تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر کس دو رکعت نماز بخواند و بداند چه می گوید، از نماز فارغ می شود، درحالی که میا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830329034




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفاظت و پشتيباني زيستي شهر از طريق حفظ حريم شهر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۷:۳۸ب.ظ)
حفاظت و پشتيباني زيستي شهر از طريق حفظ حريم شهر رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: حريم هر شهري جنبه حفاظتي و پشتيباني زيستي آن شهر را دارد و اگر براي آب، خاک و هوا، ظرفيت زيستي قائليم بايد بدانيم که برداشت بيش از حد ظرفيت هر يک از اين منابع، منجر به از بين رفتن قدرت طبيعت براي بازسازي مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، در کنفرانس ملي حفظ و صيانت از حريم شخصي؛ ضرورت شهرنشيني در دانشگاه اميرکبير، گفت: حريم هر شهري جنبه حفاظتي و پشتيباني زيستي آن شهر را دارد و اگر براي آب، خاک و هوا، ظرفيت زيستي قائليم بايد بدانيم که برداشت بيش از حد ظرفيت هر يک از اين منابع منجر به از بين رفتن قدرت طبيعت براي بازسازي مي‌شود.
وي بر لزوم مکان يابي و تراکم فعاليت و نوع جهت گيري‌ها با واقعيت‌ها در حريم شهرها تأکيد کرد و گفت: رد پاي اکولوژيک بايد منطبق با ظرفيت‌هاي زيستي باشد در غير اين صورت شهرهاي ما قابل سکونت نخواهند بود.
ابتکار با بيان اينکه براي نمونه در بحث مراتع، با چراي بي رويه دام‌ها و کاهش بارندگي، قدرت بازسازي مرتع نيز کاهش مي‌يابد، افزود: در خصوص تهران هم از سال 1375 توان زيستي اين شهر در بحث جمعيت، بارگذاري و فعاليت‌هاي صنعتي به اشباع رسيده است.
معاون رئيس جمهور گفت: علاوه بر سکونت‌هاي غير رسمي در اطراف شهر تهران، واحدهاي صنعتي غيررسمي بسياري در حريم شهر داريم که براي نمونه تنها چندين هزار واحد صنعتي بدون پروانه در جاجرود فعاليت مي‌کند که فعاليت اين گونه واحدهاي صنعتي ضمن ايجاد آلايندگي بسيار شديد، مشکلات اجتماعي را در پي خواهند داشت.

رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تحول اساسي در نگرش‌ها را مهم‌ترين راه حل اين چالش‌ها دانست و اظهار کرد: ضرورت دارد الگوهاي زيست کشور منطبق با ظرفيت‌هاي زيستي تنظيم شود.
معاون رئيس جمهور با اشاره به اينکه پديده تغيير اقليم يکي از مشکلات کشور، منطقه و دنيا مي‌باشد، اظهار کرد: تغيير اقليم تهديدي جدي براي آينده حيات در کره زمين و رشد اقتصادي و اجتماعي جوامع مختلف است.
ابتکار گرم شدن زمين را يکي از نشانه‌هاي تغيير اقليم دانست و گفت: گرم شدن زمين فرايند بسيار خطرناک و آثار و عوارض شديدي در پي دارد.
وي با اشاره به اينکه 95 درصد مطالعات جهاني حاکي از گرم شدن زمين است به عوارض شديد اين امر اشاره کرد و گفت: براساس اين مطالعات در برخي نقاط جهان شاهد افزايش بارندگي‌ها و زير آب رفتن شهرها و در برخي ديگر از نقاط جهان شاهد خشکسالي خواهيم بود.
ابتکار با يادآوري اين که ايران بر روي کمربند خشکي واقع شده است، ادامه داد: بر اساس آخرين گزارش سازمان هواشناسي که اخيراً در جلسه هيات دولت اعلام شد، 23 سال متوالي (غير از 2 تا 3 سال) است که ما با کاهش مداوم بارندگي و افزايش دما مواجه هستيم و اين موضوع نيازمند برنامه ريزي مناسب براي رفع اين مشکل است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست تاکيد کرد: مطالعات جهاني نشان مي‌دهد در صورت افزايش دو درجه اي دما بر اثر پديده گرمايش زمين، کشاورزي و منابع طبيعي جهان با آسيبي جدي مواجه خواهد شد و در نتيجه به منظور جلوگيري از اين افزايش دما و ايجاد توان انطباق و تاب آوري، ضروري است که جوامع، واقعيت‌هاي منطقه خود را بشناسند.

ابتکار افزود: باتوجه به کاهش منابع آب در کشور، ديگر نبايد به صورت مداوم از حوزه‌هاي آبريز يک شهر برداشت کنيم و در اين همين راستا، بحران کنوني شهر تهران، وضعيت نگران کننده منابع آبي است.
وي گفت: ما مشکل کم آبي را در بسياري از نقاط کشور داريم و براي نمونه در استان خوزستان بارندگي در مقايسه با سال گذشته 50 درصد کاهش داشته است و از اين رو بايد برنامه ريزي حريم شهرها را منطبق با اين واقعيت‌ها کنيم.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به کمبود بارندگي کشور در سال‌هاي اخير، گفت: بر اساس اعلام وزارت نيرو، 14 شهر کشور از لحاظ وضعيت آبي در شرايط نگران کننده اي قرار دارند.
وي مديريت علمي، دانش بنيان و کارآمد را لازمه رفع آسيب‌هاي جدي حريم شهرها دانست و گفت: سازوکاز مديريت مؤثر براي تحقق اين موضوع مهم بايد فراهم شود.
معاون رئيس جمهور، مشکلات در حيطه قانون، سطوح سياست گذاري، هماهنگي بين بخش و تخلفات را عاملي مهم براي آسيب رسيدن جدي به حريم شهرها اعلام کرد و از دانشگاهيان و صاحب نظران خواست با نگاه علمي و باتوجه به آخرين تحولات، واقعيات و ضرورت‌ها راهکار مناسب را براي برون رفت از اين مشکل ارائه کنند.
ابتکار با اشاره به اينکه رويکرد دولت يازدهم حل و فصل اين گونه مشکلات است، اظهار کرد: دولت با مشارکت مردم و با رويکرد علمي با اين گونه موضوعات مواجه شده است.
وي با اشاره به اينکه اغلب مناطق تهران در محاصره مناطق مختلف طبيعي قرار گرفته که از سال‌هاي گذشته مورد حفاظت قرار مي‌گيرند، افزود: اين کلان شهر از قسمت غرب بي رويه رشد کرد، اما؛ در مناطق شرقي به دليل حضور مناطق حفاظت شده کمتر شاهد اين موضوع هستيم.

معاون رئيس جمهور گفت: در دولت يازدهم با همکاري قوه قضاييه صدها هکتار از اراضي حفاظت شده، از جمله ورجين لواسانات رفع تصرف شده است که اين موضوع نشان دهنده عزم جدي دولت در اين زمينه است.
وي با اشاره به اينکه قيمت هرمترمربع اراضي لواسانات بين 10 تا 12 ميليون تومان است، ادامه داد: اين اراضي که ريه شهر تهران محسوب مي‌شوند که از دست زمين خواران آزاد شده‌اند.
ابتکار، مقابله با صنوف غيرمجاز، مقابله با زمين خواران و حفاظت و حراست از اراضي حفاظت شده را از مهم‌ترين برنامه‌هاي اين مجموعه برشمرد و گفت: با بهره گيري از تکنولوژي‌هاي پيشرفته در کنار محيط بانان، جوامع محلي و سازمان‌هاي مردم نهاد به حفاظت از اين اراضي مي‌پردازيم.
وي از دانشگاهيان، محققان و پژوهشگران تقاضا کرد پيشنهادها و توصيه‌هاي علمي مبتني بر تجربيات خود را براي مقابله با پديده خشک سالي به اين سازمان اعلام کنند.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن