تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831627284




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تعهد و الزام همگانی پیش نیاز رفع معضل حاشیه نشینی - ایرج حریرچی *


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تعهد و الزام همگانی پیش نیاز رفع معضل حاشیه نشینی - ایرج حریرچی * حاشیه شهرها و مناطقی که فاصله نزدیک با مرکز شهر و مراکز اداری و حاکمیتی شهر دارند، مملو از مردمی است که سلامت و بهداشت آنها مغفول مانده و تنها افسوس و شرمندگی را تداعی می کند.


11 درصد از جمعیت 75 میلیون نفری کشور، در حاشیه شهرها به ویژه کلان شهرها به سرمی برند، از این 11 درصد، 430 هزار نفر در حاشیه شهر زاهدان در شرایط بسیار اسف باری ساکن هستند.
بر کسی پوشیده نیست که، مناطق حاشیه نشین به دلیل عدم برخورداری از بهداشت و امکانات درمانی، فقدان امکانات شهری، اثرات منفی و وخیمی را بر محیط انسانی، محیط زیست و شرایط کالبدی شهر برجای می گذارند، به همین دلیل متولیان حوزه سلامت معضل حاشیه نشینی را در آغاز فاز دوم طرح تحول نظام سلامت، در صدر برنامه ریزی های خود قرار دادند و در دو محور ، تدوین استراتژی کلان و راهبردی وبرنامه ریزی خرد در حوزه بهداشت اقدامات موثری را انجام دادند.
در محور نخست، برون رفت از مسئله حاشیه نشینی و به یژه معضلات ناشی از بحران بهداشت و سلامت، نیازمند تدوین استراتژی و برنامه فرابخشی مبتنی بر آمایش سرزمین است.
سپس برای برون رفت از مشکلات ناشی از حاشیه نشینی نیازمند تدوین برنامه برای جلب مشارکت همگانی هستیم، بنابراین مهم ترین عامل در موفقیت برنامه های بهسازی، تعهد و الزام همه افراد جامعه است، در واقع باید احساس مشارکت عمومی و درک نیاز واقعی به بهسازی و ارزش آن، در میان همه افراد جامعه و سازمان هایی که در این زمینه تلاش می کنند، توسعه پیدا کند.
اما از منظر خرد و تدوین برنامه ، وزارت بهداشت با آغاز فاز دوم برنامه طرح تحول نظام سلامت حاشیه نشینان در تمام استان های کشور به بسته خدمات جامع به تدریج دسترسی پیدا خواهند کرد، در بسته حمایتی نظام سلامت، استقرار پزشک، پرستار، مددکار اجتماعی و روان شناس در مراکز درمانی مناطق حاشیه نشین و صدور دفترچه بیمه درمانی پیش بینی شده است.
اکثر مناطق حاشیه نشین از خدمات بهداشتی کم بهره اند که این وضعیت منجر به افزایش بیماری های واگیردار و بیماری های عفونی در این مناطق می شود. همچنین تبعات سوء ناشی از حاشیه نشینی، امروزه عاملی در جهت سقوط افراد در ورطه انحراف و بزهکاری از جمله اعتیاد و انواع جرایم است.
تاکنون برنامه عملیاتی ای برای اصلاح وضع حاشیه نشینی در کشور وجود نداشته و معمولا اغلب برنامه های رفاهی با اولویت قرار دادن شرایط ساکنان مناطق مرکزی شهرها تدوین شده است.
این رویکرد باعث شده که بر اثر دافعه عواملی چون فقر و بیکاری، افراد از زادگاه خود رانده شده و به شهرهای دیگری روی آورده اند؛ از آن جایی که اکثریت این گروه ها بی سواد بوده و آمادگی لازم را در جهت جذب در بازار کار شهر ندارند، عامل پس زدگی شهری آن ها را به حاشیه شهرها رانده است.
تحقیقات انجام شده حاشیه نشینی را ناشی از عواملی چون توسعه نامتوازن ناشی از ساختارهای اقتصادی، نقصان برنامه ریزی شهری و مقابله با معلول ها به جای مقابله با علت ها، پیدایش شکاف طبقاتی میان مردم و درنهایت ناتوانی شهروندان در تطبیق با محیط شهری و پس زدگی آنان به حاشیه شهر می داند. همین تحقیقات تاکید می کنند که وجود یک زخم اجتماعی در گوشه ای از شهر به عنوان یک پیکر واحد، عملکرد دیگر نقاط شهر را تحت تاثیر قرار می دهد.
بی تردید خدمات مذکور در گذر از مسیر دشوار توسعه، در حمایت از اقشار محروم به ویژه حاشیه نشینان، با هدف دوام جامعه با تحقق تعادل و یکپارچگی و توانمندسازی و بهسازی کانون های حاشیه ای تدوین و اجرایی شده است و ادامه این مسیر جز با همکاری همه اجزای دولت، مشارکت بخش خصوصی و تشکل های غیردولتی و مردم نهاد میسر نیست. در این راستا با حمایت دولت تدبیر و امید به عنوان متولیان سلامت مردم کشور، در صدد هستیم تا شاخص های بهداشتی و درمانی حاشیه نشینان در شهرها را با توجه به امکانات موجود ارتقا دهیم و نا گفته پیداست که تحقق این امر ، تعهد و الزام همگانی را می طلبد.
*قائم مقام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
اول**



30/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن