تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ايمان مؤمن كامل نمى شود، مگر آن كه 103 صفت در او باشد:... باطل را از دوستش نمى ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830056159




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- «قاتل» توافق هسته ای چیست؟!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: «قاتل» توافق هسته ای چیست؟! تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو می نویسد :به گفته، رئیس پیشین بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی؛ تعداد سانتریفیوژ ها «قاتل» توافق هسته ای است. قاتلی که به نظر می رسد اکنون نبض مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 را در دست گرفته است.


به گزارش فرارو، بر اساس آنچه که اولی هاینونن، رییس پیشین بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به آسوشیتدپرس، گفته است همچنان ظرفیت غنی سازی ایران و تعداد سانترفیوژ ها مهم ترین اختلافی است که ایران و 1+5 برای پایان دادن به آن هنوز به راه حلی مشخصی نرسیده اند.
پیش از این آسوشیتدپرس خبر داده بود که ایران و آمریکا بر سر یک «مصالحه هسته ای» در حال مذاکره هستند که بر اساس آن بیشتر 10 هزار سانتریفوژ ایران فعال باقی خواهد ماند، اما کارآیی آن ها محدود خواهد شد. به این ترتیب قابلیت بالقوه ایران برای آنچه ساخت سلاح هسته ای خوانده شده است کاهش خواهد یافت، بدون اینکه جمهوری اسلامی مجبور به برچیدن تعداد زیادی از سانتریفوژهای خود شود.
با این حال در صورت صحت ادعای این خبرگزاری و مذاکره دو طرف درباره این مصالحه احتمالی به نظر می رسد که هنوز هیچ توافقی در این رابطه حاصل نشده است.
برای آمریکا پذیریش فعالیت تعداد زیادی از سانتریفیوژ ها در تاسیسات هسته ای ایران کار آسانی نیست. بر اساس آنچه آسوشیتدپرس گزارش کرده بود محدود شدن کارآیی سانتریفیوژ ها هم منتقدان خود را دارد و این منتقدان می توانند کاخ سفید را باز هم تحت فشار قرار دهند.
منتقدان چنین توافق مدعی اند که هرگونه کاهش «کارایی» سانتریفوژ ها بسیار سریع تر از کاهش «تعداد» سانتریفوژ ها قابل بازگشت است و این موضوع نمی تواند به کاهش نگرانی ها نسبت به ایران هسته ای ایران منجر شود.
آمریکایی ها مدعی اند که مدت زمان دستیابی احتمالی ایران به بمب هسته ای باید تا بیش از یکسال افزایش پیدا کند.
یعنی اگر ایران روزی تصمیم به ساخت تسلیحات هسته ای گرفت میزان غنی‎سازی در ایران باید تا حدی کاهش پیدا کرده باشد که ساخت آن بیش از یکسال به منظور آمادگی برای بازدارندگی نیاز به زمان داشته باشد.
بر این اساس آمریکا در مذاکرات هسته ای با ایران همواره خواستار کاهش قابل توجه ظرفیت غنی‎سازی ایران بوده است.
این در حالی است که تیم مذاکره کننده هسته ای ایران با تاکید بر اینکه نگرانی غربی ها درباره ماهیت برنامه هسته ای ایران بیهوده است چرا که تسلیحات هسته ای در دکترین نظامی ایران جایگاهی ندارد، خواستار تعیین تعداد سانترفیوژهای فعال در تاسیسات هسته ای کشورمان بر پایه نیاز ایران شده بود.
بر این اساس با وجود آنکه در حال حاضر چیزی نزدیک به 19 هزار سانترفیوژ در تاسیسات هسته ای ایران فعال هستند، گفته می شود تیم مذاکره کننده هسته ای ایران تاکنون به کاهش کمتر از 10 هزار سانترفیوژ رضایت نداده اند.
از این رو برای آنکه دیدگاه های دو طرف برای کاهش این اختلاف راه حل های مختلف در دست بررسی است که بر اساس آنچه که آسوشیتدپرس مدعی شده است بر اساس سه ایده کلی غرب حاضر است با درخواست جمهوری اسلامی ایران موافقت کند.
به گزارش این خبرگزاری یکی از ایده هایی که با ایران در میان گذاشته شده، میزان ذخایر گاز اورانیوم این کشور را که برای غنی سازی به سانتریفیوژ ها تزریق می شود، محدود می کند. میزان گازی که تهران مجاز به نگهداری اش خواهد بود، به تعداد سانتریفیوژهایی بستگی دارد که ایران نگه می دارد.
دوم، ایران می تواند متعهد شود که بخش اعظم اورانیوم غنی شده ای را که تولید کرده، به خارج از کشور منتقل کند، به نحوی که میزان کافی برای ساخت یک بمب نداشته باشد.
احتمال سوم هم این است که ایران ترکیب سانتریفیوژ هایش را بازآرایی کند. این دستگاه ها در ترکیبی موسوم به آبشار ها نصب می شوند، که گاز اورانیوم را تا غلظت های بالا تر غنی می کند. بازآرایی آبشار ها می تواند میزان اورانیوم غنی شده تولیدی در خروجی را کاهش دهد.
به هر سه این پیشنهادات اگر چه می توان ایرادات جدی وارد کرد به خصوص طرح دوم که به نوعی نقض حاکمیت ملی محسوب می شود اما حسنی که این پیشنهادات دارد رسمیت بخشیدن به حق غنی سازی ایران است که از ابتدا تیم مذاکره کننده هسته ای ایران به دنبال آن بوده است.
بر اساس آنچه که آسوشیتدپرس در ادامه این گزارش مطرح کرد است، تعدیل نسبی مواضع آمریکایی ها در مذاکرات هسته ای محدود به موضوع سانترفیوژ ها و عقب نشینی از خواسته کاهش قابل توجه تعداد سانترفیوژهای فعال در تاسیسات هسته ای ایران نیست.
به گزارش این خبرگزاری آمریکایی ها از خواسته قبلی خود مبنی بر مدت زمان طولانی اجرای توافق جامع هسته ای هم عقب نشینی کرده اند.
پیش از این یکی از مهم ترین اختلافات مطرح در مذاکرات هسته ای به غیر از ظرفیت غنی سازی و تعداد سانترفیوژ ها و همچنین تعیین سرنوشت تحریم های اعمال شده علیه ایران مدت زمان اجرای توافق جامع هسته ای بود.
غربی ها خواستار آن بودند که توافق جامع یا نظارت کامل بر برنامه هسته ای ایران بر اساس توافق میان ایران و گروه 1+5 مدت زمانی حدود 20 ساله داشته باشد. با این حال بر اساس آنچه این خبرگزاری اعلام کرده است آمریکایی ها اکنون به زمان 10 تا 12 ساله رضایت داده اند.
با این حال به نظر می رسد که همچنان مهم ترین اختلاف ظرفیت غنی سازی و تعداد سانترفیوژهای فعال در تاسیسات هسته ای ایران است که به گفته اولی هاینونن، رئیس بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی، قاتل توافق است. بر اساس او معتقد که گزینه ترکیبی از سه ایده مطرح شده توسط آسوشیتدپرس می تواند مانع از مرگ مذاکرات شود.
منبع/ فرارو
اول **



29/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن