تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):چیزى را بر زبان نیاورید که از ارزش شما بکاهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827629243




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توسعه کشاورزي بايد با افزايش راندمان توليد باشد نه با مصرف آب بيشتر


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۴۳ب.ظ)
قائم‌مقام وزير نيرو مطرح کرد: توسعه کشاورزي بايد با افزايش راندمان توليد باشد نه با مصرف آب بيشتر قائم‌مقام وزير نيرو گفت: آب صرفه‌جويي شده نبايد به توسعه کشاورزي و افزايش سطح زيرکشت ختم شود، چرا که توسعه کشاورزي بايد با افزايش راندمان توليد باشد نه با مصرف آب بيشتر.
به گزارش خبرگزاري موج، ستار محمودي امروز (چهارشنبه) در اولين همايش سراسري مديران امور و روساي ادارات منابع آب شهرستان‌هاي کشور در محل ساختمان ستادي وزارت نيرو برگزار شد، اظهار داشت: هم‌اکنون در دنيا آب به نام طلاي آبي ناميده مي‌شود و نوبت اين است که به عنوان يک سند مستند آب به اين نام مطرح شود.
وي با بيان اينکه وضعيت آب در دنيا به شرايط خاصي رسيده است، همه ما در دنيا در مقابل يک بايد قرار گرفته‌ايم، گفت: بانک جهاني سياست خود را به سمت سياست "انرژي تشنه" برده است، چرا که آب و انرژي دو زمينه مهم زندگي بشر و تداوم بخش تمدن بشر نيازمند سرمايه گذاري است.
محمودي ادامه داد: تا حدود 20 سال پيش 135 ميليارد مترمکعب منابع تجديدشونده، 251 ميلي متر بارش و 87 ميليارد مترمکعب روان‌آب سطحي داشتيم، اما اين آمار به تاريخ پيوست و هم‌اکنون حدود 120 ميليارد منابع تجديدشونده داريم و با اين ميزان روان‌آب‌ها 46 ميليارد رسيده و 48 درصد کاهش يافته است.
وي با اشاره به پديده گرمايش زمين گفت: در همين سال‌ها درجه حرارت 1.5 درجه زيادتر شده و از طرفي صنايع و کشاورزي و شرب تقاضاي بيشتري دارند و محيط زيست هم براي جبران کمبود خود به آب بيشتري نياز دارد.
محمودي با بيان اينکه با توجه به شرايط جديد در مديريت منابع آب يک سري "بايد" و يک سري "نبايد" مواجه هستيم، ادامه داد: اولين "بايد" ما اين است که مدير ما مدير منابع آب باشد و اگر انگيزه کافي و موثر نداشته باشد کار در اين حوزه موثر نخواهد بود. مديريت منابع آب يک تخصص است، در سال‌هاي گذشته ما بيشتر مجري بخش آب بوده‌ايم تا مدير اين بخش. انرژي خود را در اجراي پروژه گذاشتيم و هيچگاه از خود نپرسيديم که بيلان آب منطقه، تراز آب زيرزميني و وضعيت آب منطقه چگونه است.
وي ادامه داد: "بايد" ديگر منابع آب هدفمند بودن کار است، ما از ميزان آب موجود 80 تا 85 درصد منابع خود را مصرف مي کنيم، در حالي که استاندارد مصرف جهاني 40 درصد است و اين وضعيت ما را به سمت ورشکستگي منابع آب پيش مي‌برد. در اين وضعيت بايد به سمت صرفه‌جويي در مصرف منابع آب به ازاي توليد هر کيلوکالري انرژي و محصول برويم.
وي تصريح کرد: مديريت منابع بايد مجهز به بانک اطلاعاتي به‌روز و مناسب باشد، بايد آمار و اطلاعات منابع و مصرف آب به طور دقيق استخراج شود و وزارت نيرو مرجع اين آمار و اطلاعات باشد.
محمودي با بيان اينکه يکي از آفت‌هاي بخش آب تغيير نگاه حوضه‌اي به نگاه محلي بوده است، گفت: متاسفانه برخي مديران ما نگاه محلي به آب دارند و قائل به استفاده از تمام پتانسيل آب در منطقه خود هستند، بايد اين نگاه به‌وجود بيايد که ما مسئول مناطق بالادست و پايين دست هم هستيم.
وي با بيان اينکه از 609 دشت کشور حدود 50 درصد ممنوعه و ممنوعه بحراني است، گفت: "نبايد" مهم در منابع آب در اين است که مديريت خود را محدود به منطقه خود نکنيم و نگاه حوضه‌اي را تقويت کنيم، مدير حوضه‌‌اي نمي تواند نقش سياسي داشته باشد و بايد عملکرد حوضه‌اي انجام دهد. بايد متخصصين مورد اعتماد مردم باشيد تا بتوانيد منابع آب را درست مصرف کنيد.
قائم‌مقام وزير نيرو تصريح کرد: اقدام‌هايي همچون تسلط به آمار و اطلاعات، تعصب به کار حرفه‌اي، تمرکز بر روي تشکل‌‌هاي آب، اجراي برنامه تحويل حجمي آب و نصب دستگاه‌هاي پايش آب، تشکيل بازار آب، درست کردن سند ملي آب، اطلاع‌رساني در مجامع تخصصي قبل از ايجاد سوال بايد در بين
وي با بيان اينکه حال منابع آب زيرزميني خوش نيست و شما متخصصان اين موضوع براي حل بحران هستيد، گفت:
بايد با اقدام‌هايي همچون ساماندهي چاه‌هاي غير مجاز، تغذيه مصنوعي، آبياري مدرن، فرهنگ‌سازي، نقشه راه روشن و ضرورت کار با همديگر براي اين موضوع اقدام جدي و اساسي انجام داد.
وي تاکيد کرد: آب صرفه‌جويي شده نبايد به توسعه کشاورزي و افزايش سطح زيرکشت ختم شود که اگر اينگونه باشد ما زيان کرده‌ايم، مديران آب در نشست‌هاي هماهنگي شهرستان و استان بايد بر اين نکته اصرار داشته باشند، چرا که توسعه کشاورزي بايد با افزايش راندمان توليد باشد نه با مصرف آب بيشتر.
محمودي در پايان گفت: ما در ساختار حوضه آبي در واگذاري فعاليت‌ها به بخش خصوصي بيش از حد نگران هستيم، بايد براي اين موضوع فکري کرد و اقدام قاطعي در اين مورد انجام داد، بايد از نقش تصدي گري بيرون آمده و نقش کارفرمايي خود را داشته باشيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن