تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش روشنى بخش انديشه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833736077




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص برنامه هسته اي ايران


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۱ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۳۱ق.ظ)
گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي در خصوص برنامه هسته اي ايران آژانس بين المللي انرژي اتمي گزارش جديد خود را از برنامه هسته اي ايران در حالي منتشر کرد که اين گزارش به صراحت از عدم انحراف برنامه هسته اي کشورمان حکايت دارد.
به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج، گزارش يوکيو آمانو، مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي، گزارش جديد خود را در خصوص برنامه هسته اي ايران تحت عنوان "اجراي توافقنامه پادمان هاي ان پي تي و شروط مرتبط با آن در قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد توسط جمهوري اسلامي ايران" منتشر کرد که متن آن به اين شرح است:
الف.مقدمه
1. گزارش مدير کل آژانس به شوراي حکام و به موازات آن به شوراي امنيت، درباره اجراي توافق پادمان هاي ان پي تي و شروط مرتبط با آن در قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد توسط جمهوري اسلامي ايران است. اين گزارش شامل اطلاعات از جمله مربوط به اجراي تدابير تحت بيانيه مشترک درباره چارچوب همکاري (موسوم به چارچوب همکاري) و طرح مشترک اقدام است که دوباره تمديد شد.
2. شوراي امنيت تاييد کرده است که گام هاي مورد نظر شوراي حکام در قطعنامه هايش براي ايران الزام آور است. شروط مرتبط با قطعنامه مذکور شوراي امنيت طبق بند هفت منشور سازمان ملل متحد اتخاذ شده است، بر اساس مفاد آن قطعنامه ها اجباري هستند. اجراي کامل تعهدات ايران به منظور مطمئن کردن جامعه بين المللي درباره ماهيت صرفا صلح آميز برنامه هسته اي ايران لازم است.
3. همان طور که قبلا هم گزارش شد، يازدهم نوامبر دوهزار و سيزده آژانس و ايران بيانيه مشترک درباره چارچوب همکاري را امضا کردند. در چارچوب همکاري، آژانس و ايران توافق کردند در رابطه با فعاليت هاي راستي آزمايي که آژانس براي حل همه مسائل فعلي و گذشته انجام مي دهد، همکاري بيشتري داشته باشند و اين فعاليت ها را به شکلي گام به گام پيش ببرند. تدابير و راهکارها توافق شده تا اين تاريخ در رابطه با چارچوب همکاري در پيوست شماره يک فهرست شده است.
4. همان طور که قبلا هم گزارش شد، بيست و چهارم نوامبر دوهزار و سيزده طرح مشترک اقدام ميان چين، فرانسه، آلمان، فدراسيون روسيه، انگليس و آمريکا (سه کشور اروپايي بعلاه سه کشور غيراروپايي) و ايران امضا شد. طرح مشترک اقدام بيستم ژانويه دوهزار و چهارده ابتدا براي مدت شش ماه به اجرا درآمد. همانطور که گروه سه کشور اروپايي به علاوه سه کشور غير اروپايي (گروه سه به علاوه سه) و ايران درخواست کرده بودند و با حمايت شوراي حکام نيز (بر اساس بودجه فراهم شده)، آژانس فعاليت هاي لازم نظارت و راستي آزمايي هسته اي مرتبط با طرح مشترک اقدام را شروع کرد که از جمله آنها فعاليت هايي اضافه بر آن چيزي بود که قبلا طبق توافق پادماني ايران و قطعنامه هاي مرتبط شوراي حکام و شوراي امنيت انجام مي شد. بيست و چهارم ژوئيه دوهزار و چهارده، طرح مشترک اقدام تا بيست و چهارم نوامبر دوهزار و چهارده تمديد شد.
5. بيست و چهارم نوامبر دوهزار و چهارده، طرح مشترک اقدام تا سي ژوئن دوهزار و پانزده تمديد شد. آژانس براي فعاليت هاي لازم نظارت و راستي آزمايي، مجموعا به چهار ميليون و ششصد هزار يورو به صورت بودجه داوطلبانه فوق العاده نياز داشت. تا شانزدهم فوريه دوهزار و پانزده، شماري از کشورها قول دادند مجموعا شش ميليون يورو کمک کنند.
6. اين گزارش به تحولات از زمان گزارش قبلي مدير کل و همچنين مسائل مروبط به درازمدت مي پردازد.
7. شوراي حکام در قطعنامه نوامبر دوهزار و يازده، تاکيد کرد حياتي است که ايران و آژانس گفت و گوهاي خود را با هدف حل فوري همه مسائل باقيمانده به منظور فراهم کردن شفاف سازي مربوط به آن مسائل از جمله دسترسي به همه اطلاعات، اسناد، سايت ها، مواد و پرسنل در ايران، فشرده تر کنند. شوراي حاکم در قطعنامه خود به تاريخ سپتامبر دوهزار و دوازده به اين نتيجه رسيد که همکاري ايران با خواسته هاي آژانس به منظور حل همه مسائل باقيمانده اساسي است و فوريت دارد تا اعتماد بين المللي به صرفا صلح آميز بودن ماهيت برنامه هسته اي ايران بازگردد.
8. همانطور که در گزارش هاي قبلي مديرکل آژانس آمده است، در اکتبر و نوامبر دوهزار و چهارده، مقامات ايران و آژانس بحث ها و گفت و گوهايي در رابطه با اجراي دو راهکار عملي توافق شده در ماه مه دوهزار و چهارده در گام سوم چارچوب همکاري که همچنان اجرا نشده باقي مانده است، انجام دادند. اين تدابير و راهکارها مربوط به شروع انفجار مواد منفجره با قدرت بالا و محاسبات انتقال نوتروني است (پيوست شماره يک). ايران هيچ توضيحي ارائه نکرده است که آژانس بتواند دو راهکار عملي باقيمانده را روشن و شفاف سازي کند. دوم نوامبر دوهزار و چهارده توافق شد که نشست فني ديگري براي بحث بيشتر درباره اين تدابير و راهکارهاي عملي هر چه زودتر برگزار شود، اما؛ به درخواست ايران اين نشست تا پيش از بيست و چهارم نوامبر دوهزار و چهارده نباشد (ضرب الاجل در آن زمان پايان اعتبار طرح مشترک اقدام بود.)
9. هفتم فوريه دوهزار و پانزده ، مدير کل آژانس گفت و گوهايي با وزير خارجه ايران، آقاي محمد جواد ظريف، در مونيخ انجام داد. آنها درباره اهميت ادامه گفت و گوها ميان آژانس و ايران در همه سطوح توافق کردند. مدير کل همچنين بر نياز به حل هر چه سريعتر همه مسائل باقيمانده مربوط به برنامه هسته اي ايران تاکيد کرد.
10. از زمان گزارش قبلي مدير کل، ايران هيچ توضيحي ارائه نکرده است که آژانس بتواند دو راهکار عملي باقي مانده ايران را روشن و شفاف سازي کند. آژانس همچنان آماده است سوالات بيشتري از ايران بپرسد تا بتواند اين شفاف سازي را آسانتر کند.
11. همانند گزارش هاي قبلي، در چندين مناسبت از اوت دوهزار و چهارده، آژانس از ايران دعوت کرده است تدابير و راهکارهاي عملي جديدي ارائه کند تا ايران آنها را در گام بعدي چارچوب همکاري اجرا کند. ايران هيچ راهکار عملي جديدي ارائه نکرده است.
مدير کل آژانس بين المللي انرژي اتمي در ادامه گزارش خود با عنوان «اجراي توافقنامه پادمان هاي ان پي تي و شروط مرتبط با آن در قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد توسط جمهوري اسلامي ايران» مي افزايد:
‍C. تاسيسات اعلام شده در چارچوب توافق پادماني با ايران
12. براساس توافق پادماني، ايران وجود هجده تاسيسات هسته اي و 9 موقعيت خارج از آنها (LOFs) را که مواد هسته اي به طور معمول در آن استفاده مي شود به آژانس اعلام کرده است. گرچه برخي فعاليت هاي ايران در بعضي از اين تاسيسات خلاف قطع نامه هاي شوراي حکام و شوراي امنيت است، اما؛ آژانس کماکان نبود انحراف مرتبط با مواد هسته اي را در اين تاسيسات و موقعيت هاي خارج از آن (LOFs)‌ تاييد مي کند.
D. فعاليت هاي مرتبط با غني سازي
13. برخلاف قطعنامه هاي مرتبط شوراي حکام و شوراي امنيت؛ ايران همه فعاليت هاي مرتبط با غني سازي اش را در تاسيسات اعلام شده ذيل متوقف نکرده است. با وجود اين از بيستم ژانويه 2014، ايران UF6غني شده تا اورانيوم 235 با غناي بيش از 5 درصد توليد نکرده است و همه ذخيره UF6 غني شده تا اورانيوم 235 با غناي بيست درصد خود را رقيق سازي يا به اکسيد تبديل کرده است. همه فعاليت هاي هسته اي ايران در تاسيسات اعلام شده مطابق پادمان هاي آژانس است و همه مواد هسته اي، زنجيره سانتريفوژها و ايستگاه هاي تغذيه و خارج سازي در آن تاسيسات زير نظر برنامه نظارتي آژانس قرار دارد.
14. ايران اعلام کرده است هدف از غني سازي UF6 تا اورانيوم 235 با غناي پنج درصد توليد سوخت تاسيسات هسته اي است. علاوه بر اين ايران اعلام کرده است هدف از از غني سازي UF6 تا اورانيوم 235 با غناي بيست درصد توليد سوخت رآکتورهاي تحقيقاتي است.
15. از زماني که ايران غني سازي را در تاسيسات اعلام شده خود آغاز کرده است، غني سازي در تاسيسات ذيل انجام شده است:
14174.9 کيلوگرم UF6 (877.6 کيلوگرم افزايش از گزارش قبلي مدير کل) غني شده تا اورانيوم 235 با غناي 5 درصد، که از اين ميزان 7952.9 کيلوگرم (337.4 کيلوگرم کاهش از گزارش پيشين آژانس) به صورت UF6 غني شده تا اورانيوم 235 با غناي پنج درصد باقي مانده است و بقيه آن غني سازي يا اکسيد شده است.
تا زماني که ايران غني سازي UF6 را تا اورانيوم 235 با غناي بيست درصد متوقف کرد، 447.8 کيلوگرم از اين مواد توليد شد که همه آن رقيق يا اکسيد شد.
D.1. نطنز
16. کارخانه غني سازي سوخت(FEP) کارخانه غني سازي براي توليد اورانيوم با غناي پايين (LEU) است و نخستين بار در سال 2007 عملياتي شد. کارخانه به سالن توليد A و سالن توليد B تقسيم مي شود. بر اساس اطلاعات طراحي که ايران ارائه کرده است، هشت واحد هر کدام شامل هجده زنجيره سانتريفوژ براي سالن توليد A در نظر گرفته شده است؛ در مجموع بيست و پنج هزار سانتريفوژ در 144 زنجيره. هم اکنون يک واحد سانريفوژ هاي IR-2m ، پنج واحدIR-1 دارد و دو واحد ديگر بدون سانتريفوژ است. ايران قرار است اطلاعات طراحي سالن B را در اختيار آژانس قرار دهد. آژانس تاييد مي کند سالن توليد B بدون سانتريفوژ است.
17. در واحدي که سانتريفوژهايIR-2m داردتا هشتم فوريه2015 اوضاع در مقايسه با گزارش پيشين دبير کل تغيير نکرده است: شش زنجيره مشتمل بر سانتريفوژهاي IR-2m به طور کامل نصب شده است؛ هيچ کدام از زنجيره ها با UF6 طبيعي تغذيه نشده است و کارهاي مقدماتي نصب دوازده زنجيره سانتريفوژهاي IR-2m به پايان رسيده است.
18. در پنج واحدي که شامل سانتريفوژهاي IR-1 است تا هشتم فوريه 2015 اوضاع در مقايسه با گزارش پيشين مدير کل آژانس تغيير نکرده است: نود زنجيره به طور کامل نصب شده است و از اين تعداد پنجاه و چهار عدد با UF6 طبيعي تغذيه شده است. آن طور که پيش تر گزارش شد، کار مقدماتي نصب 36 زنجيره مشتمل بر سانتريفوژ هاي IR-1 در دو واحد بدون سانتريفوژ به پايان رسيده است.
19. در فاصله پانزدهم نوامبر 2014 و دوم دسامبر 2014، آژانس در کارخانه غني سازي سوخت نطنز بازرسي هاي فيزيکي و عيني موجودي انبار انجام داد تا موجودي اعلام شده ايران را راستي آزمايي کند. از آغاز به کار مجموعه نظنز در سال 2007 تا هفتم فوريه 2015، ايران زنجيره سانتريفوژها را با 156734 کيلوگرم UF6 طبيعي تغذيه و در مجموع 13730 کيلوگرم UF6 غني شده تا اورانيوم 235 با غناي پنج درصد توليد کرده است.
20. تا بيست و چهارم نوامبر 2014، ايران حدود 4118 کيلوگرم UF6 غني سازي شده تا اورانيوم 235 با غناي دو درصد را به اورانيوم طبيعي تبديل کرده است.
21. بر اساس نتايج آناليز نمونه هاي محيطي برگرفته از کارخانه توليد سوخت نطنز و ساير فعاليت هاي راستي آزمايي، آژانس نتيجه مي گيرد فعاليت اين تاسيسات آن گونه است که ايران در پرسشنامه اطلاعات طراحي مربوطه (DIQ) اعلام کرده است.
تاسيسات آزمايشي غني سازي سوخت : تاسيسات آزمايشي غني سازي سوخت، يک تاسيسات توليد آزمايشي اورانيوم با غني شدگي پايين و تحقيق و توسعه است که اکتبر دو هزار و سيزده به بهره برداري رسيد. اين تاسيسات مي تواند شش آبشار را در خود جاي دهد و بين محوطه طراحي شده توسط ايران براي توليد يو اف شش غني شده تا بيست درصد يو دويست و سي و پنج (آبشارهاي يک و شش) و محوطه طراحي شده توسط ايران براي تحقيق و توسعه (آبشارهاي دو، سه، چهار و پنج) تقسيم شده است.
23- همانطور که در گزارش قبلي مدير کل آژانس بين سيزدهم تا سي سپتامبر دو هزار و چهارده اعلام شده است ، آژانس ، « راستي آزمايي موجودي فيزيکي » را در تاريخ سيزده سپتامبر دو هزار و چهارده در تاسيسات آزمايشي غني سازي سوخت انجام داد تا موجودي را بر اساس مقداري که ايران اعلام کرده بود راستي آزمايي کند. نتيجه راستي آزمايي فيزيکي در آژانس در دست ارزيابي است.
محوطه توليد: همانطور که در گزارش قبلي مديرکل آژانس ذکر شد ايران تزريق يو اف شش غني شده تا پنج درصد يو دويست و سي و پنج به آبشارهاي يک و شش را متوقف کرده است و در عوض ، يو اف شش طبيعي به آنها تزريق مي کند.
ايران هشت فوريه دو هزار و چهارده ، گزارش به روز شده اي را در مورد بخش هاي « پرسشنامه اطلاعات طراحي » ارائه داد و در آن اعلام کرد « به سبب تغيير سطح غني سازي » اقداماتي انجام داده است و اين اقدامات « به طور موقت در زمان اجراي مرحله موقت طرح اقدام مشترک ، صورت گرفته است ».
ايران از زمان اجراي طرح اقدام مشترک از آبشارهاي يک و شش در ترکيب متصل به هم استفاده نکرده است.
25- ايران تا بيست ژانويه دو هزار و چهارده که توليد يو اف شش غني شده تا بيست درصد يو دويست و سي و پنج را متوقف کرد ، هزار و ششصد و سي کيلو و هشتصد گرم يو اف شش غني شده تا پنج درصد يو دويست و سي و پنج را از زمان آغاز توليد در فوريه دو هزار و ده ، به آبشارهاي يک و شش تزريق کرده است. ايران در مجموع دويست و يک کيلو و نهصد گرم يو اف شش غني شده تا بيست درصد يو دويست و سي و پنج توليد کرده بود که همه اين ميزان از آن زمان از اين روند کنار گذاشته شده و آژانس اين موضوع را راستي آزمايي کرده است.
بين بيست ژانويه2014 و اول فوريه 2015 ، ايران 961.6 کيلوگرم UF6 طبيعي به آبشارهاي 1 و 6 در تاسيسات آزمايشي غني سازي سوخت تزريق و کلا 91 کيلوگرم UF6 با غناي تا پنج درصد يو دويست و پنجاه و سه توليد کرده است.
26- حوزه تحقيق و توسعه : ايران از زمان گزارش قبلي مديرکل، به طور متناوب UF6 طبيعي را به سانتريفيوژهاي IR-1، IR-2M، IR-4 و IR-6 ، گاهي اوقات به ماشين آلات واحد و گاهي اوقات به آبشارهاي با اندازه هاي مختلف تزريق کرده است.
آژانس تاييد کرده است که يک سانتريفيوژIR-5 و يک سانتريفيوژ IR-8 در محل قرار دارد ولي نصب نشده است.
27- بين يازده اکتبر 2014 تا اول فوريه 2015 در مجموع حدود 790.9 کيلوگرم UF6 طبيعي به سانتريفيوژها در حوزه تحقيق و توسعه تزريق شده ولي هيچ فرآورده اورانيوم با غني شدگي پايين بدست نيامده است و دو جريان غني سازي در پايان اين روند دوباره با يکديگر ادغام شدند.
28- ايران بين بيست ژانويه دو هزار و چهارده و بيست ژوئيه ، دو هزار و چهارده صد و هشت کيلو و چهارصد گرم از موجودي يو اف شش غني شده تا بيست درصد يو دويست و سي و پنج خود را رقيق کرد.
29 - بر اساس نتايج بررسي نمونه هاي محيطي برداشته شده در تاسيسات نيمه صنعتي غني سازي سوخت و فعاليت هاي ديگر راستي آزمايي ، آژانس به اين نتيجه رسيد که اين تاسيسات آنطور که ايران در پرسشنامه مربوطه اطلاعات طراحي اعلام کرده بود فعاليت داشته است.
D دو. فردو
30- تاسيسات غني سازي سوخت فردو: تاسيسات غني سازي سوخت فردو طبق پرسشنامه اطلاعات طراحي در تاريخ 18 ژانويه 2012، کارخانه غني سازي با استفاده از سانتريفيوژ براي توليد UF6 غني شده تا 20 درصد اورانيوم 235 و توليد UF6 غني شده تا 5 درصد اورانيوم 235 است. اين تاسيسات که نخستين بار سال 2011 راه اندازي شد به شکلي طراحي شده است که 2976 سانتريفيوژ را در 16 آبشار شامل مي شود و بين واحد يک و واحد دو تقسيم شده است. تاکنون همه سانتريفيوژهاي نصب شده‏ از نوع IR-1 است. ايران 8 فوريه 2014 اطلاعات به روز شده اي را براي بخشهايي از پرسشنامه اطلاعات طراحي، ارائه و اعلام کرد که اقداماتي را «به سبب تغيير در سطح غني سازي» انجام داده و اين اقدامات را «بطور موقت در طول اجراي مرحله اول برنامه اقدام مشترک» انجام داده است.
31-همانطور که در گزارش قبلي مديرکل گفته شد ايران خوراک دهي چهار آبشار واحد دو با UF6 غني‌شده تا 5 درصد اورانيوم 235 را که قبلا براي اين منظور بکار گرفته شده بود متوقف کرد و در عوض از آن زمان شروع به خوراک دهي آنها با UF6طبيعي کرده است. ايران از زمان اجرايي شدن برنامه اقدام مشترک ديگر اين آبشارها را به نحوي که به هم متصل شده باشند بکار نگرفته است. تا 11 اکتبر سال 2014، هيچ يک از 12 آبشار ديگر در کارخانه غني‌سازي سوخت فردو با UF6 خوراک‌دهي نشده‌اند.
32- آژانس بين تاريخ هاي بيست و چهار ژانويه تا هشت فوريه دو هزار و پانزده راستي آزمايي موجودي فيزيکي در تاسيسات فردو انجام داد و اکنون در حال ارزيابي نتايج است.
33- ايران تا تاريخ 20 ژانويه 2014 که توليد UF6 غني‌شده تا غناي 20 درصد اورانيوم 235 را متوقف کرد مقدار 1806 کيلوگرم UF6 غني‌شده تا 5 درصد اورانيوم 235 را به آبشارهاي کارخانه غني‌سازي سوخت فردو خوراک‌دهي کرده بود که توليد آن از دسامبر 2011 شروع شد و در مجموع تقريبا 245 کيلو و نهصد گرم UF6 غني‌شده تا 20 درصد اورانيوم 235 را توليد کرده بود که همه آن از آن زمان از فرآيند کنار گذاشته شد و توسط آژانس مورد راستي‌آزمايي قرار گرفت.
ايران بين 20 ژانويه 2014 تا نهم فوريه دو هزار و پانزده ، دو هزار و چهارصد و هفتاد و دو کيلو و هفتصد گرم UF6 طبيعي را به داخل آبشارهاي کارخانه غني‌سازي سوخت فردو خوراک‌دهي کرد و در مجموع ، دويست و سي و هشت کيلو و سيصد گرم UF6 غني‌شده تا 5 درصد اورانيوم 235 توليد کرد.
34- بر اساس نتايج تحليل نمونه‌هاي زيست محيطي در تأسيسات فردو و ساير اقدامات راستي‌آزمايي، آژانس به اين نتيجه رسيده است که اين تأسيسات همان گونه که ايران در پرسشنامه اطلاعات طراحي براي تاسيسات فردو اعلام داشته فعاليت کرده است.
D.3 ساير فعاليت‌هاي مربوط به غني‌سازي
35- ايران همچنان دسترسي مديريت شده مستمر به کارگاه هاي سوار کردن سانتريفيوژها، کارگاه هاي توليد روتور سانتريفيوژها و تاسيسات ذخيره‌سازي را براي آژانس فراهم مي کند. اين دسترسي ها و همچنين اطلاعات مربوطه که مورد توافق دو طرف قرار گرفته است نيز طبق يکي از اقدامات عملي در ارتباط با چارچوب همکاري (نگاه کنيد به ضميمه شماره يک) از سوي ايران ارائه شد. ايران همچنين به عنوان بخشي از اين دسترسي مديريت شده، موجودي مجموعه‌هاي روتور سانتريفيوژ را که بايد جايگزين سانتريفيوژهاي از کار افتاده شود به آژانس ارائه داده است. آژانس اطلاعات ارائه شده ايران را بررسي کرده و به محض درخواست، توضيحات بيشتر نيز دريافت کرده است. از زمان اجراي برنامه اقدام مشترک، آژانس بر اساس بررسي همه اطلاعات ارائه شده از طرف ايران و اطلاعات حاصل از دسترسي مديريت شده و ساير اقدامات براي راستي‌آزمايي، مي‌تواند تاييد کند که توليد و سوار کردن روتور سانتريفيوژ با برنامه ايران براي جايگزيني سانتريفيوژهاي آسيب ديده، مطابقت دارد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن