهیم که کشور ما یک تمدن نوظهور در ارتباط با فرهنگ اسلامی ایرانی است و اگر آنان با دیدن شرایط سخت، کشور را رها کنند، پس چه کسی باید تمدن اسلامی/ایرانی را زنده و سرپا نگه دارد؟ این وظیفه تک تک ما است که در کشورمان بمانیم و علیرغم همه سختی ها و نگاه های سیاسی و جناحی به نخبگان، تمامی تلاش خود را برای حل مشکلات جامعه به کار بریم. طبیعتا مقاومت، هزینه هایی هم دارد و انسان بدون سختی کشیدن نمی تواند پیشرفت های مادی و معنوی کند. البته صحبت هایم نفی کننده مسئولیت های مدیران اجرایی و افراد دارای منصب و مقام در دولت نیست؛ مسئولین اجرایی هم باید بدانند افراد نخبه، بسیار باهوش هستند و متوجه عملکرد آنان می شوند.
* بهره گیری، نه شعارزدگی
به باور دکتر افراسیابی، برخورد سیاسی و استفاده های شعاری از نخبگان، سرکوب ایده های نو، انتقاد ناپذیری برخی مسئولان، نبود گفتوگو با نخبگان، پذیرش نخبگان در شعار و کنارگذاشتن آنان در عمل، فراهم نکردن تسهیلات مربوط به پرورش استعدادهای نخبگان، بی توجهی به جایگاه نخبگان و گاه کوچک شمردن آنان به بهانه نداشتن تجربه های اجرایی و هزاران مورد دیگر، مسایلی است که موجب خسارت های بی شماری از جمله از دست دادن سرمایه های فکری جامعه می شود. این چالش ها تنها با یک عزم ملی و مدیریت جهادی قابل حل است.
و سخن پایانی او در این مورد: «اگر رهنمودهای مقام معظم رهبری و توصیه های ایشان به مسئولین اجرایی در خصوص نخبگان جدی گرفته شود، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.»
* بزرگ نمایی آمارها
دکتر عیسی کشاورز ـ مدیر گروه فرهنگ و هنر دانشگاه جامع علمی کاربردی و مدرس دانشکده خبر، درباره پدیده مهاجرت نخبگان معتقد است: آمار مهاجرت نخبگان و نرخ مهاجرت ها جدی است و گفته می شود در مهاجرت نخبگان در جهان اول هستیم؛ بنابراین مهاجرت نخبگان را نمی توان رد کرد. اما آمارها در این باره به 4 شکل آمارهای کشورهای مهاجرپذیر، آمار رسمی دولت ایران،آمارهای سازمان های جهانی و آمارهای شفاهی و غیررسمی وجود دارد که با هم تناقض جدی دارند و باید دلایلش ریشه یابی شود.
به گفته این مدرس دانشگاه، گاهی این آمارها مغایر با منافع ملی ایران و از سوی دسته های اول و چهارم تولید می شود، تا کشورهای غربی را بر حق جلوه دهند و وضع ایران و دیگر کشورهای دوست را نامناسب بنمایانند؛ و با این کار، دیگران را تشویق به مهاجرت و کشورهای غربی را به استفاده از سرمایه های فکری کشورهای در حال توسعه، تشویق کنند، و در نهایت مهاجرت نخبگان را در نزد افکار عمومی توجیه سازند؛ تا این افراد فضا و فرصت های مناسب را برای ماندن در کشور خودشان نداشته اند.
به باور عیسی کشاورز، روشن است که کشورهای غربی فقط به بهره بردن از منافع معدنی و نفتی توجه ندارند، بلکه برای اقتصاد دانش بنیان، باید سرمایههای فکری را شکار کنند. پس پرداختن به این آمار تا حد زیادی مخصوص این کشورها است تا سرمایه های فکری کشورهایی مانند ایران را به چنگ آورند و این ربودن سرمایه های فکری ایران را خیرخواهانه و از روی ترحم جلوه دهند.
