واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بان کی مون:مقابله با خشونت و افراطی گری بزرگترین آزمون قرن حاضر است نیویورک-ایرنا-دبیرکل سازمان ملل گرایش های تروریستی درسطح بین المللی را خطری جدی علیه صلح وامنیت جهانی خواند و گفت :تنها بااستفاده از گلوله نمی توان تروریسم را نابود کرد و تلاش های جهانی برای آگاهی یافتن از ریشه ها و دلائل گرایش به تروریسم بزرگترین آزمون جامعه بشری است.
بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد درنشست عالی روز پنجشنبه که به منظور بحث پیرامون مسئله خشونت و افراطی گری و راه های مقابله با آن در واشنگتن برگزار شد اقدامات اخیر گروه های تروریستی ازجمله بوکوحرام و داعش درمنطقه خاورمیانه وجهان را تلاشی برای تحریک و ارعاب جامعه جهانی و ایجاد تفرقه و دو دستگی درمیان کشورها توصیف کرد.
وی بااشاره به این که اقشار وگروه های مختلفی درسطح جهانی قربانی این اقدامات وحشیانه بوده اند افزود:شمار زیادی ازاین قربانیان را مسلمانان جهان تشکیل می دهند.
دبیرکل سازمان ملل درجایی ازسخنان خود گفت:تجربه نشان داده سیاست ها و رویکردهای کوته نظرانه،قصور در اداره کشورها،بی توجهی به شان و حقوق انسانی موجب خشم وکلافگی مردمی که ما به آنها خدمت می کنیم شده است.
بان کی مون بابیان اینکه نباید گذاشت ترس و وحشت برجهان غلبه کند گفت : شرط اصلی برای جلوگیری از افراطی گری و خشونت پی بردن به ریشه های آن است و پی بردن به انگیزه های گرایش به خشونت وظیفه ای سنگین به شمار می آِید.
دبیرکل سازمان ملل به ویژه به این نکته اشاره کرد که باورهای زهرآگین بدون دلیل شکل نمی گیرند و نتیجه مستقیم ظلم و فساد و بی عدالتی هستند.
وی افزود رهبران گروه های خشونت گرا درحالی که مروج جدایی وبیگانگی هستند هیچگونه سنخیتی با مذاهب و باورهایی که مبلغ آن هستند ندارند و تنها راه مقابله با نفرت پراکنی گروههای تروریستی را رویکردی جامع و شامل درجهت پیوند، هماهنگی و صلح خواند.
وی یکی از رویکردهای لازم برای مقابله باتروریسم و افراطی گری را حمایت ازحقوق انسان ها دانست و گفت به گواه آنچه جامعه جهانی تاکنون شاهدبوده یکی از ابزارهای مورد استفاده گروه های خشونت گرا وتروریست شیوه های نادرست برخورد بااین پدیده از سوی برخی کشورها است .
وی افزود :دراغلب موارد شیوه های مقابله با تروریسم فاقد عناصر لازم و ازجمله احترام به حکومت قانون بوده است و همین ضعف از سوی گروه های تروریستی مورد بهره برداری درجذب طرفداران بیشتری شده است.
وی با نادرست شمردن اطلاق واژه تروریسم به عمل گروه های مخالف دولت ها و سازمان های مدافع حقوق بشر گفت کشورها نمی توانند مبارزه با تروریسم را بهانه و دست آویزی برای سرکوب منتقدان خود قرار دهند.
بان کی مون یکی دیگراز رویکردهای لازم دراین جهت را تلاش های جمعی همه کشور ها دانست و با اشاره به این که اقدامات نظامی دراین راستا برای مقابله با تهدیدات جدی گاهی حساس و ضروری به نظر می رسند گفت که گلوله همیشه کار ساز نیست و گلوله ها و موشک ها ممکن است تروریست ها را بکشد اما برای نابود کردن تروریسم به مدیریت درست نیاز هست.
اروپام-4-541/1547
30/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]