واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا اوضاع صنعت نفت "اسفناک" است؟ تهران - ایرنا - سایت خبری فرارو می نویسد :وزارت نفت با چالش دشورای مواجه است. سهم 14. 5 درصدی این وزارتخانه برای تحقق اهداف توسعه ایی صنعت کافی نیست و باید دید مجلسی ها چگونه در حل این مشکل با دولت همکاری می کنند.
بیژن نامدار زنگنه در جریان بررسی بخش های مربوط به وزارت نفت در لایحه بودجه 94 میهمان صحن علنی بود و در اظهاراتی سهم 14. 5 درصدی این وزارتخانه از فروش و صادارات نفت را با توجه به کاهش قیمت نفت برای پیشبرد امور سرمایه گذاری ناکافی دانست.
وزیر نفت در مجلس خبر از وضعیت اسفناک این صنعت داد و گفت: «این وزارتخانه در پرداخت حقوق کارکنان خود به مشکل برخورده است.»
زنگنه: اوضاع صنعت نفت بسیار اسفناک است
عماد حسینی معاون امور مهندسی وزارت نفت در گفت و گو با فرارو این مساله را توضیح داد و گفت: سالهای 86 یا 87 ما در مجلس سهم وزارت نفت را از صادرات و فروش آن 14. 5 درصد قرار دادیم اما آن زمان میانگین قیمت نفت بیش از 100 دلار بود.
وی افزود: اکنون با کاهش قیمت نفت مواجه ایم و سهم این وزارت خانه نیز بیش از 50 درصد کاسته خواهد شد لذا این کاهش بودجه پیامدهایی دارد زیرا وزارت نفت باید بودجه خود را صرف هزینه های جاری، پروژه های عمرانی و سرمایه گذاری ها کند.
این نماینده پیشین مجلس ادامه داد: از سوی دیگر ما بر اساس برنامه های وتکالیفی که برنامه پنجم توسعه بر عهده این وزارت خانه قرار داده است نیاز به بودجه ایی بیش از گذشته داریم.
به گفته وی اکنون پروژه هایی همچون میادین مشترک گازی و نفتی در غرب کارون، چند فاز از پارس جنوبی که حدود 100 میلیون متر مکعب گاز را افزایش می دهد در دستور کار است و پیشبرد آن ها بدون سرمایه گذاری مقدور نیست.
حسینی با اشاره به اینکه ما به میزان توجه دولت قبل به بخش سرمایه گذاری و کارهایی که باید می شد و نشد، کاری نداریم؛ گفت: در حال حاضر نگاه حاکم بر وزارت نفت نگاه توسعه ایی است و کاهش بودجه مانع مهمی در راه رسیدن به اهداف ترسیم شده است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه روش های تامین بودجه مورد نیاز بر اساس قانون چیست، گفت: یکی از روش ها این است که از صندوق توسعه ملی استفاه کنیم. طبق اساس نامه صندوق صرف منابع برای سرمایه گذاری در بخش دولتی ممنوع است اما راهکارهایی مثل فعال سازی بخش های خصوصی سرمایه گذار در صنعت نفت وجود دارد.
معاون امور مهندسی وزارت نفت افزود: مساله قابل اهمیت این است که کاهش درآمد در حوزه نفتی از درآمد صندوق توسعه ملی می کاهد لذا توقع ما این است که با اختصاص مبالغی به خود صندوق کمک شود.
حسینی با تاکید بر اینکه تا کنون هیچ یک از پروژه های این وزارت خانه را تعطیل نکرده ایم، گفت: لازم است بودجه این بخش به نحوی تصویب شود که قابلیت اجرایی پروژه ها از میان نرود.
وی همچنین در رابطه با اینکه مجلس با چه راهکارهایی می تواند از چالش های پیش روی صنعت نفت بکاهد، گفت: روش هایی مثل افزایش درآمد وزارتخانه از طریق اوراق مشارکت یا مجوز سپرده گذاری به صندوق توسعه ملی به عنوان تسهیلات و... وجود دارد.
نماینده پیشین مجلس ادامه داد: یکی از اقدامات مثبتی که در این خصوص انجام شد مهلت دو ساله برای بازپرداخت تسهیلات شرکت های تابعه است. این روشها در کنار هم می تواند کاستی بودجه ناشی از کاهش قیمت نفت را جبران کند.
بر این اساس کاهش قیمت نفت برای این وزارتخانه چالش دشواری است که برای فائق آمدن بر آن به یاری مجلسی ها نیاز است.
منبع/ فرارو
اول **
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]