او با بیان این که بنابراین برخی آمارهای مهاجرت مغزها ساختگی و در راستای جنگ نرم است، می افزاید: آنچه مسلم است، آمار این 4 مرجع، اختلاف زیادی را نشان می دهد. مهاجرت نخبگان را رد نمی کنم، اما بیان «فرار مغزها» خودش ادبیات جنگ روانی است که ما نباید به این دام بیفتیم. شاید پدیده «مهاجرت نخبگان» بهتر ایفای نقش کند.
* سنت ایرانی
دکتر عیسی کشاورز سپس از راهکارهایش می گوید: راهکارها باید با علل و انگیزه مهاجرت تطابق داشته باشد. به طور کلی چند راهکار به ذهن می رسد؛ برنامه های علمی و پژوهشی شامل بازنگری کل فرایندهای حمایتی، سیاست گذاری و نظارتی، بهبود اقتصادی، معیشتی و ایجاد فضای کسب و کار و بهره وری، برنامه های فرهنگی اجتماعی و محیطی و استفاده از نخبگان در چرخه های مدیریتی.
به گفته کشاورز، مهاجرت و جهانگردی و کسب علم، همیشه در تربیت و فرهنگ تاریخی ایرانیان جای داشته است و برخی از مهاجرت ها الزاما به دلیل ناراحتی ایرانیان از شرایط فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی کشور نیست و از این رو اگر «مهاجرت نخبگان» جایگزین «فرار مغزها» شود، بهتر است.
* سبب سازهای مهاجرت
رضا نامی ـ عضو گروه مشاوران ماهنامه مدیریت ارتباطات، در مورد سبب های مهاجرت نخبگان می گوید: با بررسی رتبه بندی جهانی محیط کسب وکار و جایگاه ایران، از زاویه دیگری نیز می توان به این موضوع پرداخت که چه عواملی در ترغیب جوانان و نخبگان به مهاجرت موثر بوده است؟
او با بیان این که رتبه بندی مهاجرت ایرانیان به این صورت است که جوانان و نوجوانان ایرانی در ابتدا به آمریکا مهاجرت کرده اند، می افزاید: پس از آن کانادا رتبه دوم و در نهایت استرالیا رتبه سوم را دارد. البته بسیاری از جوانان غیور ما پس از مهاجرت های علمی، به کشور باز می گردند، تا از علم خود به نفع جامعه استفاده کنند؛ و این که بیشترین مهاجرت به آمریکا بوده است، به این معنی نیست که ایرانیان تمایل خاصی به آمریکا دارند، بلکه پیشرفت های علمی آمریکا از یک سو و برنامه ریزی های این کشور برای جذب نخبگان ایرانی از دیگرسو، باعث شده است تا جوانان و نوجوانان نخبه ما به این کشور مهاجرت کنند.
* رهیافت تجاری سازی علم
علی اصغر نوروز زاده ـ کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی، به تجاری سازی علم، به عنوان یک راهکار نام میبرد: تجاری سازی علم، راهکاری برای بازگشت علم به کشور و پیشگیری از مهاجرت نخبگان است. واقعیت این است که بودجه وزارت علوم در تمامی سال های گذشته هیچگاه بیشتر نشده است و مسئولین فقط در ظاهر از دانشجویان نخبه حمایت کرده اند. ما با اکتفا به این بودجه، توان حفظ نخبگان را نخواهیم داشت، بنابراین یکی از راهکارهایی که می شود از مهاجرت نخبگان به خارج و وابستگی آنان به دانشگاه های بین المللی پیشگیری کرد، قیمت گذاری و فروش علم است.
منبع: اطلاعات/ ع.درویشی
اول**1368**
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
تبدیل مهارت آموزی به دغدغه و فرهنگ/دانشگاه نسل سوم باید علم را در مسیر تجاری سازی قرار دهد
رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی خبر داد تبدیل مهارت آموزی به دغدغه و فرهنگ دانشگاه نسل سوم باید علم را در مسیر تجاری سازی قرار دهد اخباری گفت ماباید توسط مراکز فرهنگ و هنر مهارت آموزی را به یک دغدغه و فرهنگ تبدیل کنیم و اگر این کار صورت نگیرد مدرک گرایی کشور را به یک مسیر بی بااقتصاد مقاومتی؛ نسخه شفابخش اقتصاد/2 نظری: اقتصاد مقاومتی در مراکز علمی گفتمانسازی شود
اقتصاد مقاومتی نسخه شفابخش اقتصاد 2نظری اقتصاد مقاومتی در مراکز علمی گفتمانسازی شودرئیس دانشگاه علمی کاربردی همدان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی در بین مردم جا نیفتاده است خواستار گفتمانسازی آن در محیط علمی رسانهها و تبیین آن در گفتمان رایج ملی شد به گزارش خبرگزاری فارس امجمع نخبگان ایران: 22 بهمن، حرکتی عظیم برای فتح قلههای پیشرفت شد/دعوت از نخبگان علما و دانشجویان برای حضور در
مجمع نخبگان ایران 22 بهمن حرکتی عظیم برای فتح قلههای پیشرفت شد دعوت از نخبگان علما و دانشجویان برای حضور در راهپیمایی فردامجمع نخبگان ایران در بیانیهای مردم شریف ایران را به حضور حماسی در راهپیمایی 22 بهمن فراخواند و بر حضور گسترده آحاد مردم بخصوص نخبگان علما و دانشجویان در ادومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری برگزار می شود
سهشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۲ دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری سوم تا پنجم اسفند ماه توسط پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار میشود به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا علیرضا حسنی دبیر دومین کنفرانس بین المللی تجاری سازی فناوری امروز در یک نشستنشست بصیرتی و توانمند سازی معلمین در مقابله با جنگ نرم
در آموزش و پرورش جویبار انجام شد نشست بصیرتی و توانمند سازی معلمین در مقابله با جنگ نرم خبرگزاری پانا نشست بصیرتی و توانمند سازی معلمین در مقابله با جنگ نرم دشمن در سالن همایش اداره آموزش و پرورش شهرستان جویبار برگزار شد ۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۶ بهمن ساعت 13 10 به گزارش خبرنگار پانا -علم انکشاف حقیقت است/ تمدنسازی و فقدان حکمت - اخبار ایران و جهان |
غلامرضا اعوانی علم انکشاف حقیقت است تمدنسازی و فقدان حکمت شناسهٔ خبر 2487147 چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ دین و اندیشه > اندیشمندان علم انکشاف حقیقت است خداوند همه حقایق را با علم طرح کرده و علم خدا مُهری است که بر همه چیز زده شده است علم به قدر طاقت بشری است یعنی متنتاسیس معاونت تجاری سازی تحقیقات در باشگاه پژوهشگران
زارع خبر داد تاسیس معاونت تجاری سازی تحقیقات در باشگاه پژوهشگران شناسهٔ خبر 2499126 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۲۳ استانها > هرمزگان بندرعباس - رییس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان کشور بر لزوم تاسیس معاونت تجاری سازی تحقیقات در باشگاه پژوهشگران تاکید کرد به گزارش خبرنگار مهر- نخستین سری مسابقات تجاری سازی فناوری در استارتاپ های حوزه آی.تی برگزار می شود
نخستین سری مسابقات تجاری سازی فناوری در استارتاپ های حوزه آی تی برگزار می شود تهران – ایرنا - نخستین سری از مسابقات تجاری سازی فناوری در استارتاپ های حوزه فناوری اطلاعات برگزار می شود به گزارش ایرنا پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در روزهای سوم تا پنجم اسفند ماه سال جاری نخستینبسیج دانشجویی دانشگاههای امام صادق(ع) و علموصنعت خطاب به اعضای شورای شهر: شهر تهران را از بلیه تراکمفروشی ن
بسیج دانشجویی دانشگاههای امام صادق ع و علموصنعت خطاب به اعضای شورای شهر شهر تهران را از بلیه تراکمفروشی نجات دهید برخی مجتمعهای تجاری سبک زندگی غربی را ترویج میکنندبسیج دانشجویی دانشگاههای امام صادق ع و علم و صنعت با صدور نامهای خطاب به اعضای شورای شهر تهران با اشاره ب- شورای علمی بنیاد نخبگان خراسان رضوی تشکیل شد
شورای علمی بنیاد نخبگان خراسان رضوی تشکیل شد مشهد - ایرنا - رییس بنیاد نخبگان خراسان رضوی از تشکیل شورای علمی این بنیاد خبر داد جواد سرگلزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران در مشهد افزود این شورا متشکل از 9 عضو هیات علمی مدرس حوزه علمیه و مسوول اجرایی است وی گفت رییس دا- تفکیک سرمایه گذاری در پژوهش های مرزدانشی و تجاری سازی الزامی است
ستاری تفکیک سرمایه گذاری در پژوهش های مرزدانشی و تجاری سازی الزامی است تهران- ایرنا-معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت سرمایه گذاری ها بر روی پژوهش مرزدانشی باید از سوی دولت و در پژوهش تجاری سازی توسط شرکت های دانش بنیان انجام شود به گزارش خبرنگار علمی ایرنا سورنا ستاری روزحساسسازی جامعه استراتژی مقابلهای پیشگیری از آلزایمر
حساسسازی جامعه استراتژی مقابلهای پیشگیری از آلزایمر شناسهٔ خبر 2496124 یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۲۱ جامعه > رفاه و آسیب های اجتماعی رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان بهزیستی حساسسازی جامعه را اولین قدم تحقق استراتژی مقابلهای پیشگیری از آلزایمر دانست و گفت تاکنون فعالیت متآغاز ثبت نام کارگاه فرهنگ علم و نخبگی در بنیاد نخبگان استان تهران
آغاز ثبت نام کارگاه فرهنگ علم و نخبگی در بنیاد نخبگان استان تهران شناسهٔ خبر 2496555 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۵ دین و اندیشه > سایر کارگاه فرهنگ علم و نخبگی با هدف ترویج و توسعه علم در سطح همگانی به همت بنیاد نخبگان استان تهران برگزار می شود به گزارش خبرگزاری مهر امروزه ازعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران: تومور سرطان بعد از ۵ سال یک سانتی متر میشود/هورمونهای بدنسازی عامل س
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تومور سرطان بعد از ۵ سال یک سانتی متر میشود هورمونهای بدنسازی عامل سرطان سینه در مردانعضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت میزان شیوع سرطان سینه در مردان ایرانی بیش از میانگین جهانی است و از عوامل ابتلا به این سرطان در مردان استفادهاهواز میزبان فیلمهای علمی میشود/ کارگاه فیلمسازی شهرام مکری - اخبار ایران و جهان |
اهواز میزبان فیلمهای علمی میشود کارگاه فیلمسازی شهرام مکری شناسهٔ خبر 2485780 سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۹ هنر > سینمای ایران شهر اهواز از 3 اسفند میزبان نخستین جشنواره بینالمللی فیلمهای علمی میشود که شامل دو بخش سینما و عکاسی است به گزارش خبرگزاری مهر این برای نخستینتوسط سازمان قضایی نیروهای مسلح میزگرد علمی چیستی و چرایی پیشگیری کیفری از جرایم نیروهایمسلح برگزار شد
توسط سازمان قضایی نیروهای مسلحمیزگرد علمی چیستی و چرایی پیشگیری کیفری از جرایم نیروهایمسلح برگزار شدمیزگرد علمی چیستی و چرایی پیشگیری کیفری از جرایم نیروهایمسلح توسط سازمان قضایی نیروهای مسلح برگزار شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان قضایی نیروهنخستين سري مسابقات تجاري سازي فناوري در استارتاپ هاي حوزه آي تي برگزار مي شود
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ۱۷ ۲۸ب ظ نخستين سري مسابقات تجاري سازي فناوري در استارتاپ هاي حوزه آي تي برگزار مي شود نخستين سري از مسابقه تجاري سازي فناوري در استارتاپ هاي حوزه فناوري اطلاعات برگزار مي شود به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج پارک علم و فناوري دانشگاه تهران طي روزهاي 3 تا 5 اسفند ما-